background img
banner
banner

Απεργιακός «πυρετός» αυτή την εβδομάδα

ΣΥΣΚΕΨΗ  ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΤΡΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Πρόσκληση προς όλα τα σωματεία και τους φορείς της Αιγιάλειας απευθύνει το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου για την Δευτέρα, στις 7.00 το απόγευμα, στα γραφεία του. Το Σωματείο Οικοδόμων, που διοργάνωσε την επιτυχημένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την περασμένη Πέμπτη, απευθύνει τώρα κάλεσμα για νέα απεργιακή συγκέντρωση αυτή την Πέμπτη, στις 10.30π.μ. στην Τρίγωνη Πλατεία.

΄΄Οι ζωές μας δεν είναι κόστος – οι ζωές μας έχουν αξία. Η λαοθάλασσα που κατέκλισε την ημέρα της απεργίας τις πόλεις της χώρας έστειλε την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια. Συνέθλιψε την άθλια επιχείρηση απαλλαγής ευθηνών της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων της Hellenic Train,του ΟΣΕ. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας». «Δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα»! Ένοχος είναι το κράτος των λίγων, η πολιτική της εμπορευματοποίησης που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή και τη ζυγίζει στη σχέση κόστος-όφελος, όπου κόστος είναι η ζωή του λαού και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων΄΄, αναφέρει το Σωματείο στο κάλεσμά του και συνεχίζει: ΄΄Είναι το ίδιο κράτος που είναι γρήγορο και αποτελεσματικό για να πλειστηριάζει τα σπίτια του φτωχού λαού, να καταστέλλει με βία τις δίκαιες κινητοποιήσεις, να ταΐζει με δισεκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αυτό το κράτος αγνοεί επιδεικτικά τις αγωνιώδεις και τραγικά προφητικές καταγγελίες των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και σωματείων των μεταφορών λίγες μόνο μέρες πριν το έγκλημα. Βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες που απαιτούν μέτρα ασφάλειας του επιβατικού κοινού, προσλήψεις, εκπαίδευση, μέτρα για την αντιμετώπιση του “ανθρώπινου λάθους”. Το κέρδος είναι αιτία για τα πλωτά φέρετρα του “Δύστος” και του “Σάμινα”, για το πολύνεκρο έγκλημα με τους μαθητές στα Τέμπη, για τις πυρκαγιές στην Ηλεία και στη Βόρεια Εύβοια, τις πλημμύρες στη Μάνδρα, την εκατόμβη νεκρών στο Μάτι, για τα εκατοντάδες εργοδοτικά ατυχήματα στα κρεματόρια των χώρων δουλειάς. Όλοι οι χώροι δουλειάς είναι μια “κοιλάδα των Τεμπών”. Η γνωστή πλέον έκφραση “πάμε και όπου βγει” είναι η ανομόλογητη συνήθεια σε πλήθος βαρδιών και εργασιών. Το κέρδος είναι η αιτία που οι επιχειρηματικοί όμιλοι αδυνατίζουν την ασφάλεια και τα μέτρα προστασίας΄΄.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως ΄΄το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί!΄΄ και επισημαίνει: ΄΄Οι πραγματικοί ένοχοι έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Τα υποκριτικά κροκοδείλια δάκρυα τους, οι προσχηματικές παραιτήσεις, τα δημόσια “συγνώμη” δε συγκινούν κανέναν. Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι! Είναι ο μόνος τρόπος για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες, ο μόνος τρόπος για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη!. Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr