background img
banner
banner

Η Ε.Γ.Ε έκοψε την καθιερωμένη πίτα !

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας-Παράρτημα Αιγίου, έκοψε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα της το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, μέσα σε ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα με τη  συμμετοχή πολλών γυναικών που κατέκλυσαν το Καφέ- Restaurant Refrain, στα Υψηλά Αλώνια Αιγίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και ευχήθηκαν επιτυχία στο έργο της Ε.Γ.Ε. Αιγίου οι φίλες: Ντία Στούμπου –Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Μαρία Τσουκαλά,  Διαμάντω Βασιλακοπούλου –Καρτσωνάκη και Μαρία Παπαχριστοπούλου-Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Αιγιαλείας, Γεωργία Ντάτσικα  και Θεώνη Σταθοπούλου-πρώην Νομαρχιακοί Σύμβουλοι και η κ. Ρίτα Καραφωτιά-πρώην Δημοτική Σύμβουλος Αιγίου, η οποία ήταν και η τυχερή της βραδιάς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,  οι παρευρισκόμενες ενημερώθηκαν  από την Πρόεδρο του Παραρτήματος κ. Ουρανία Κοττά-Κακαβάνη για τις σημαντικότερες δράσεις της περασμένης χρονιάς του παραρτήματος Ε.Γ.Ε. Αιγίου, όπως οι εκπαιδευτικές παρεμβάσεις με θέματα Ισότητας των Φύλων σε σχολεία της Αιγιαλείας, η επιτυχημένη παρέμβασή του στην ίδρυση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου μας, η συμμετοχή του μαζί με άλλους φορείς στην εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας εναντίον των γυναικών, οι εισηγήσεις και οι προτάσεις του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ε.Γ.Ε. Δυτικής Ελλάδας και στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη Ε.Γ.Ε. της Καβάλας, εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας  κ.ά., καθώς και για τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων του παραρτήματος το νέο έτος. 

Στη συνέχεια η κ. Ευαγγελία (Λίτσα) Γιαννοπούλου, μίλησε ως μέλος του Πανελλαδικού Διοικητικού Συμβουλίου, παρουσιάζοντας το Ημερολόγιο έτους 2018 της Ε.Γ.Ε., το οποίο έχει ως θέμα «Φύλο- Εργασία- Οικογένεια στα χρόνια των μνημονίων», θέμα που επεξεργάστηκε η Ε.Γ.Ε στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Καβάλας και περιέχει τα συμπεράσματα και τις προτάσεις της  και κάλεσε ακόμη μία φορά τις νέες γυναίκες να γραφτούν μέλη   στην Ένωση Γυναικών Ελλάδας, για να αντιμετωπίσουν όλες μαζί κοινά προβλήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον των γυναικών σχετικά με την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων στην εργασία, τη μετανάστευση των νέων, το δημογραφικό, την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Διότι , όπως ανέφερε, μολονότι κερδήθηκαν πολλά, που οφείλονται και στους αγώνες του Γυναικείου Κινήματος και της Ε.Γ.Ε. , σήμερα οι γυναίκες κινδυνεύουν να τα χάσουν όλα με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Ιδίως πλήττονται τα  εργασιακά δικαιώματα των νέων γυναικών μέσα στην οικονομική κρίση, ιδίως των γυναικών  που βρίσκονται σε ευάλωτη θέση λόγω εγκυμοσύνης ή ανατροφής μικρών παιδιών. Όλα αυτά δείχνουν ότι η ισότητα στην πράξη δεν έχει κερδηθεί ακόμη. Χρειάζεται να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την εξάλειψη των αναχρονιστικών αντιλήψεων για τη θέση της γυναίκας, οικονομική ανεξαρτησία, κοινωνικές δομές, ολοήμερα σχολεία, θέσεις εργασίας ανάλογα με τα προσόντα μας, αύξηση γυναικών στην πολιτική, μέτρα για αντιμετώπιση της ανεργίας, της κακοποίησης και της ενδοοικογενειακής βίας. Οι  νέες γυναίκες χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν πως για να αλλάξουν οι στερεότυπες αντιλήψεις και νοοτροπίες που επηρεάζουν αρνητικά τις συνθήκες της ζωής τους δεν αρκεί μόνο η ατομική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους αλλά χρειάζεται όλες οι γυναίκες να αγωνίζονται ενωμένες. Οι  γυναίκες χρειάζονται την Ε.Γ.Ε. και η Ε.Γ.Ε. τις γυναίκες για να αγωνιστούν μαζί για μια καλύτερη κοινωνία, μια κοινωνία ισότητας και αναγνώρισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr