background img
banner
banner

Παλαιά Εθνική σε «μαύρο χάλι»…

ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ… ΠΑΓΙΔΕΣ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ

Ένα καθημερινό… μαρτύριο περνούν κάτοικοι και διερχόμενοι της Παλαιάς Εθνικής Οδού στην περιοχή της Ροδοδάφνης. Το οδόστρωμα βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση από τότε που ασφαλτοστρώθηκε η οδός, ενώ οι τεράστιες λακκούβες που έχουν σχηματιστεί εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους κυρίως για τα δίκυκλα, καθώς, ειδικά τις ημέρες που βρέχει, ο δρόμος πλημμυρίζει απ’ άκρη σ’ άκρη…

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στο τμήμα της Π.Ε.Ο., από τον κόμβο του Πανοράματος, μέχρι τον φωτεινό σηματοδότηση στο ύψος του βενζινάδικου Οικονόμου στη Ροδοδάφνη. Κάτοικοι που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν καθημερινά τον δρόμο, εκφράζουν την αγανάκτησή τους, με τους πιο παλιούς να θυμούνται πως ακόμη κι όταν ήταν χωματόδρομος, δεν βρισκόταν σε αυτά τα χάλια… ΄΄Η κατ’ ευφημισμόν Παλαιά Εθνική Οδός΄΄, όπως αναφέρουν, ΄΄είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι είναι ορεινοί και επαρχιακοί δρόμοι. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες κόσμου και παρουσιάζεται επιβαρυμένη τους τελευταίους μήνες, καθώς πολλοί την προτιμούν εξαιτίας των ακριβών διοδίων της Νέας Εθνικής Οδού΄΄.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα και λόγω των βροχοπτώσεων, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για να διασχίσει κανείς το εν λόγω τμήμα, πολύ δε περισσότερο όταν είναι με δίκυκλο, καθώς οι λακκούβες έχουν καλυφθεί με νερό και δεν είναι ορατές. Σύμφωνα με τους κατοίκους, ΄΄από θαύμα ως τώρα δεν έχει συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα΄΄. Παρόλα αυτά, διαμαρτύρονται για τα οχήματά τους, διαπιστώνοντας επιβάρυνση και φθορές στα ελαστικά.

Στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας

Τον προβληματισμό του εξέφρασε στο Protionline.gr , ερωτηθείς σχετικά και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ροδοδάφνης Παναγιώτης Ανδριόπουλος, τονίζοντας πως, πράγματι το οδόστρωμα έχει υποστεί μεγάλη φθορά, κρύβει «παγίδες» και εγκυμονεί κινδύνους, σε όλο το τμήμα που προαναφέρθηκε και κυρίως πριν τον κόμβο του Πανοράματος στο ρεύμα προς Πάτρα. Σημείωσε δε πως, η Παλαιά Εθνική Οδός ανήκει στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. ΄΄Έχουμε ενημερώσει τις υπηρεσίες του δήμου, έχουμε εκφράσει το πρόβλημα και πρέπει να πούμε ότι από πλευράς δήμου έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες, παρότι ο δρόμος ανήκει στην Περιφέρεια, με την ρίψη θερμής πίσσας, πλην όμως αυτή είναι μία προσωρινή λύση και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Οι λακκούβες έχουν κλειστεί τουλάχιστον τρεις φορές από την αρχή του φετινού χειμώνα, όμως με τη βροχή και υπό το βάρος των αυτοκινήτων, ξαναδημιουργούνται. Έχουμε κάνει και ο αντιδήμαρχος κ. Κυριακόπουλος και η Τεχνική Υπηρεσία, υπομνήσεις στην Περιφέρεια ζητώντας αποκατάσταση με ασφαλτόστρωση, ωστόσο αυτό που μας μετέφεραν είναι ότι δεν προβλέπεται τέτοιο έργο στον προϋπολογισμό και πως ίσως γίνει στον επόμενο΄΄, επισήμανε ο κ. Ανδριόπουλος.

Επιβαρύνθηκε από τα φορτηγά των κατασκευαστικών…

Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας αναφέρει πως θα μπορούσε να γίνει κάτι από τις εταιρείες που κατασκευάζουν τα οδικά έργα, τόσο στον δρόμο όσο και στο σημείο, στο ύψος του Πανοράματος, που έχει προκύψει πρόβλημα με αγωγό που έχει φράξει εξαιτίας των φερτών υλικών.
Κι αυτό γιατί, είναι γνωστό σε όλους πως το οδόστρωμα της Παλαιάς Εθνικής έχει επιβαρυνθεί σε μεγάλο βαθμό από την καθημερινή και επί σειρά ετών, διέλευση των φορτηγών και βαρέων οχημάτων που κατασκεύασαν την Νέα Εθνική Οδό, τα οποία έχουν αφήσει τα «σημάδια» τους…

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr