background img
banner
banner

Αιγιώτες στη «μάχη» των βουλευτικών εκλογών

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Μπορεί οι αποφάσεις για τον χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών να μετατίθενται μετά την τραγωδία των Τεμπών, ωστόσο το ενδιαφέρον εξακολουθεί να υφίσταται, οι γραμμές των επιτελείων των κομμάτων και σε τοπικό επίπεδο, παραμένουν ανοιχτές με τους δημότες και βέβαια οι υποψήφιοι βουλευτές «χτίζουν» ήδη την προεκλογική τους δράση. Αρκετοί δε από αυτούς, είναι… γέννημα θρέμμα της Αιγιάλειας κι έχουν έναν λόγο παραπάνω να περιμένουν στήριξη από την περιοχή.

Με βάση τον σχεδιασμό που υπήρχε στην κυβέρνηση – πριν από το δυστύχημα – αυτή την εβδομάδα θα γινόταν η προκήρυξη των εκλογών. Η εκλογική αναμέτρηση επρόκειτο να διεξαχθεί στις 9 Απριλίου, προκειμένου σε περίπτωση μη σχηματισμού κυβέρνησης να ακολουθήσουν δεύτερες κάλπες στις 14 ή 21 Μαΐου. Το σενάριο αυτό έχει “καεί” και η 21η Μαϊου είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Σίγουρα δεν είναι εύκολο για τα κόμματα να ξεκινήσουν προεκλογική εκστρατεία μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα και να ανακοινώνουν πρόγραμμα και ψηφοδέλτια σε μια ευαίσθητη χρονικά στιγμή.

Παρά ταύτα, οι ανακοινώσεις των υποψηφίων των μεγαλύτερων κομμάτων είχαν ήδη γίνει και αξίζει να «γνωρίσουμε» τους Αιγιαλείς υποψήφιους βουλευτές, όποτε κι αν αυτοί τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού.

Τσιγκρής, Καραφωτιά και Σπηλιόπουλος στη Ν.Δ.

Με τη Νέα Δημοκρατία, τρεις θα είναι οι Αιγιαλείς υποψήφιοι. Είναι σαφές ότι δεν αποτελεί έκπληξη η υποψηφιότητα του εν ενεργεία βουλευτή Άγγελου Τσιγκρή, ο οποίος μάλιστα, στις βουλευτικές εκλογές του 2019 είχε αναδειχθεί πρώτος σε ψήφους στον νομό κι αυτό ενώ είχαν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η Αιγιάλεια ανέδειξε πρώτο βουλευτή από τις τάξεις της, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι τόσο ο κ. Τσιγκρής όσο και οι άλλοι Αιγιαλείς υποψήφιοι δεν μπορεί να λάβουν ψήφους και από την υπόλοιπη Αχαΐα.

Ο Άγγελος Τσιγκρής γεννήθηκε στις 12 Μαΐου 1966 στο Αίγιο. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και διδάσκει Εγκληματολογία και Αντεγκληματική Πολιτική στην Αστυνομική και την Πυροσβεστική Ακαδημία.

Το όνομά της συζητήθηκε αρκετά προτού «κλειδώσει» στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Η Κατερίνα Καραφωτιά, 47 ετών, λογοθεραπεύτρια από το Αίγιο, είναι σύζυγος του πρώην αντιδημάρχου Αιγιάλειας, νυν δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιπροέδρου της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ., Βασίλη Χριστόπουλου και κόρη του τέως δημάρχου Αιγίου, Αποστόλη Καραφωτιά. Έχει στο ενεργητικό της μία μακρά πορεία στον κομματικό μηχανισμό της περιοχής.

Ένας ακόμη νέος άνθρωπος και πολύ καλός επιστήμονας, ιατρός, μπαίνει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Οι ζυμώσεις, απ’ ό,τι φαίνεται απέδωσαν και ο γνωστός καρδιολόγος Νίκος Σπηλιόπουλος από το Αίγιο, παρότι είχε αρχικά αρνηθεί, λόγω φόρτου εργασίας, φαίνεται πως είπε το «ναι».

Γιούλη Μαμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Μία είναι η καταγόμενη από το Αίγιο, ανάμεσα στους δώδεκα υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τον νομό Αχαΐας. Η Παναγούλα (Γιούλη) Μαμμή. Η πρώην αναπληρώτρια διοικήτρια του ΠΓΝΠ και διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου), ήταν από τα ονόματα… αουτσάιντερ για είσοδο στο ψηφοδέλτιο, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν τη δουλειά της και επιλέχθηκε να κατέβει για πρώτη φορά υποψήφια. Το πολυσέλιδο βιογραφικό της, η δράση της και κυρίως η αναγνώριση για τις επιστημονικές αλλά και διοικητικές ικανότητές της στον χώρο της δημόσιας Υγείας, αποτελούν την καλύτερη συστατική επιστολή για την Αιγιώτισσα υποψήφια. Γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1953 στο Αίγιο, είναι γιατρός αναισθησιολόγος, εντατικολόγος και η «επιστροφή της» στη γενέτειρά της το 2017 ενίσχυσε τον σύνδεσμό της με την περιοχή.

Αναργύρου, Μπέσκος και Σκανδάμης στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Έντονο αιγιώτικο «χρώμα» θα έχει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αχαΐας με «παλιότερα» και νέα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου. Η Αιγιώτισσα δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δήμητρα Αναργύρου μετρά αρκετά χρόνια παρουσίας στο ΠΑΣΟΚ, ήταν υποψήφια με το ΚΙΝΑΛ και στις προηγούμενες εκλογές του 2019 και εξασφάλισε εκ νέου τη θέση της στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Αχαΐας. Ανήκει στη γενιά των εμπνευσμένων από τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και στη γενιά του ΠΑΣΟΚ του σήμερα, όπως η ίδια αναφέρει.

Μία από τις νέες εισόδους στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι αυτή του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, ο οποίος είναι και δικηγόρος του δήμου Αιγιαλείας. Ο Γιώργος Μπέσκος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ασκεί μαχητικά το επάγγελμά του και έχει πετύχει σημαντικές «νίκες» προς όφελος της Αιγιάλειας πάνω σε ζητήματα που αφορούν όλη την κοινωνία. Μεταξύ άλλων, καθοριστική ήταν η στάση του ως προς την αποκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου αλλά και τη δημιουργία ΟΠΚΕ στο Αίγιο. Τα θέματα δε που έχει παρέμβει σε ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια, μοιάζουν αμέτρητα… Ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τους χειρισμούς των κυβερνητικών βουλευτών για θέματα του τόπου.

Με βαρύ βιογραφικό ο δικηγόρος, διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και πρώην γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης ξεχωρίζει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Επίσης είναι τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο κόμμα του. Έχει συμμετάσχει σε fora, νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και ομάδες εργασίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεργαζόμενων οργανισμών. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και βιβλία στα πεδία της Εγκληματολογίας, της Αντεγκληματικής Πολιτικής και της Σωφρονιστικής. Είναι μέλος διεθνών και εθνικών επιστημονικών και κοινωνικών φορέων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη νομική επιστήμη. Είναι γνώστης των θεμάτων της Αχαΐας για τα οποία παρεμβαίνει συχνά.

Mε Γιάννη Μποδιώτη το ΚΚΕ

Ο Γιάννης Μποδιώτης είναι ο μοναδικός υποψήφιος του ΚΚΕ από την Αιγιάλεια, στο ψηφοδέλτιο του νομού Αχαΐας, το οποίο διακατέχεται από μία μαχητική αισιοδοξία. Αγροτοσυνδικαλιστής, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος –Ντρίνιας», έχει δώσει «εξετάσεις» στους πολυήμερους αγώνες στον δρόμο, επιτυγχάνοντας, μαζί με τους συντρόφους του, σημαντικά οφέλη προς όφελος των παραγωγών της Αιγιάλειας. Δεν έχει διστάσει να έρθει αντιμέτωπος ακόμη και με τη δικαιοσύνη προκειμένου, μαζί με τους υπόλοιπους αγροτοσυνδικαλιστές, να διατρανώσουν για το δίκιο των αγροτών.

Με χαμηλό προφίλ, αλλά πάντα με λόγο και επιχειρήματα, ο 53χρονος Γιάννης Μποδιώτης μπαίνει στη «μάχη» των βουλευτικών εκλογών, απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους και τον λαό της Αχαΐας σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

«Ελληνική Λύση» με Γιάννη Λαϊνιώτη

Ο καταγόμενος από την Αιγιάλεια Γιάννης Λαϊνιώτης είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με το κόμμα «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου. Ο κ. Λαϊνιώτης είναι γνωστός από τη μακρά διαδρομή του στη Ν.Δ., αλλά και στους ΑΝ.ΕΛ.(πρώτος επιλαχών βουλευτής το 2015), ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ταχθεί στον Πατριωτικό Πολιτικό Φορέα «Ελληνική Λύση» που κερδίζει συνεχώς έδαφος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr