background img
banner
banner

Εφικτός ο στόχος παράδοσης στο τέλος Μαΐου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑΧΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

Με ιδιαιτέρως ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Αγίας Λαύρας, προς ικανοποίηση πολιτών και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται πέριξ αυτής. Η στιγμή που θα γίνουν παρεμβάσεις και στις οδούς Γερμανού και Ζαΐμη έφτασε ενώ στον κυρίως χώρο της πλατείας, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες για τα δίκτυα θα πέσει μπετόν και στη συνέχεια θα στρωθούν οι πλάκες που θα… οδηγήσουν στην τελική διαμόρφωση.

Εκτιμήσεις αναφέρουν πως με αυτούς τους ρυθμούς εργασιών, όχι μόνο είναι εφικτός ο στόχος να παραδοθεί η πλατεία Αγ. Λαύρας τέλος Μαΐου αλλά και συντομότερα, εκτός βέβαια αστάθμητων παραγόντων. Αμέσως μετά βέβαια θα ξεκινήσει το έργο ανάπλασης της πλατείας Βάλφουρ (Τρίγωνης Πλατείας) και των δρόμων γύρω από αυτή, καθώς κι αυτό το τμήμα περιλαμβάνεται στο συνολικό έργο.

Οι εργασίες και η διαμόρφωση

Ως προς τη διαμόρφωση της πλατείας Αγ. Λαύρας, βάσει του σχεδίου, στα σημεία μπροστά από τα καταστήματα αριστερά και δεξιά της πλατείας, προβλέπεται η διαμόρφωση ενός διαδρόμου πλάτους τεσσάρων περίπου μέτρων αλλά και οι πέργκολες περίπου 4,5-5 μέτρων εκεί όπου θα τοποθετηθούν τα τραπεζοκαθίσματα καφέ και εστιατορίων, τα οποία θα φτάνουν ως τις αβαθείς λεκάνες.

Στην παρούσα φάση, εγκαθίστανται όλα τα δίκτυα, δηλαδή ηλεκτροφωτισμός, ύδρευση και αποχέτευση. Οι αβαθείς λεκάνες είναι έξι με αντίστοιχο αριθμό αντλιών μέσω των οποίων θα γίνεται η ανανέωση του νερού. Η εγκατάσταση με το μηχανοστάσιο θα δημιουργηθεί στο σημείο που παλιά λειτουργούσαν ουρητήρια. Για κάθε μία από τις λεκάνες το νερό θα ανανεώνεται όπως και στις πισίνες ενώ θα τοποθετηθεί και ο προβλεπόμενος φωτισμός. Αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες στα δίκτυα, θα τσιμεντοστρωθεί όλος ο χώρος της πλατείας ενώ ακριβώς πάνω θα στρωθεί τσιμεντοκονία ώστε να διαμορφωθούν τα διαφορετικά υψόμετρα. Στη συνέχεια θα γίνει η πλακόστρωση με μεγάλες πλάκες ανάμεσα στις οποίες δεν θα υπάρχει αρμός αλλά μαρμαρόκολλα, δίνοντας έτσι μία καλύτερη αισθητική αλλά και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

Όπως φαίνεται, τα… δύσκολα έχουν περάσει για το έργο που προχωρά γρήγορα, «αποζημιώνοντας» τους πολίτες που περνούν καθημερινά και ρωτούν τα συνεργεία και τους τεχνικούς για την πορεία των εργασιών…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr