background img
banner
banner

Εόρτασαν την Ανάληψη του Κυρίου μέσα στο δάσος στην Παρασκευή

Η Ανάληψη του Κυρίου εορτάστηκε όμως και σε ένα άλλο γραφικό σημείο της Αιγιάλειας. Στο καταπράσινο χωριό της Παρασκευής στα ορεινά του Αιγίου, βρίσκεται ένας από τους τέσσερις ναούς του χωριού, το εξωκκλήσι της Ανάληψης, λίγο πριν τον δρόμο Κουνινάς – Ρακίτας.

Το εκκλησάκι, «πνιγμένο» κυριολεκτικά από τα έλατα, εόρτασε κατανυκτικά και με την παρουσία μεγάλου αριθμού κατοίκων και εχόντων καταγωγή από την Παρασκευή και τα γύρω χωριά. Στη συνέχεια, οι πιστοί απόλαυσαν τη δροσιά του δάσους στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο φιλόξενος και δραστήριος Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Παρασκευής ήταν «παρών» όπως πάντα, αναλαμβάνοντας τα κεράσματα μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.
Μεζέδες και τσίπουρο έδιναν κι έπαιρναν και άπαντες ευχήθηκαν τα καλύτερα για το χωριό και τους ίδιους. Να σημειωθεί ότι η εορτή της Αναλήψεως έχει καθιερωθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, με «μπροστάρη» τον Σύλλογο και μάλιστα, στις προ covid χρονιές, ακολουθούσε χορός και κέφι. Φέτος, εξαιτίας του πένθους πολλών οικογενειών του χωριού και τις απώλειες χωριανών, αποφασίστηκε να μην υπάρξει μουσική από dj και η γιορτή, πέρα από το εκκλησιαστικό μέρος, να περιλαμβάνει μόνο κεράσματα.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr