background img
banner
banner

«Μαλάξεις» για να κρατηθεί… όρθιο το ανθρώπινο δυναμικό

ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΜΕΣΩ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ- ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΒΟ ΑΙΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ασφαλής επιλογή σε μια περίοδο κατά την οποία το εργοστάσιο παραμένει παροπλισμένο και σε λειτουργία… ασφαλείας αποτελεί η τοποθέτηση του μηχανολόγου μηχανικού Δημήτρη Σταυρόπουλου στη διεύθυνση του εργοστασίου της ΕΒΟ Αιγίου με απόφαση της διοίκησης των ΕΑΣ.

Ο 55χρονος Δ. Σταυρόπουλος προέρχεται από το δυναμικό της ΕΒΟ καθώς υπηρετούσε στο τμήμα ελέγχου ποιότητας και βλητικών δοκιμών ως προϊστάμενος, είναι ήδη 22 χρόνια υπάλληλος και θα καλύψει τον αποχωρήσαντα γεν. διευθυντή Γιώργο Μαντζαβίνο. Υπηρετώντας για 10ετίες από το πόστο του γενικού διευθυντή – επί 14 χρόνια γενικός διευθυντής του εργοστασίου ενώ κατείχε και την θέση του διευθυντή παραγωγής επί 25ετία- ο κ. Μαντζαβίνος συνταξιοδοτήθηκε οριστικά στις 28-5-2024. Στη θέση του τοποθετήθηκε πρόσφατα ο κ. Σταυρόπουλος (28-6-2024).

Ο νέος διευθυντής είχε ήδη την πρώτη του επαφή με το προσωπικό του εργοστασίου, τους 60 περίπου που παραμένουν στην ΕΒΟ, με τους οποίους συζήτησε διάφορα προβλήματα.

Το υπόμνημα

Κατά την πρώτη του επαφή με τους εργαζόμενους, ζήτησε από τον κάθε έναν ξεχωριστά να συντάξει ένα υπόμνημα, μια έκθεση ιδεών περίπου, σε σχέση με τη θέση του στο εργοστάσιο και θέματα που μπορεί να τον απασχολούν.

«Δεν γνωρίζω πόσοι θα ανταποκριθούν, θα ήθελα όλοι να αναφερθούν προσωπικά με ότι έχει να κάνει με το έργο τους αλλά και ότι τους απασχολεί και θέλουν να παρατηρήσουν. Το κείμενο, από τον καθένα, θα είναι άλλωστε εμπιστευτικό» αναφέρει ο κ. Σταυρόπουλος στην επικοινωνία που είχε μαζί του το Protionline.gr

Ο νέος διευθυντής βρίσκεται ήδη και σε επαφή με το σωματείο εργαζομένων στην ΕΒΟ Αιγίου, τον πρόεδρο Γιώργο Σαζάκλη ενώ κεντρικά έχει τακτική επαφή με το Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΑΣ Νίκο Κωστόπουλο και βέβαια τον πρόεδρο Αθανάσιο Τσιόλκα.

Εκτός από την αυτοαξιολόγηση μέσα από τα… μάτια των εργαζομένων, το βασικότερο στο οποίο πρέπει να ανταποκριθεί ο νέος διευθυντής είναι τα μεγάλα προβλήματα του εργοστασίου, το κτιριακό πρόβλημα όπου επικρατεί μια στασιμότητα χρόνων αλλά και το θέμα της συνταξιοδότησης του προσωπικού καθώς η ΕΒΟ θα απώλεια μέρους του προσωπικού της κατά την επόμενη διετία.

«Αποχωρούν σύντομα έμπειρα στελέχη μας ενώ κοινή είναι η αντίληψη που υπάρχει πως, χωρίς εξοπλιστικά και αναπλήρωση προσωπικού, θα χαθεί η μεγάλη τεχνογνωσία που είχε αναπτυχθεί στο στην ΕΒΟ. Η αναπλήρωση προσωπικού και το κτιριακό που βρίσκεται σε τέλμα είναι τα βασικά μας προβλήματα που θα πρέπει να λυθούν αφού ολοκληρωθεί η ενημέρωση για τη νέα διεύθυνση και κλείσει ο κύκλος με τις ατομικές αναφορές και συναντήσεις με το προσωπικό» αναφέρει ο διευθυντής της ΕΒΟ.

Η αναδιάρθωση

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το Protionline.gr, η ΕΒΟ ως μέλος των ΕΑΣ, συμμετέχει σε ένα ευρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας το οποίο καθορίζεται από τις συμπαραγωγές όπλων με άλλες ευρωπαϊκές βιομηχανίες αλλά και εταιρείες που αφορά στον πόλεμο και την άμυνα της Ουκρανίας.

Όσον αφορά ειδικότερα την ΕΒΟ, στόχος είναι να υπάρξει προσήλωση στις ανάγκες της εγχώριας άμυνας και ασφάλεια μέσα από το σχεδιασμό του προγράμματος για την αναβάθμιση 100 χιλιάδες τυφεκίων G3 για τον Ελληνικό Στρατό το οποίο πιθανολογείται ότι θα υλοποιηθεί στο Αίγιο.

Στο πλαίσιο αυτό, την αξιοποίηση της υπάρχουσας τεχνογνωσίας καθώς η ΕΒΟ συμμετείχε εξ αρχής στην κατασκευή του G3 A3/A4 αλλά και την υλοποίηση των εξοπλιστικών που εκκρεμούν και αφορούν την υλοποίηση των ήδη εγκεκριμένων συμβάσεων για τα ελαφρά πολυβόλα Minimi των 5,56 mm και τη μετατροπή των βαρέων πολυβόλων Browning 0,50 μμ με διάταξη Ταχείας Αλλαγής Κάννης (ΤΑΚ), έχει κινητοποιηθεί και το Σωματείο εργαζομένων.

Καλώντας, εδώ και καιρό, τα κόμματα και τους τοπικούς φορείς να πιέσουν για το πρόγραμμα κτιριακής αποκατάστασης της βασικής παραγωγικής μονάδας το οποίο απειλεί να… τινάξει στον αέρα κάθε μελλοντικό σχεδιασμό, οδηγώντας σε ταχεία απαξίωση της μονάδας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr