background img
banner
banner

Πρωτιά για την Νάνσυ Καραϊνδρου στο «Άγιος Νικόλαος On Sup 2022» | ΦΩΤΟ

H AΙΓΙΩΤΙΣΣΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ 1η ΘΕΣΗ ΣΤΑ 1.400μ.

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές (και διεθνείς) συμμετοχές πραγματοποιήθηκε το Agios Nikolaos on SUP 2022, το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.
Η μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση – θεσμός στην Ελλάδα, το κύρος και η απήχηση της οποίας επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο από την παρουσία σπουδαίων αθλητών του SUP. Η «Agios Nikolaos On SUP Academy» δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2017 και λειτουργεί υπό την αιγίδα των Φίλων Θαλάσσης Αγίου Νικολάου. Το SUP είναι μια από τις αρχαιότερες δραστηριότητες αλλά στην Ελλάδα εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για την όρθια σανιδοκωπηλασία. Στην ουσία είναι μια μεγάλη σανίδα τύπου surf ειδικά σχεδιασμένη να στεκόμαστε όρθιοι, η οποία κινείται στο νερό με την βοήθεια ενός κουπιού.

Nίκη με… ανατροπή

Για μία ακόμη χρονιά, πρωταγωνίστρια των αγώνων ήταν η Αιγιώτισσα Νάνσυ Καραϊνδρου που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Κρήτης. Αγωνίστηκε στον Τεχνικό αγώνα των 1400μ. που έκανε σίγουρα τους θεατές να καρδιοχτυπήσουν μιας και η μία ανατροπή υποδεχόταν την άλλη. Ενώ μέχρι και την πρώτη σημαδούρα η Νάνσυ Καραϊνδρου φάνηκε να οδηγεί την κούρσα με τις Ιωσηφίνα Μαρινάκου, Marta Apanasewicz και Ελένη Βαή να ακολουθούν αντιστοίχως, στη συνέχεια μπέρδεψε για λίγα μέτρα τη δεύτερη σημαδούρα δίνοντας στη Μαρινάκου την ευκαιρία να την προσπεράσει.

Όμως, με την επαναφορά της Καραΐνδρου προς τη σωστή σημαδούρα ακολούθησε ένα δυνατό “κυνηγητό” στη Μαρινάκου με στρίμωγμα στις στροφές, δίνοντας την ευκαιρία στην Μarta Apanasewicz να ανοιχτεί και να τις προσπεράσει, ωστόσο η Αιγιώτισσα αθλήτρια ακολούθησε πολύ κοντά την Apanasewicz. Ακολούθησε πτώση της Μαρινάκου και στην αρχή του δεύτερου κύκλου η Καραΐνδρου, με δυνατές κουπιές αλλά και χρησιμοποιώντας υπέρ της τα λίγα (2-3) μποφόρ πέρασε και πάλι πρώτη στην κούρσα αποφασισμένη πλέον ότι πάει για την πρωτιά όπως και τελικά έγινε, με την Apanasewicz να έρχεται δεύτερη και την Μαρινάκου να τερματίζει στην τρίτη θέση.

Εκπαιδευτικός στην Κρήτη

Η Νάνσυ Καραϊνδρου ήταν αθλήτρια του μπάσκετ για σχεδόν 20 χρόνια. Στην Κρήτη βρέθηκε ως εκπαιδευτικός και σε καμία περίπτωση δε φανταζόμουν αυτό που θα ακολουθούσε. “Η αγάπη μου για τον υγιή αθλητισμό ήταν κάτι χρόνιο, ωστόσο η απουσία γυναικείων ομάδων καλαθοσφαίρισης με ώθησε στην αναζήτηση ενός νέου αθλητικού ενδιαφέροντος και αυτό δεν άργησε να έρθει. Ξεκίνησα να «SUPάρω» με τις σανίδες φίλων στη Σητεία, κρατώντας ανάποδα το κουπί, πέφτοντας στο πρώτο κυματάκι κοκ… πολύ ερασιτεχνικές αλλά σίγουρα πολύ διασκεδαστικές καταστάσεις.

Ωστόσο, κάθε φορά που ανέβαινα στη σανίδα και έπιανα το κουπί ενθουσιαζόμουν όλο και περισσότερο με αυτό το σπορ, ένιωθα ελεύθερη, υγιής, βελτιωνόμουν και πάντα διασκέδαζα μόνη ή με φίλους. Το τελειωτικό χτύπημα για να παθιαστώ με το S.U.P. ήταν η συμμετοχή μου τον Οκτώβριο του 2016 στο 2ο Agios Nikolaos on S.U.P., μια φανταστική διοργάνωση με απίστευτη ενέργεια, όπου σιγουρεύτηκα πως αυτό το άθλημα είναι για εμένα και έτσι ξεκίνησε η σοβαρή αναζήτησή μου για βελτίωση σε συνδυασμό με τις σπουδές στην αθλητική επιστήμη”, δηλώνει στο protionline.gr.

Εκπροσωπώντας την Ελλάδα

Το 2019 η Νάνσυ Καραίνδρου συμμετείχε με τα Ελληνικά χρώματα στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα ISA WORLD SUP and Paddleboard 2019 που πραγματοποιήθηκε από 23 Νοεμβρίου έως 1 ∆εκεµβρίου στο Ελ Σαλβαδόρ (στη φωτό με την Ελληνική σημαία από τους αγώνες). Η χώρα μας είχε πάρει μέρος για τρίτη συνεχή χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθληµα που είναι αναγνωρισµένο από την ∆ιεθνή Ολυµπιακή Επιτροπή.

Φέτος, εκπροσωπώντας ξανά την Εθνική Ομάδα και το Ναυτικό Όμιλο Σητείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP στη Γκτύνια της Πολωνίας, για μια ακόμα φορά κατάφερε να πετύχει μία σημαντική διάκριση κατακτώντας την 19 θέση σε έναν πραγματικά πολύ δύσκολο αγώνα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr