background img
banner
banner

Κάλεσμα της Ε.Γ.Ε. στην εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδος (Ε.Γ.Ε.) – Παράρτημα Αιγίου, με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών, συνδιοργανώνει τιμητική εκδήλωση με τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) Αιγιαλείας και τις εκδόσεις «Ηδύφωνο» της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου, την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 6μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» με θέμα «Τιμή στη Γυναίκα της Αιγιάλειας: πρότυπο Γυναίκας, Εργαζόμενης, Μητέρας, Κοινωνικής Προσφοράς, Αλληλεγγύης».

Από το Παράρτημα Αιγίου της Ε.Γ.Ε. αναφέρονται τα εξής: ΄΄Οι σύγχρονες ηρωίδες, οι γυναίκες που λειτουργούν αθέατα, δίνουν καθημερινές «μάχες» και αποτελούν παραδείγματα για την κοινωνία. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έχει στόχο να αναδειχθούν και να τιμηθούν γυναίκες της καθημερινότητας, οι οποίες δίνουν τον αγώνα τους σε πολλά επίπεδα. Κάποιες διαπρέπουν σε «ανδρικούς» τομείς εργασίας, ενώ άλλες διακρίνονται σε θέματα προσφοράς και εθελοντισμού σε κοινωνικούς τομείς, όπως είναι μία χειρίστρια βαρέως μηχανήματος, μία πολύτεκνη αγρότισσα μάνα που πηγαίνει και σχολείο, μία γυναίκα εθελόντρια ή μία γυναίκα συνδικαλίστρια.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει βιβλιοπαρουσίαση με θέμα «Γυναίκες του χθες, γυναίκες του σήμερα» από τις εκδόσεις «Ηδύφωνο» της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου. Θα αναδειχθούν δύο γυναίκες συγγραφείς από την Αιγιάλεια, οι οποίες συναντιούνται και συνομιλούν: Η Ρούλα Σμυρνιώτη με το βιβλίο της «Κόκκινη Βελονιά» και η Αναστασία Ευσταθίου με το βιβλίο της «Σταθμάρχης».

Καλούνται οι γυναίκες που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση, εφόσον το επιθυμούν, να φορέσουν κάτι σε χρώμα μωβ , καθώς το μωβ είναι το επίσημο χρώμα της «Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας» και συμβολίζει την δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια και την αυτοπεποίθηση. Ιστορικά το μωβ συμβολίζει το γυναικείο φύλο ενώ από τις αρχές του 20ού αιώνα έχει συνδυαστεί με τις προσπάθειες των γυναικών σε όλο τον κόσμο για να την ισότητα των φύλων΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr