background img
banner
banner

Δεκαέξι αδέσποτα της Αιγιάλειας βρήκαν ζεστή αγκαλιά

ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο Άλσος Νέας Σμύρνης, η 2η Ημέρα Υιοθεσίας για το 2023 του Φιλοζωικού συλλόγου Αιγιαλείας, σε συνεργασία με τον δήμο Αιγιαλείας και την υποστήριξη του δήμου Νέας Σμύρνης. Ήταν ένας μεγάλος αγώνας δρόμου που έδωσαν για άλλη μια φορά οι εθελοντές του Συλλόγου, για να πραγματοποιηθεί αυτή η γιορτή, πετυχαίνοντας πολλές και σημαντικές «νίκες».

Η προσέλευση ήταν άκρως ικανοποιητική! Τα περισσότερα κλουβάκια άδειασαν, 16 σκυλάκια από προχθές θα κοιμούνται στο ζεστό σπίτι τους, στις νέες τους οικογένειες! ΄΄Κάθε ημέρα υιοθεσίας απαιτεί όπως είπαμε στην κυριολεξία έναν αγώνα δρόμου ,να ετοιμαστούν όλα τα σκυλάκια, οι εθελοντές να διαθέσουν όχι μόνο την Κυριακή τους αλλά και τις προηγούμενες μέρες για όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται και είναι μεγάλη μας χαρά όταν αυτά τα πλάσματα που τους αξίζουν τα καλύτερα, βρίσκουν την οικογένειά τους, γι’ αυτό και μόνο αντέχουμε και συνεχίζουμε δυναμικά! Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, όσους αποφάσισαν να δώσουν σε ένα αδέσποτο μία οικογένεια, όσους ήρθαν μέχρι εκεί για να πουν ένα καλό λόγο και να κάνουν ένα χάδι στα σκυλάκια μας΄΄, αναφέρουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας.

Επίσης, τονίζουν: ΄΄Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, την Κλαίρη Δεληγιάννη αντιδήμαρχο και υποψήφια Δήμαρχο Νέας Σμύρνης και τον Πέτρο Κουκά Αντιδήμαρχο Νέας Σμύρνης για τη θερμή τους Φιλοξενία, τη Δήμητρα Νάνου Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών και υποψήφια δήμαρχο Νέας Σμύρνης. Οι σημαντικές παρουσίες του Νίκου Σαργκάνη και του Γιάννη Παυλίδη από τον αθλητικό χώρο όπως και της Βίβιαν Παπαγεωργίου, καταξιωμένης σκηνοθέτιδας, και του κυρίου Γιάννη Καρυτινού τίμησαν με την παρουσία τους αυτή μας την προσπάθεια! Ευχαριστούμε τη Ροδούλα Κωνσταντινίδου από τη Φιλοζωική και Περιβαλλοντική δράση εθελοντών Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Ματίνα Ψαράκη από το “Προστατεύω και Φροντίζω” Δίκτυο Ζωόφιλων Αγίου Δημητρίου, που είναι πάντα στο πλευρό μας! Τους ευχαριστούμε που μας τίμησαν με την παρουσία του όπως επίσης και για τα καλά τους λόγια για τον αγώνα που δίνουμε ώστε να μην υπάρχουν πια αλλά αδέσποτα πλάσματα στους δρόμους!΄΄

Γ. Φραγκονικολόπουλος: ΄΄Στόχος να συνεργαστούμε με ακόμα περισσότερες περιοχές και δήμους΄΄

Ερωτώμενος από το protionline.gr για τη δράση, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής του δήμου για τη διαχείριση των αδέσποτων, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, είπε ΄΄Στη συγκεκριμένη δράση, είχαμε την ευκαιρία να δούμε αρκετά σημαντικούς ανθρώπους από το κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας. Ήταν μία ακόμα σημαντική και μεγάλης σημασίας δραστηριότητα, στα πλαίσια του Προγράμματος Υιοθεσίας που έχει προχωρήσει ο δήμος και με την αμέριστη βοήθεια του Συλλόγου “Τα Φιλαράκια”, πραγματοποιεί σε τακτά διαστήματα. Σαν δήμος, έχουμε άψογη συνεργασία με τον δήμο Νέας Σμύρνης και η απόδειξη αυτού, είναι η προχθεσινή παρουσία μας στο Άλσος της περιοχής, δίδοντας για υιοθεσία 16 σκυλάκια. Τα 16 πανέμορφα τετράποδα του δήμου Αιγιαλείας, θα φιλοξενούνται πλέον από την Φιλοζωική Οργάνωση Νέας Σμύρνης σε ελεγχόμενο χώρο φύλαξης, υπό την αιγίδα της τοπικής αντιδημαρχίας Ν. Σμύρνης΄΄.

Τέλος, ο κ. Φραγκονικολόπουλος τόνισε τη μεγάλη βοήθεια που προσφέρει κατά καιρούς το μέλος του Συλλόγου “Τα Φιλαράκια” Άννα Μερτή, η οποία είναι ουσιαστικά ο “συνδετικός κρίκος” της αντιδημαρχίας της Αιγιάλειας με διάφορες περιοχές της Αττικής και Φιλοζωικές Ενώσεις, λέγοντας: ΄΄Μας βοηθούν εξαιρετικά τέτοιες πρωτοβουλίες και ευχαριστούμε την κ. Μερτή για αυτό, αλλά και όλους όσους μπορούν να μας συνδράμουν ανάλογα. Οι δραστηριότητες που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει και οι διάφορες κατά καιρούς υιοθεσίες, έχουν προβληθεί αρκετά από τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Αθήνα και αυτό είναι για εμάς μία περαιτέρω “διαφήμιση”, ώστε να συνεργαστούμε με ακόμα περισσότερες περιοχές και δήμους, στην πρωτεύουσα. Το πιο σημαντικό όμως είναι να κατανοήσουμε όλοι, ότι κάθε αδέσποτο σκυλάκι στον δήμο, είναι προϊόν μιας ανεύθυνης και κακής συμπεριφοράς ενός ιδιώτη. Είναι ο μόνος τρόπος να εξαλειφθεί το φαινόμενο του υπερπληθυσμού στην Αιγιάλεια΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr