background img
banner
banner

ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να σηκώσουμε στις πλάτες μας το αύριο του τόπου!

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ» ΜΙΛΑ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Η μαχητικότητά του σε συνάρτηση με την αγάπη του για την Αιγιάλεια, έχουν χαρακτηρίσει το έργο του για αρκετά χρόνια μέσα από τη συνδικαλιστική του δράση, πάντα στο πλευρό του εμπορικού κόσμου.

Υπέρμαχος της ανάπτυξης, με όραμα και στόχους, ο Λάμπης Παπαδόπουλος ασχολείται για πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση, κατερχόμενος ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» του Χρήστου Γούτου. Ο κ. Παπαδόπουλος, οικονομολόγος, επιχειρηματίας στο επάγγελμα, έχει εκλεγεί δύο φορές πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, είναι αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, ΝΔ Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης και εκλέκτορας στην ΕΣΕΕ.

Σήμερα μιλά στo Protionline.gr για τη μέχρι τώρα δράση και τους αγώνες του, ενώ παράλληλα ξετυλίγει το όραμά του για την Αιγιάλεια, όντας βέβαιος πως μόνο με τον Χρήστο Γούτο στη δημαρχία και την παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο», μπορεί να υλοποιηθεί.

Η συμμετοχή σας τόσα χρόνια στη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, μας έχει δώσει την εντύπωση ότι είσαστε «μαχητής». Αλήθεια, πόσες «μάχες» έχετε κερδίσει για την τοπική κοινωνία;

Δε ξέρω αν οι μάχες που έχω κερδίσει είναι περισσότερες από αυτές που έχω χάσει, σίγουρα όμως έχω δώσει πάρα πολλές και στην πλειοψηφία τους άνισες. Το απολύτως βέβαιο είναι πως δεν έχω χάσει ΚΑΝΕΝΑ πόλεμο…

Τις 26-01-2021 τοπικό υποκατάστημα πολυεθνικής (που παρά τις προτροπές μας), παρέμεινε ανοιχτό. Ημέρα που έχει οριστεί ως επίσημη αργία για την πόλη μας και έχει ψηφιστεί με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου ως μια από τις πρώτες πόλεις που ξεκίνησε η ελληνική επανάσταση- και για αυτό το λόγο πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα εν μέσω καταρρακτώδους βροχής. Χάρη μάλιστα και στη δική μας παρέμβαση τόσο στον Τύπο όσο και μετά από πολλούς προσωπικούς αγώνες και προσωπική μου αλληλογραφία προς την Επιθεώρηση Εργασίας και προς τα αρμόδια και συναρμόδια Υπουργεία την επόμενη χρονιά ψηφίστηκε και υπογράφηκε από την Περιφέρεια και καθιερώθηκε και επίσημα αργία για όλες τις επιχειρήσεις παράλληλα με το δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Εν καιρώ καραντίνας πραγματοποιήσαμε δύο δράσεις και μάλιστα με ιδίους πόρους, μέσα σε ένα μήνα προσπαθώντας να τονώσουμε την τοπική αγορά και οικονομία κάνοντας τα “πρότυπα διδακτικά δρώμενα εν κινήσει” όπου ενημερώνονταν ο κόσμος για τους κανόνες ασφαλείας και μέσα από μουσική, χορό, ξυλοπόδαρους, παντομίμα και δώρα από τις τοπικές επιχειρήσεις, καταφέραμε να διαφημιστούμε ανά την Ελλάδα αλλά και δείξουμε πως μόνο ότι δε θέλουμε δεν μπορούμε να καταφέρουμε. Για εκείνη την εποχή ήταν μάχη και μάλιστα με έναν άγνωστο εχθρό. Υλοποιήσαμε την υπόσχεσή μας και φτιάξαμε Φοιτητικό οδηγό για τις σχολές μας για να στηρίξουμε και τους σπουδαστές μας αλλά και τον τόπο μας.

Μάχες για να μην πληρώνουν οι καταστηματάρχες τέλη τραπεζοκαθισμάτων και ηλεκτροφωτισμού στο δήμο για τα κλειστά τους καταστήματα. Μάχες για τα ΤΕΙ και για την πόλη από το 2017 αλλά και μετά το 2020, όπου είχα χαρακτηριστεί και γραφικός, πως έβλεπα εχθρούς που δεν υπήρχαν. Χαρακτηριστικό της τότε περιόδου το γεγονός πως η σημερινή δημοτική αρχή, δεν είχε φτιάξει το ίντερνετ για να μπορούν να γίνονται διαδικτυακά μαθήματα και διαγωνίσματα εν καιρώ καραντίνας. Παρά τις παρεμβάσεις μου, δυστυχώς μιλούσα σε ώτα μη ακουόντων.

Παρά ταύτα, αν και είχα δεχτεί επιθετική κριτική και δυσμενή σχόλια από τη σημερινή Δ.Α. κατά τη διάρκεια της θητείας μου, για τις παρεμβάσεις μου σε διάφορα θέματα που αφορούσαν την πόλη, τους Εμπόρους και τους συμπολίτες μου και παρότι είχα βρει τείχος απέναντι μου, στάθηκα στο πλευρό του Δήμου και δίπλα στον κ. Δήμαρχο μέχρι την τελευταία στιγμή πέρυσι το καλοκαίρι για να μη χαθεί το μοναδικό πανεπιστημιακό ίδρυμα, αν και ήταν ήδη αργά. Θυμίζω ότι εγώ μαζί με 3-4 ακόμα ρομαντικούς, φυλάξαμε μέχρι και σκοπιές έξω από το πανεπιστημιακό μας Ίδρυμα.

Μάχες για να δουλέψουν τα καταστήματα στη Μητροπόλεως, με τα παράνομα (όπως αποδείχτηκαν) πειράματα πεζοδρόμησης της Δ.Α και τα κολονάκια, αιτία να μη μπαίνει ψυχή στα καταστήματα της για όσους μήνες διήρκεσε αυτή η άθλια κατάσταση.

Αιτία συζήτησης και δυσμενών σχολίων ανά το πανελλήνιο για μια πόλη που είχε γεμίσει κολωνάκια, στην μοναδική κεντρική οδική της αρτηρία. Τελικά με μεθοδευμένες κινήσεις μαζί με τους θιγόμενους επιχειρηματίες και τους Αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κάλεσα, ως Πρόεδρος του Εμπορικού, όλους τους φορείς της πόλης στα γραφεία του Συλλόγου αλλά και σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο, με αποτέλεσμα να τελειώσει όλη αυτή η μεθοδευμένη κοροϊδία. Μάχες ακόμα και για απλά πράγματα όπως ο ηλεκτροφωτισμός στην δυτική είσοδο της πόλης, όπου ύστερα από πολλές πιέσεις και καθημερινές μου επισκέψεις στην Περιφέρεια τελικά ανταποκρίθηκε.

Φυσικά θυμίζω τη χωρίς καμία μελέτη και διαβούλευση ετσιθελική και φασιστική απόφαση της Δ.Α για το κλείσιμο της Κλ. Οικονόμου, κάτι που έφερε ξεσηκωμό, αντιδράσεις και την συλλογή δεκάδων υπογραφών διαμαρτυρίας από καταστήματα αλλά και κατοίκους του κέντρου και κάτι για το οποίο δέχτηκα βρώμικο πόλεμο από συμμάχους και τρολ της σημερινής Δ.Α. λες και εγώ είμαι υπαίτιος για το αν θα πεζοδρομηθεί το κέντρο της πόλης ή όχι. Αυτό όπως είχα πει και τότε και είχε συμφωνήσει και η νομική υπηρεσία του Δήμου, θέλει μελέτες όχι μόνο για αποσυμφόρηση κυκλοφορίας αλλά και βιωσιμότητας των καταστημάτων, ποια μπορούν να επωφεληθούν και σε ποια θα δοθούν τα ερεθίσματα να φύγουν εκτός κέντρου. Δεν είναι κανείς αρνητικός στην πρόοδο και στην εξέλιξη , με τον σωστό τρόπο όμως. Μάχες πρώτα απ’ όλα για την πόλη και τους εμπόρους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος διανύει μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Των αντεγκλήσεων και της εσωστρέφειας, ακολούθησε η αδράνεια. Με το χέρι στην καρδιά, υπάρχει φως στον ορίζοντα;

Έχει χυθεί πολύ μελάνι για το Σύλλογο που αγάπησα υπηρέτησα με ανιδιοτέλεια και στέρησα χρόνο από την οικογένειά μου και τη δουλειά μου. Ένας Σύλλογος που επί θητειών μου έγινε αναγνωρίσιμος σε όλη την Πελοπόννησο αλλά και στην Ελλάδα για την μαχητικότητα, την στάση του απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΝΔ και τις παρεμβάσεις του που πολλές από αυτές μπήκαν και μέσα στην Βουλή των Ελλήνων υπό μορφή επερωτήσεων. Έκανα πολλές προσπάθειες για να καταφέρω το ακατόρθωτο. Πρέπει να παραδεχτώ πως δυστυχώς μόνο ένας άνθρωπος δεν μπορεί να τα φέρει εις πέρας.

Είμαι μαχητικός, διεκδικητικός , απαιτώ λύσεις, δράσεις και δεν τα παρατάω άνευ αγώνα. Δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό των συναδέλφων Εμπόρων δεν ήθελε να έχει σχέση με διοίκηση του εμπορικού, έτσι αναγκάστηκα να συνεργαστώ με ανθρώπους που ήταν απαθείς σχεδόν αδιάφοροι και στο τέλος με πρόδωσαν. Ήταν κάτι που εκ των προτέρων δεν μπορούσα να το γνωρίζω . Στη συνέχεια εφόσον δεν έγινε δεκτό το αίτημα μου να πάμε σε εκλογές και να συνεχίσει , υπό ευθύνη μου η λειτουργία του Συλλόγου , εξαναγκάστηκα σε παραίτηση ύστερα και από τις πιέσεις της αντιπολίτευσης που ήθελαν να αναλάβουν.

Ως γνωστό, δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ με την αντιπολίτευση εφόσον εκκρεμούσαν δικαστικές υποθέσεις. Δυστυχώς σήμερα ο Σύλλογος έχει πολλά χρέη, των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό εμφανίστηκε από την τελευταία ανίκανη διοίκηση, μετά τη δική μου εκβιαστική παραίτηση. Δεν ρύθμισε οφειλές ως όφειλε, δεν εισέπραξε χρήματα του ΟΑΕΔ που ήταν να εισπράξουμε για την πληρωμή του υπαλλήλου, άφησε απλήρωτους λογαριασμούς, λογιστές, κλπ. Επί της ουσίας όταν το Πρωτοδικείο όρισε την προσωρινή διοίκηση, ο νέος Πρόεδρος με το που είδε αυτή την κατάσταση, παραιτήθηκε. Εγώ από την αρχή είχα δηλώσει πως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ως Πρόεδρος, είναι αδύνατο να συμμετέχω λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το σίγουρο είναι πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο με μια καλή ομάδα, όλα μπορούν να γίνουν. Το δύσκολο είναι να βρεθεί και να συνυπάρξει αυτή η ομάδα. Στόχος μου είναι μόλις ολοκληρωθούν τα δημοτικά, αν δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη λύση, να κάνω όσες διαδικασίες χρειάζονται για να επανέλθει ο σύλλογος.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου θα είσαστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Χρήστου Γούτου. Πώς προέκυψε αυτό;

Έχω όρεξη και μεράκι να προσφέρω , έχω γνώσεις ως οικονομολόγος αλλά και η ενασχόληση μου με τον Εμπορικό, η συμμετοχή μου σε δεκάδες συμβούλια στο ΣΕΑΔΕ που είμαι μέλος, η θέση μου ως γραμματέας της ΟΕΕΣΠ και η συμμετοχή μου σε δεκάδες ΔΣ σε όλη την Πελοπόννησο και Ιόνια νησιά τα τελευταία οκτώ χρόνια με αυτοδιοικητικούς, επιμελητηριακούς και πολιτικούς παράγοντες αλλά και η θέση μου ως εκλέκτορας στην ΕΣΕΕ όπου έχω συμμετάσχει, παρέμβει και εκπροσωπήσει τον τόπο μου τα τελευταία οκτώ χρόνια σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις και τα FORUM, μου έχουν ανοίξει ορίζοντες με έχουν κάνει γνώστη των προβλημάτων και έχω δει εκ των έσω πως λειτουργούν άλλες πετυχημένες πόλεις. Συγκρίνω , αναλύω και δουλεύω το μυαλό μου , τουλάχιστον σε θέματα της πόλης για το πώς μπορεί να βγει από το τέλμα και να γίνει προορισμός. Έχοντας πάντα σα θεμέλιο λίθο τρεις βασικές λέξεις που τις εμπέδωσα καλά στην οχταετή πορεία μου στον συνδικαλισμό, εξωστρέφεια και σύνθεση απόψεων.

Γιατί επιλέξατε το «στρατόπεδο» του Χρήστου Γούτου; Γιατί, κατά τη γνώμη σας, πρέπει να είναι αυτός που θα σηκώσει το βάρος της επόμενης πενταετίας για τον δήμο Αιγιαλείας;

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που θα έχει η δημαρχία Γούτου και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, είναι η αγαστή σχέση και συνεργασία που υπάρχει με την εκλεγμένη για δεύτερη συνεχόμενη φορά, κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μοναδική ευκαιρία της Αιγιάλειας να διεκδικήσει και να πάρει πράγματα επ’ ωφελεία του λαού του Δήμου μας.

Στο πρόγραμμα του Χρήστου Γούτου είδα πως υπάρχουν τομές και λύσεις για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια των τελευταίων χρόνων. Η τελευταία δωδεκαετία μας εξαθλίωσε.

Ο Χρήστος Γουτος είναι η ήρεμη και άσπιλη δύναμη όπου κατέχει την πρώτη θέση στην καρδιά των δημοτών γι αυτό και στις περασμένες εκλογές ήταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στην Αιγιάλεια. Έχει μεθοδικότητα και ένα σοβαρό επιτελείο στελεχών με γνώσεις σε όλους τους τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για να μπορέσει να βγάλει την περιοχή μας από το τέλμα.
Η προσέγγισή του και η πρόταση ήρθε την κατάλληλη στιγμή, μετά τις βουλευτικές εκλογές όταν ήξερα πως θέλω να προσφέρω στον τόπο και από αυτό το μετερίζι. Βρήκαμε κοινά σημεία αναφοράς και μου έδωσε τα εχέγγυα πως τα παιδιά μας θα πάψουν να φεύγουν από το Αίγιο, για ένα καλύτερο αύριο.

Στη συγκεκριμένη παράταξη υπάρχουν και η εμπειρία και οι ειδικοί αλλά και πιο νέο αίμα που έχει να καταθέσει πάθος και δύναμη για να πραγματοποιήσουμε το όραμα και θα διασφαλίσουμε το μέλλον των επόμενων γενεών…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr