background img
banner
banner

Ο Εμπορικός Σύλλογος… ακυβέρνητο καράβι

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΕΝΤΕ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ… ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σε… αχαρτογράφητα νερά πλέει ο Εμπορικός, Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας που μετά τη χθεσινή παραίτηση πέντε μελών του προεδρείου του, βρίσκεται και επίσημα ακέφαλος. Από τις 31 Ιανουαρίου έχει λήξει η θητεία της Διοίκησής του, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να προκηρυχθούν εκλογές και ανεξάρτητα από το ποιος ευθύνεται γι’ αυτό, το κλίμα είναι ζοφερό σε μία περίοδο που η τοπική αγορά διανύει μεγάλες «φουρτούνες».

Το πρωί της Τρίτης 14 Μαρτίου, παραιτήθηκαν τα τέσσερα μέλη του προεδρείου, δηλαδή ο Δημήτρης Ντερντές από πρόεδρος, ο Νίκος Παναγόπουλος από αντιπρόεδρος, η Ντία Παναγοπούλου από γενική γραμματέας, η Χριστίνα Ράλλη από ταμίας και το μέλος, Μαίρη Χρονοπούλου. Οι παραιτήσεις αφορούν τόσο από τις θέσεις τους όσο και από μέλη του Δ.Σ., πράγμα που σημαίνει ότι ο σύλλογος οδηγείται σε εκλογές. Βάσει καταστατικού, εφόσον παραιτηθούν τα μισά συν ένα μέλη της διοίκησης, τότε ο Σύλλογος οδηγείται σε εκλογές. Το ποιος θα προκηρύξει τις εκλογές, δεν έχει αποσαφηνιστεί αν και μάλλον το Πρωτοδικείο είναι αυτό που θα ορίσει την προσωρινή διοίκηση με αποκλειστική υποχρέωση την προκήρυξη των εκλογών.

Λ. Παπαδόπουλος: ΄΄Είχα ζητήσει να προγραμματιστούν εκλογές μέσα στον Μάρτιο΄΄

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η θητεία της απελθούσας διοίκησης είχε λήξει στις 31 Ιανουαρίου και δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε τα μέλη του Συλλόγου να οδηγηθούν στις κάλπες. Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος, κατηγορεί τα μέλη του προεδρείου για τη μη προκήρυξη εκλογών ενώ παράλληλα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση του συλλόγου, επισημαίνοντας στο protionline.gr: ΄΄Στις 25 Ιανουαρίου συνεκλήθη συνεδρίαση του Δ.Σ. και προσήλθαμε μόνο εγώ κι ο πρόεδρος. Στη συνέχεια ορίστηκε άλλη συνεδρίαση για τις 15 Φεβρουαρίου και συμφωνήσαμε να γίνει αυτό δεδομένου ότι προηγήθηκαν εκδηλώσεις και πρωτοχρονιάτικες πίτες. Την ημέρα εκείνη συμμετείχαμε έξι από τα εννέα μέλη. Υπήρξε απαρτία και ζήτησα να οριστούν εκλογές τον Μάρτιο. Όμως το προεδρείο αντέδρασε. Κι όλα αυτά ενώ το καταστατικό υποχρεώνει τη διοίκηση, ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας της να συγκαλέσει Δ.Σ. με θέμα τη διενέργεια εκλογών. επομένως, αυτό έπρεπε να έχει γίνει τον Δεκέμβριο. Δέχθηκα ότι είχαν καλή πρόθεση και δεν επέμεινα. Όμως ο καιρός περνούσε και δεν γνωρίζαμε καν τι συμβαίνει στον σύλλογο. Κι έρχονται τώρα και παραιτούνται. Είναι εμφανές ότι άφησαν το «καράβι». Το έριξαν στον γκρεμό, το διέλυσαν και παραιτήθηκαν΄΄.

Και πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος: ΄΄Αυτές είναι συμπεριφορές που δεν τιμούν τον ιστορικό Εμπορικό Σύλλογο. Δεν αξίζει στην Αιγιάλεια και τον εμπορικό κόσμο της αυτή η απαξίωση. Το εμπόριο στην περιοχή ζει δραματικές ημέρες κι αυτοί που το εκπροσωπούν, απλά εγκατέλειψαν΄΄.

Ντία Παναγοπούλου: ΄΄Οι παραιτήσεις είναι θέμα τυπικό. Η ουσία είναι οι εκκρεμότητες του προηγούμενου προεδρείου΄΄

Από την πλευρά της ωστόσο, η απερχόμενη γεν. γραμματέας του Συλλόγου Ντία Παναγοπούλου, ξεκαθαρίζει πως οι παραιτήσεις ήταν ένα καθαρά τυπικό θέμα ώστε να οδηγηθεί ο Σύλλογος σε εκλογές, ενώ παράλληλα κατηγορεί το προηγούμενο προεδρείο για την κατάσταση που παρέλαβε.

΄΄Το θέμα των παραιτήσεων ήταν εντελώς τυπικό. Όταν έληξε η θητεία δεν κατέστη εφικτό να προκηρύξουμε εκλογές γιατί όταν συνεκλήθη συμβούλιο γι’ αυτόν τον σκοπό, δεν είχαμε απαρτία. Επειδή η θητεία μας έληξε υποβάλαμε τις παραιτήσεις μας. Ουσιαστικά δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα μετά τις 31/1. Η ουσία βρίσκεται αλλού. Ο σύλλογος αντιμετωπίζει πολλές συσσωρευμένες οικονομικές απαιτήσεις. Εκκρεμότητες απέναντι στον υπάλληλο, προς το ΙΚΑ, προς διάφορους φορείς. Οι εκκρεμότητες αυτές που δημιουργήθηκαν επί του προηγούμενου προεδρείου, δημιουργούν δυσκολία στην ομαλή λειτουργία του συλλόγου και την επιβίωσή του. Όλη αυτή η αναστάτωση τελείωσε, η θητεία κύλησε ομαλά, πληρώσαμε ό,τι μπορούσαμε και αυτό που επιθυμούμε είναι να οδηγηθεί ο σύλλογος σε εκλογές΄΄, σημείωσε η κ. Παναγοπούλου.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr