background img
banner
banner

Συνεπήρε το ρεσιτάλ βιολιού της Αριέτας Λιάτση

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΝΟΤΕΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ»

Μία εξαιρετική μουσική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», εκεί όπου η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., σε συνεργασία με το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου, διοργάνωσε ρεσιτάλ βιολιού της ταλαντούχας και πολυβραβευμένης Αριέτας Λιάτση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Ακούμε τους Νέους 2023», ενώ στο πιάνο συνόδευε η αναγνωρισμένη πιανίστα Μαρία Μυλαράκη.

«Το μέλλον της μουσικής είναι οι νέοι άνθρωποι»

Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Διαμάντω Βασιλακοπούλου, επεσήμανε ότι το μέλλον της μουσικής είναι οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι και πρέπει να στηρίζονται και να αναδεικνύονται, ενώ από την πλευρά της η υπεύθυνη του προγράμματος «Ακούμε τους Νέους», Πόπη Μαλαπάνη, αφού ευχαρίστησε για τη θερμή φιλοξενία, ανέφερε ότι το πρόγραμμα «Ακούμε τους Νέους» είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης νεοεμφανιζόμενων μουσικών στο πεδίο της κλασικής μουσικής με συναυλίες, ηχογραφήσεις και φεστιβάλ, που έχει ως στόχο να συστήσει τους νέους μουσικούς στο μελλοντικό τους κοινό.

Κατά τον πρώτο χρόνο της υλοποίησής του χάρη στη συνέργεια του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος με το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Τρίτο Πρόγραμμα και με την υποστήριξη των χορηγών/εταιρικών μελών Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Όμιλος Φουρλή και Vinci διοργάνωσε διαγωνισμό και στη συνέχεια συναυλίες και ηχογραφήσεις για τις τρεις διακριθείσες σολίστ. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οχτώ συναυλίες σε διαφορετικές πόλεις της Πελοποννήσου, με κορωνίδα τη συναυλία στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης και δύο ηχογραφήσεις, που μεταδόθηκαν από το Τρίτο Πρόγραμμα. Ακολουθούν άλλες δύο συναυλίες και μια ηχογράφηση, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την τελική κοινή συναυλία των νικητριών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2024.

Η συγκεκριμένη συναυλία πραγματοποιήθηκε σε χώρο ενδιαφέροντος της εταιρείας Vinci/Ολυμπία Οδός, που είναι χορηγός του προγράμματος, παρουσία και της διευθύντριας επικοινωνίας της εταιρείας Σοφίας Στάμου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr