background img
banner
banner

Μοναδική εμπειρία και ξεχωριστή διάκριση για τον Παναγιώτη Χριστοδουλόπουλο

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΡΙΑΘΛΟΥ IRONMAN 70.3 ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΓΙΟΥΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Ο Αιγιώτης πρωταθλητής τριάθλου Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος έζησε μία μοναδική εμπειρία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ironman 70.3 που έγινε πρόσφατα στη Γούτα, στο οποίο μάλιστα κατάφερε και να ξεχωρίσει. Οι συνθήκες του αγώνα ήταν πολύ δύσκολες, με 4 βαθμούς θερμοκρασία αέρα και 17 βαθμούς θερμοκρασία νερού, γεγονός που επηρέασε τους περισσότερους αθλητές, και κυρίως εκείνους που δεν είναι συνηθισμένοι να αγωνίζονται σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες. Παρόλα αυτά κατάφερε να τερματίσει στην 382η θέση ανάμεσα σε 4.000 αθλητές από όλο τον κόσμο και στην 54η στην ηλικιακή του κατηγορία μεταξύ 1.600 συναθλητών του!

“Πολλές φορές λένε ότι μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, δεν λένε όμως ποσά συναισθήματα μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτήν. Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους για τις ευχές τους πριν και μετά τον αγώνα! Ήταν μια απίστευτη εμπειρία να βρίσκομαι ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές στον κόσμο! Κατάφερα να πάρω την 54η θέση στην κατηγορία μου και την 382η ανάμεσα σε σχεδόν 4000 αθλητές. Χωρίς την βοήθεια της οικογένειας μου και των χορηγών μου δεν θα μπορούσα να βρεθώ σε αυτή την εκκίνηση και γι’ αυτό τους ευχαριστώ πάρα πολύ”, δήλωσε ο Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος μετά τη επιστροφή του στην Ελλάδα.

Ο Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 17/10/1986 και μεγάλωσε στο Αίγιο, που είναι και ο τόπος καταγωγής του. Στα 18 του φοίτησε στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής τελειώνοντας με ειδίκευση στην διδασκαλία φωνητικής στο λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι και το στεριανό λαούτο. Κατά την διάρκεια των σπουδών του, η γνωριμία του με δυο πολύ σημαντικούς ανθρώπους, τον Γεώργιο Τσαφούλη και τον Φώτη Καραμουσαντά, ήταν ο λόγος που ξεκίνησε την ενασχόληση του αρχικά με την κολύμβηση και έπειτα με το αγώνισμα του τριάθλου. Οι δυο προπονητές αποτέλεσαν πρότυπα για τον ίδιο και με την καθοδήγηση αλλά και την βοήθειά τους τον μύησαν στον κόσμο των αθλημάτων αντοχής. Στο δρομικό κομμάτι ο Παναγιώτης ανήκει στον «Αθηνόδωρο» και έχει τρέξει σε διάφορους πανελλήνιους και διασυλλογικούς αγώνες δρόμου στο παρελθόν. Kαι όπως τονίζει χαρακτηριστικά για τον Αιγιώτικο σύλλογο: «Οι προπονητές και οι παράγοντες κάνουν απίστευτη δουλειά και για αυτό έχουν καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια ο Αθηνόδωρος να βρίσκονται ανάμεσα στα κορυφαία σωματεία στίβου ολόκληρης της Ελλάδας. Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που στο παρελθόν με έχουν βοηθήσει και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό».

Ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν

Κλείνοντας, ο Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος πρόσθεσε: “Για εμένα ο αγώνας αποτελεί την πιο δυνατή εμπειρία που έχω ζήσει αγωνιστικά εως τώρα. Το συναίσθημα του να βρίσκεσαι ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές του κόσμου στη απόσταση του Half Ironman είναι απερίγραπτο. Όπως έχω ξαναπεί, χωρίς την βοήθεια των χορηγών αλλά και της οικογένειας μου σε Αμερική και Ελλάδα, η συμμετοχή μου θα ήταν ανέφικτη. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω την οικογένειά μου σε Ελλάδα και Αμερική, τις εταιρίες από το Αίγιο: METCON, YDROTECH, Σχολή οδηγών Αρη Κούτρα και Τεχνοκαθαριστική χαλιών. Οπως επίσης και τις εταιρίες: Γ. Φωτεινάτος Λογιστικές Υπηρεσίες, L’Artisan cafe, Blue Cafe, S-bikes και The cycling route με βάση την Κέρκυρα και την εταιρία Frigodelia με βάση την Θεσσαλονίκη”.

Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr