background img
banner
banner

Σε ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα η πίτα της Ε.Γ.Ε. – Παραρτήματος Αιγίου

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΒΗΜΑΤΑ» ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας-Παράρτημα Αιγίου, έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, μέσα σε ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα, με τη συμμετοχή πολλών γυναικών που κατέκλυσαν καφέ-ρεστοράν «Vostizza Psitocafe», στα Υψηλά Αλώνια Αιγίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και ευχήθηκαν επιτυχία στο έργο της Ε.Γ.Ε. Αιγίου οι αντιδήμαρχοι Διαμάντω Βασιλακοπούλου και Στράτος Βαρδάκης, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, καθώς και η κοινοτική σύμβουλος Μαντώ Παρίση- Μπέσκου και πολλές άλλες γνωστές προσωπικότητες του Αιγίου.

Η εξαιρετική βασιλόπιτα, ήταν προσφορά του αρτοποιείου «Αρτολιχουδιές Σπάρτακος», όπως και πολλά δώρα της λαχειοφόρου ήταν προσφορές των καταστημάτων της πόλης, τα οποία το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε. – Παράρτημα Αιγίου, ευχαριστεί θερμά. Τυχερή της βραδιάς που βρήκε το «φλουρί» ήταν η Μαρία Κάρμα, η οποία πήρε ένα πίνακα ζωγραφισμένο από το μέλος της Ε.Γ.Ε. Αναστασία Σακελλαρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενες ενημερώθηκαν από την πρόεδρο του Παραρτήματος Ουρανία Κοττά-Κακαβάνη για τις δράσεις της περασμένης χρονιάς, όπως η συμμετοχή του παραρτήματος Ε.Γ.Ε. Αιγίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη με εισήγηση και προτάσεις για την έμφυλη βία, η δημιουργία Ομάδας Αυτογνωσίας που λειτουργεί με την εθελοντική προσφορά της Παναγιώτας Τσουρέκη -Συνθετική Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ψυχοθεραπεύτρια σε εκπαίδευση, η συμμετοχή του παραρτήματος με δύο εκπροσώπους στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Αιγιαλείας και η πετυχημένη παρέμβασή του με πρόταση για την ίδρυση Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στο Αίγιο καθώς και για τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων για το νέο έτος, όπως η εκδήλωση βράβευσης Γυναικών με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Για τη νεολαία το θέμα του Πανελλαδικού Διοικητικού Συμβουλίου

Στη συνέχεια η Ευαγγελία (Λίτσα) Γιαννοπούλου, μίλησε ως Γενική Γραμματέας του Πανελλαδικού Διοικητικού Συμβουλίου, για το θέμα «Νεολαία: Προκλήσεις και προοπτικές», που πρόκειται να επεξεργαστούν τα μέλη της Ε.Γ.Ε. στα παραρτήματα, στα Περιφερειακά Συμβούλια και στην ετήσια Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. Ανέφερε, ότι το θέμα της νεολαίας είναι πολύ σημαντικό και πάντα επίκαιρο, ιδιαίτερα στις μέρες μας. Όπως είπε, ΄΄η νεολαία χρειάζεται ένα ευνοϊκό περιβάλλον στο οποίο θα μεγαλώσει, θα κοινωνικοποιηθεί, θα εκπαιδευτεί και θα εργαστεί με ίσες ευκαιρίες, χωρίς αποκλεισμούς.

Οι σημερινοί νέοι και νέες, ενώ αποτελούν την πιο προσοντούχα γενιά της μεταπολίτευσης, είναι και η πρώτη γενιά που ζει χειρότερα από τις προηγούμενες. Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης του covid-19, η ανεργία, η φυγή στο εξωτερικό, αποτελούν θέματα που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή τόσο των νέων όσο και των οικογενειών τους, και απασχολούν ταυτόχρονα την ίδια την Πολιτεία. Η 4η βιομηχανική επανάσταση, η καινοτομία και η τεχνολογική αλλαγή και εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή αποτελούν πρόκληση και ευκαιρία για την επίτευξη της ισότητας των φύλων, την ενδυνάμωση των νέων γυναικών και ανδρών καθώς και των κοριτσιών. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν, αν υπάρχουν ευοίωνες προοπτικές για τη σημερινή νεολαία για μια ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς κι ας συμμετέχουμε όλες στη διαμόρφωση προτάσεων για την αντιστροφή της σημερινής κατάστασης΄΄.

Τέλος, η αντιδήμαρχος Διαμάντω Βασιλακοπούλου ενημέρωσε για τις θετικές εξελίξεις στην ίδρυση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Αιγιαλείας και για την βοήθεια της Πρόνοιας του Δήμου σε πολίτες και μονογονεϊκές οικογένειες.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr