background img
banner
banner

Από τα παιδιά της Αιγιάλειας στα παιδιά της Ουκρανίας!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΜΕ

Συγκινητική είναι ως ώρας η ανταπόκριση των μαθητών της Αιγιάλειας στο κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Αιγιαλείας αλλά και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τον λαό της Ουκρανίας. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί έως και μεθαύριο Παρασκευή και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει κάθε άλλη συλλογική ενέργεια αλληλεγγύης ως τώρα.

Ιδιαιτέρως δε σημαντικό είναι το γεγονός ότι η εκστρατεία συγκέντρωσης ειδών δεν ήταν μία πρωτοβουλία των «μεγάλων». Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μένιος Κουτρόπουλος, ΄΄μία μερίδα παιδιών απευθύνθηκε στην Ένωση και στους Συλλόγους μέλη της και ζήτησε να ξεκινήσουμε μία μεγάλη εκστρατεία για τη συγκέντρωση αγαθών προκειμένου να αποσταλούν στα παιδιά της Ουκρανίας. Είναι άκρως ελπιδοφόρο το πώς η μαθητιώσα νεολαία της Αιγιάλειας έχει ευαισθητοποιηθεί από αυτό που συμβαίνει και επιθυμεί να προσφέρει. Η πρόθεσή τους και μόνο αποφέρει μεγάλο ηθικό όφελος για τον άνθρωπο και την κοινωνία μας, ενώ και πρακτικά φαίνεται πως όλα τα παιδιά θέλουν να βοηθήσουν και να προσφέρουν, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των οικογενειών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί σημαντικές ποσότητες από τα είδη που μας έχουν υποδειχθεί ότι χρειάζονται, από τους «Γιατρούς του Κόσμου», μέσω των οποίων θα στείλουμε τα πράγματα στους ανθρώπους αυτούς που δοκιμάζονται τόσο΄΄.

Άμεση εμπλοκή των παιδιών στη διαδικασία

Πρόκειται για τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό για τους άμαχους πρόσφυγες της Ουκρανίας. ΄΄Τα παιδιά του πολέμου όντας από την φύση τους ευάλωτα και εύπλαστα αποτελούν εύκολα θύματα. Οι πληγές που αφήνει ο πόλεμος στα παιδιά είναι βαθιές και δύσκολα μπορούν να επουλωθούν, αφαιρώντας τους το δικαίωμα να ζήσουν μία υγιή σχολική και κοινωνική ζωή. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η εμπλοκή των παιδιών στη διαδικασία αυτή, ώστε να κινητοποιηθούν, ευαισθητοποιηθούν, ανταποκριθούν και να προσφέρουν στο κάλεσμα αυτής της δράσης. Επιπρόσθετα, είναι ένα μάθημα συμπόνιας για τους συνομηλίκους τους που έχουν ανάγκη τη βοήθειά τους΄΄, αναφέρεται στο κάλεσμα της Ένωσης Γονέων.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκέντρωση για την ώρα, πραγματοποιείται στα σχολεία και θα γίνεται μέχρι και μεθαύριο επόμενη Παρασκευή 18 Μαρτίου. Μετά τη συγκέντρωση, άτομα του Δ.Σ της Ένωσης καθώς και του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας θα αναλάβουν την παραλαβή του υλικού που θα μεταφερθεί σε χώρο στη Μυρτιά. Εκεί, την επομένη, θα γίνει η συσκευασία των ειδών έτσι ώστε να αποσταλούν στους «Γιατρούς του Κόσμου». Μάλιστα, στις σκέψεις του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων είναι να ζητηθεί και από μαθητές να βοηθήσουν στη διαδικασία του να συσκευάσουν τα πράγματα, προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στην όλη διαδικασία.
Τρόφιμα που χρειάζονται: Ζυμαρικά, Ρύζι, Γάλα εβαπορέ, Χαρτικά, Είδη καθαριότητας, Κονσέρβες. Φαρμακευτικό υλικό: Betadine, Σιρόπι ντεπόν, Πάνες μωρού, Γάζες-γάντια, Φυσιολογικός ορός, Οινόπνευμα.
Τηλ. επικ/νίας: Μένιος Κουτρόπουλος: 6944246074


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr