background img
banner
banner

Λειτούργησε για πρώτη φορά ο Ιερός Ναός Αγ. Λουκά

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Με τη Χάρη του Τριαδικού Θεού, ήχησε εόρτια και χαρμόσυνα η καμπάνα του Ιερού Ναού του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολική Αχαΐας (Αιγίου), την παραμονή 17 και την αγιώνυμο ημέρα της ετήσιας μνήμης του, 18 Οκτωβρίου, για πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση της ανοικοδομήσεώς του.

Πολλοί πιστοί και βεβαίως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό συμμετείχαν προσευχόμενοι τόσο στον πανηγυρικό Εσπερινό, όσο και στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της αγιωνύμου ημέρας τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στον Απόστολο Λουκά, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου. Στην Ακολουθία παρευρέθησαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Θανάσης Γεωργάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου Βασίλης Ροδόπουλος και πολλοί εκ του ιατρικού, νοσηλευτικού και πολιτικού προσωπικού του Νοσοκομείου.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο κ. Ιερώνυμος ανέπεμψε ευχαριστία στον Άγιο Θεό και τον Απόστολο Λουκά και επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη του Ναού μέσα σε έναν χώρο πόνου και ταυτόχρονα παρηγορίας, λύπης αλλά και χαράς, αγωνίας αλλά και αισιοδοξίας, δακρύων αλλά και δοξολογίας, τόσο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο κυρίως για τους ασθενείς και πονεμένους ανθρώπους.

“Ο Ναός αυτός, λόγω του χώρου όπου βρίσκεται, θα αποτελέσει για πολλούς συνανθρώπους μας το εφαλτήριο για την αλλαγή της πορείας της ζωής τους, αφού μέσα από τις δοκιμασίες και τον πόνο γνωρίζουμε και συναντάμε τον Θεό. Οι Ιερές Ακολουθίες που θα τελούνται θα αποσκοπούν στο να ανακουφίσουν και να στηρίξουν  ψυχικά και σωματικά τους νοσούντες αδελφούς μας διά της χάριτος του Θεού και να προσφέρουν δύναμη και θεία φώτιση στο ιατρικό προσωπικό”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεπτός Ποιμενάρχης.

Κάθε εβδομάδα Ιερές Ακολουθίες

Την ευθύνη του προγραμματισμού και της τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών αναλαμβάνουν ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σωτήριος Καραγκούνιας και ο Διάκονος π. Αλέξανδρος Ξυλάρας.

Κάθε εβδομάδα θα τελούνται οι κάτωθι Ακολουθίες: Κάθε Τετάρτη, ώρα 11.00 το πρωί, Ιερό Ευχέλαιο. Κάθε Παρασκευή, ώρα 17.30, Εσπερινός με Ιερά Παράκληση. Κάθε Σάββατο, ώρα 07.30 -9.30, Όρθρος και Θεία Λειτουργία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr