background img
banner
banner

Με νέους Αιγιώτες στο «τιμόνι»!

Η ΦΕΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φοιτητές και μαθητές από το Αίγιο πρωταγωνίστησαν στο μεγάλο πανελλήνιο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων που έγινε πριν ένα περίπου μήνα στην Αθήνα. Με κεντρικό θέμα το περιβάλλον και την προστασία του δεκάδες νέοι συζήτησαν και κατέθεσαν προβληματισμούς και προτάσεις για το παρόν και το μέλλον του πλανήτη μας, σε μια απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση.

Η 45η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος πραγματοποιήθηκε κυρίως στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών από τις 7 έως τις 10 Απριλίου. Σε αυτή συμμετείχαν περίπου 115 παιδιά από την Αττική και άλλους Νομούς της Ελλάδας και άλλα 72 λειτουργικά στελέχη από τη χώρα μας και το εξωτερικό. Την περιοχή μας εκπροσώπησαν οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αιγίου Σπυριδούλα Κυρίτση και η Μαρία Σπυροπούλου όπως και ο μαθητής της Γ’ τάξης Παναγιώτης Παπαδόπουλος που ήταν στην Οργανωτική Επιτροπή. Στην Επιτροπή αυτή συμμετείχαν και οι Αιγιώτες φοιτητές Άρτεμις Τριαντοπούλου και Άγγελος Βάγιας ενώ ένας από τους υπεύθυνους διοργάνωσης του Συνεδρίου ήταν ο φοιτητής Ιατρικής Γιώργος Βάγιας μαζί με την Σπυριδούλα Ίρις Βασιλακοπούλου και την C. J. Carag.

Η Θεματική του Συνεδρίου ήταν «Ο άνεμος της αλλαγής- νεανικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης: ενδυναμώνοντας την εθνική συμμετοχή των νέων στην περιβαλλοντική πολιτική». Ανάμεσα στα θέματα που αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν, όλα στην Αγγλική Γλώσσα, ήταν η περιβαλλοντική καταστροφή, πηγές ενέργειας και ανακυκλώσιμες πηγές μαζί με την πολιτική των Ευρωπαϊκών χωρών.

Το Συνέδριο έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μήνυμα στους νέους συμμετέχοντες έστειλαν οι Ευρωβουλευτές Δημ. Παπαδημούλης και Έλενα Κουντουρά.

Τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ συνόδευσε η καθηγήτρια Αγγλικών Παρασκευή Μελισή. Μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις στήριξαν ως χορηγοί το Συνέδριο.
Στο τέλος επιλέχθηκαν 30 παιδιά που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε αντίστοιχα Συνέδρια στο εξωτερικό.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr