background img
banner
banner

Προβάδισμα στο πρόσωπο, ένσταση στην πολιτική «Κασελλάκης»

ΔΥΟ ΝΥΝ, ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ ΚΑΝΟΥΝ «ΑΞΟΝΙΚΗ» ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ

Το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει φανατικούς φίλους αλλά και σχεδόν… οργισμένους εχθρούς επιβεβαιώνεται και από τον τρόπο με τον οποίο «τομογραφούν» το αποτέλεσμα της κάλπης και στην Αχαΐα, υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος.

«Η μεγάλη συμμετοχή έδειξε με τρόπο ηχηρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει δυναμική αλλά και δυναμικότητα. Πολίτες της χώρας μας επιλέγουν και δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου και η μελλοντική αριστερή – προοδευτική κυβέρνησή του. Αυτή την Κυριακή θα κριθεί οριστικά ποιος θα είναι τελικά ο πρόεδρος, αν και ο κ. Κασσελάκης έχει μεγάλο προβάδισμα. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι το κόμμα οφείλει, στα χιλιάδες μέλη, στην ιστορία και την πορεία του, τις ένδοξες αλλά και άτυχες στιγμές του, να κρατηθεί ενωμένο» αναφέρει στο Protionline.gr σε μια προσεκτική δήλωση της η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου. Η κ. Αναγνωστοπούλου επιχειρεί μάλιστα να μεταφέρει στην επόμενη μέρα -και σε ένα πιθανό νέο Συνέδριο- την επίλυση του προβλήματος με τα μέτωπα που έχουν ήδη ανοίξει στο κόμμα!

«Η αυθόρμητη αλλά και συνειδητή προσέλευση κόσμου στην κάλπη την Κυριακή έδειξε ότι αμφισβητεί τα μέχρι σήμερα δεδομένα και ιδιαίτερα τη υφιστάμενη διάθρωση του κομματικού μας σκελετού. Είναι το μήνυμα του κόσμου που θέλει την ανανέωση που δηλώνει ξεκάθαρα ότι επιθυμεί την ανασυγκρότηση, του κόσμου που έχει φέρει φρεσκάδα στο χώρο και μας ζητά, με ενθουσιασμό, να γυρίσουμε τη σελίδα. Αυτό έδειξε το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και με αυτό φαίνεται ότι θα πάμε και για τη δεύτερη Κυριακή…» σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, με τοποθέτηση σαφή υπέρ του κ. Κασσελάκη.

«Η συμμετοχή μας δίνει αισιοδοξία με δεδομένο ότι ο κόσμος εναποθέτει πάλι τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που δεν τέλειωσε όπως θέλουν να πιστέψουν κάποιοι, που θα είναι η όαση της ελπίδας, σε ένα κόσμο που θέλει να απαλλαγεί από το καθεστώς της νέας διακυβέρνησης μιας βάρβαρης συντηρητικής πολιτικής που καταλύει σήμερα το 8ωρο και το 5ημερο και καταπίνει μαζικούς αγώνες που έδωσαν για χρόνια οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας. Είναι ένα μήνυμα που μεταφέρεται από χθες (σ.σ. προχθές) σε αυτούς που θεωρούν ότι θα συνεχίσουν χωρίς εμπόδιο πάνω στην ίδια πολίτικη, να αμφισβητούν τις κατακτήσεις των εργαζόμενων ενώ η Ελλάδα πνίγεται και καίγεται από ένα ‘επιτελικό κράτος’, με την ακρίβεια να προσθέτει ακόμη πιο δυσβάστακτο το κόστος και την κυβέρνηση να μην υπάρχει πουθενά για να βάλει χαλινάρι. Ήταν αναμενόμενο ο κόσμος να μεταφέρει αυτή την αγανάκτηση και να μας καλέσει να ανασυγκροτηθούμε τάχιστα με την όποια ηγεσία, με προοπτική και πρόγραμμα που θα φέρει τις λύσεις σε μια κατεύθυνση προοδευτική και φιλολαϊκή που θα φέρει πάλι στο επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας ως πρωταγωνιστής των νέων πολιτών εξελίξεων» καταλήγει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τη σφοδρότητα με την οποία αποδοκιμάζεται όμως η επιθετική επικοινωνιακή τακτική που ακολουθεί η πλευρά του κ. Κασσελάκη μεταφέρει στo Protionline.gr ο πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Σπαρτινός.

«Αυτή την Κυριακή θα δοθεί μάχη, παρά το γεγονός ότι κάποιοι θεωρούν το αποτέλεσμα πιθανά προδιαγεγραμμένο, εξαιτίας της διαφοράς του α’ γύρου. Εκτιμώ ότι δεν πρέπει να κατατεθούν τα όπλα απέναντι σε ένα πολιτικό πρόσωπο νεόκοπο με ελάχιστη παρουσία στο κόμμα και με πολλά κενά και αμφισημίες, ως προς τις θέσεις του.

Κάποιοι σύντροφοι ψήφισαν θεωρώντας ότι στην πολιτική υπάρχουν μαγικές λύσεις και μπορεί να βγάζουμε λαγούς από το τσεπάκι. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επικρατήσει η λογική της εύκολης λύσης, αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό, όχι μόνο για το κόμμα αλλά για όλη την κοινωνία» σχολιάζει ο κ. Σπαρτινός.

«Κάποιοι, μέσα κυρίως από τα Social Media προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, εκμεταλλευόμενοι την απογοήτευση μέρους των ψηφοφόρων μας για το εκλογικό αποτέλεσμα. Επίσης ‘μετέφρασαν’ τη στάση του προέδρου και την αποστασιοποίησή του ως απογοήτευση για συμπεριφορές μέσα στο κόμμα. Ως εδώ, δεν μπορεί να επιτρέπουμε να συνεχίζουν να ζουν κάποιοι μέσα στο ψέμα και τις εικασίες, πρέπει να τεθεί ένα ανάχωμα στην αντίληψη του εύκολου πολιτικού κέρδους και να θωρακίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ της κοινωνικής πλειοψηφίας και των μαζικών κινημάτων ανατροπής. Εκτός από το αποτέλεσμα της κάλπης της Κυριακής, το επόμενο βήμα είναι να θωρακίσουμε την ενότητα του χώρου, μέσα από την άμεση διεξαγωγή έκτακτου Συνεδρίου το οποίο θα πιστοποιήσει την προσήλωσή μας σε ένα αγώνα αρχών που πρέπει να δώσουμε απέναντι σε μια Κυβέρνηση η οποία δεν περιβάλλεται πλέον με εμπιστοσύνη, στη βάση των όσων υποσχέθηκε» καταλήγει.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr