background img
banner
banner

«Ο Δρόμος Περνάει Από Μέσα» του Ιάκωβου Καμπανέλλη

ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΛΑΓΚΟΥ – Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ «ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ»

Την πολύ ξεχωριστή θεατρική παράσταση με τίτλο “Ο Δρόμος Περνάει Από Μέσα” πρόκειται να απολαύσει το τοπικό “φιλοθεάμον κοινό”. Το Αίγιο, που έχει αποδείξει ότι λατρεύει την θεατρική έκφραση των ηθοποιών των “Αποφοίτων” αλλά και το καλλιτεχνικό έργο του σκηνοθέτη Κώστα Κλάγκου, καλείται να το ¨επικυρώσει¨ για ακόμα μία φορά.

Η ομάδα των “Αποφοίτων του 1ου Λυκείου Αιγίου” έχει δώσει τις καλλιτεχνικές… εξετάσεις της επιτυχώς πολλές φορές στο σανίδι και αποφασίζει να το πράξει ξανά, καλώντας τους Αιγιαλείς να δουν από κοντά ένα αριστουργηματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε έξι μεμονωμένες παραστάσεις, αρχής γενομένης από το προσεχές Σάββατο 21 Ιανουαρίου.

Θα… αναγκάσουν τον κόσμο της τοπικής κοινωνίας να απολαύσει ένα ανατρεπτικό έργο

Το έργο “Ο Δρόμος Περνάει Από Μέσα” του Ιάκωβου Καμπανέλλη θα παρουσιαστεί στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο της παραλίας Αιγίου, σε έξι διαφορετικές ημερομηνίες, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό, αφενός να γνωρίσει την υπόθεση ενός “δυνατού” έργου που έχει πάρει ήδη τα διαπιστευτήριά του πανελληνία, αφετέρου να… αποζημιωθεί με τις ερμηνείες και το ταλέντο της θεατρικής ομάδας και των συντελεστών της, για ακόμα μια φορά. Αλλά και αυτοί από την μεριά τους, θα έχουν σαν στόχο, να… αναγκάσουν τον κόσμο της τοπικής κοινωνίας, να συζητήσει την ερμηνευτική προσέγγιση τους, αλλά και το ούτως ή άλλως “σύγχρονο” έργο του θεατρικού γίγνεσθαι.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Κλάγκος, με τις διαπιστευμένες του πλέον αντιλήψεις και παρεμβάσεις, αποδεικνύει για άλλη μία φορά την τεράστια ικανότητά του στο αντικείμενο του θεάτρου, με τους ηθοποιούς των “Αποφοίτων” να ξεχωρίζουν ταυτόχρονα ένας – ένας, με τις ιδιαίτερες ερμηνείες τους. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, την Κυριακή 22 του μήνα και την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, ενώ οι έξι παραστάσεις ολοκληρώνονται την ερχόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, την Κυριακή 29 του μήνα, με την τελευταία παράσταση να γίνεται στις 30 Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα. Ώρα έναρξης 9.15μ.μ.

Λίγα λόγια για την πλοκή

Η ιστορία του θεατρικού έργου εξελίσσεται σε ένα νεοκλασικό – αρχοντικό σπίτι, στο οποίο κατοικεί ένας ξεπεσμένος και ιδιόμορφος μεγαλοαστός άντρας με την αφοσιωμένη σε αυτόν οικονόμο του. Όταν όμως άξαφνα, έρχεται επίσκεψη ο τεχνοκράτης ανιψιός του, ο οποίος είναι και ο μοναδικός νόμιμος κληρονόμος του, τα πράγματα αποκτούν… άλλο ενδιαφέρον. Στην υπόθεση και όπως εξελίσσεται η ροή της ιστορίας, “μπερδεύεται” από το πουθενά και ένας… πολυμήχανος επιχειρηματίας, που μαζί με την όμορφη γυναίκα του καταφέρνουν να γίνουν οι “προάγγελοι” μιας αναπότρεπτης κατεδάφισης για το νεοκλασικό κτίριο, σε μία απρόσμενη “αλυσίδα” εξελίξεων.

Με “κράχτη” τις αντίκες του παλαιού αρχοντικού και την ιστορία των ετών που “βαραίνει” την ουσία του σπιτιού, το ζευγάρι πουλάει στον κεντρικό ήρωα του έργου ορισμένα πλαστογραφημένα έπιπλα, τα οποία με πατιναρισμένα ψεύτικες ιστορίες, μαγεύουν την επιπολαιότητα του νεόπλουτου.

Το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή και αποδίδει, όμως ο σκόρος κατατρώει τις αντίκες και τα μεγαλεπήβολα όνειρα των ανθρώπων. Μια καταιγίδα εξελίξεων έρχεται και θα ανατρέψει τα πάντα. Μέσα στη μαγεία του ωραίου αυτού οικήματος, βρίσκεται να συγκρούεται το παρελθόν με το αδίστακτο παρόν.

Και μέσα στον κυκεώνα της ροής, οι ήρωες του έργου ισορροπούν ανάμεσα σε πάθη, μίση, φευγαλέους έρωτες και ηρωισμούς. Ο Καμπανέλλης, λογίζεται ως ο σύγχρονος λογοτέχνης – “μάστορας” των ανατροπών και το αποδεικνύει έμπρακτα, με το έργο “Ο Δρόμος Περνά από Μέσα” που αποδίδουν οι ηθοποιοί των “Αποφοίτων” και ο κ. Κλάγκος, δίδουν με έναν εντελώς επαγγελματικό και ικανό από κάθε άποψη τρόπο, μια άλλη αντίληψη.

Με πλούσια νοήματα και “έντονη” σκηνοθετική αντίληψη

Η σκηνοθετική καθοδήγηση του τοπικού ¨μετρ¨ του είδους, προσπαθεί να αναδείξει το πολυσχιδές και τις περιπεπλεγμένες σχέσεις των ηρώων, να αποφύγει τις υπερβολές, τις γραφικότητες και τις σχηματοποιήσεις.

Με την σειρά τους οι ηθοποιοί αποδεικνύουν το ερμηνευτικό τους μέτρο, με ρέοντα φυσικό λόγο και με μία αλήθεια βιωμένη από την αίσθηση του σκηνικού χώρου. Το έργο είναι πλούσιο σε νοήματα και με προσεγμένη δομή, κινείται σε ρεαλιστικό δρόμο, με πολλαπλές ¨αναγνώσεις¨ και σε γλώσσα κατανοητή. Δημιουργούνται αξεπέραστες λυρικές κορυφώσεις και βέβαια, πολλές… ανατροπές. Οι ήρωες δε, είναι πλήρεις ανθρώπινοι χαρακτήρες, κοιταγμένοι με αγάπη και συγκατάβαση, ακόμα και όταν φτάνουν στην έσχατη ευτέλεια…
Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε εξ ολοκλήρου η Θεατρική Ομάδα των Αποφοίτων, ενώ τη μουσική επιμέλεια υπογράφει ο ίδιος ο σκηνοθέτης. Επιμέλεια του ήχου, έχει ο Σπύρος Ρηγόπουλος και των Εντύπων, ο Γιώργος Βαγενάς.

Παίζουν οι ηθοποιοί: (Φάνης Ποριώτης): Δημήτρης Αγγελόπουλος, (Χάρης Αντωνάκος): Γιάννης Καυκάς, (Λίτσα Αντωνάκου): Ελένη Κλάγκου, (Γλυκερία): Διονυσία Ρηγοπούλου – Γκλαβά και τέλος τον Ανδρέα Ποριώτη ενσαρκώνει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr