background img
banner
banner

Ενημερωτικές δράσεις για τις ανάγκες αγοράς εργασίας

ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΩΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ» ΚΑΙ ΤΗΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΥΦΥΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ»

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν δυο ακόμα ενέργειες διαβούλευσης μέσω του έργου «Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» με MIS 5075872 που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΠ Δυτική Ελλάδα 2014-2020.

Τα θεματικά εργαστήρια- ενέργειες διαβούλευσης αφορούσαν τους τομείς: «Δημιουργικές και Πολιτιστικές Βιομηχανίες» και «Αγροτική Παραγωγή και Ευφυής Γεωργία» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» και πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα αντίστοιχα παρουσία καταξιωμένων ομιλητών.

Φ. Ζαΐμης: «Αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων με τον καλύτερο τρόπο!»

Στο εργαστήριο που αφορούσε τον τομέα των «Δημιουργικών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών», ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπορεί να αξιοποιήσει διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως είναι το πρόγραμμα «Ενίσχυση των Δημιουργικών Επιχειρήσεων μέσω του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας» ύψους 5.543.139,33€ στο οποίο εντάχθηκαν 71 επιχειρήσεις της Περιφέρειας, για την περεταίρω ενίσχυση του τομέα. Επίσης, ανέφερε ότι στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0 προβλέπονται περαιτέρω κίνητρα για την ενεργοποίηση /επανενεργοποίηση των αυτοαπασχολουμένων στον πολιτιστικό τομέα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη στήριξη με 3,38 εκατ. 45 φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) της περιοχής με ποσοστό ενίσχυσης 100% το μεγαλύτερο ποσό σε όλη την χώρα!

Σύμπλευση της γεωργίας με την ψηφιακή και τεχνολογική αλλαγή

Στο εργαστήριο που αφορούσε τον Αγροτικό τομέα ο Θεόδωρος Βασιλόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής, επεσήμανε την ανάγκη εκπαίδευσης και ενημέρωσης του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται στον Αγροτικό τομέα πάνω στην εφαρμογή των τεχνολογιών που εισάγει η Ευφυής Γεωργία (π.χ. αισθητήρες, drones ψεκασμού, κτλ.) και οι οποίες αποτελούν μονόδρομο για την σύμπλευση της γεωργίας με την ψηφιακή και τεχνολογική αλλαγή. Επίσης, τόνισε την ανάγκη υλοποίησης νέων δράσεων και προγραμμάτων που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του τομέα και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.

Οι ενδιαφερόμενοι για τους δυο ανωτέρω τομείς καλούνται να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους στις διαδικτυακές έρευνες για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι οποίες γίνονται στον διαδικτυακό τόπο του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας (http://www.pde-mae.gr)


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr