background img
banner
banner

Στόχος η… χαλαρή ψήφος

ΘΟΛΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΛΙΓΑ 24ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ, ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΟΙ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΕ ΠΑΤΡΑ, ΕΡΥΜΑΝΘΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΑΜΦΙΡΡΟΠΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ

Ρευστό είναι το σκηνικό σε όλους σχεδόν τους δήμους της Αχαΐας με τον κόσμο να παραμένει ακόμη σκεπτικός καθώς οι συνεχόμενες αναμετρήσεις -για την εθνική κάλπη- φαίνεται ότι έχουν την επίδρασή τους στο εκλογικό σώμα, έστω και αν αυτή η αναμέτρηση έχει εντελώς διαφορετικά, αυτοδιοικτικά, χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες από τις μετρήσεις κοινής γνώμης που γίνονται ο τελευταίο διάστημα, δείχνουν ότι μερίδα ψηφοφόρων στην Πάτρα παραμένει αναποφάσιστη ενώ δεν βοηθά και η πληθώρα των υποψηφιοτήτων η οποία έχει μάλλον ‘μπλοκάρει’ πολλούς από τους αναποφάσιστους.

Νυν Αυτοδιοικητικές αρχές, στην Πάτρα και την υπόλοιπη Αχαΐα, θεωρούν το σκηνικό ‘βολικό’, με την αποχή, χωρίς όμως αυτό να είναι κανόνας. Όλοι τους θα πρέπει να εξασφαλίσουν μια διαφορά ασφαλείας, στην περίπτωση του β’ γύρου, όπου αναμένεται να κριθούν οι αναμετρήσεις για τους περισσότερους δήμους της περιοχής.

Αστάθμητος παράγοντας

Στην Πάτρα ο Κώστας Πελετίδης έχει στοχεύσει εδώ και ένα 10ήερο στην πλευρά του Βασίλη Αϊβαλή καθώς και οι δύο βρίσκονται κοντά σε μια «δεξαμενή» ψηφοφόρων η οποία έχει σχετικά κοινά πολιτικά χαρακτηριστικά.

Αν και πολυσυλλεκτικός, ο νυν δήμαρχος της Πάτρας φαίνεται ότι έχει εξαντλήσει τα περιθώρια σε ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς πτέρυγας και πλέον στρέφεται αποκλειστικά προς το κέντρο και αριστερά. Το προηγούμενο διάστημα χρησιμοποίησε μεθοδικά και τα social, στοχεύοντας προς την πλευρά Αϊβαλή ενώ η πίεση κορυφώθηκε με την κόντρα τους στη διακομματική και την αποχώρηση του κ. Αϊβαλή από το τελευταίο debate.

Το debate για τέσσερις έγινε τελικά ‘τρίο’ καθώς τόσο ο Κώστας Σβόλης όσο και ο Πέτρος Ψωμάς δέχθηκαν σχεδόν… αδιαμαρτύρητα όρους του δημάρχου. Ο Κώστας Σβόλης που βρίσκεται σε τακτική β’ γύρου, έχει ήδη «επενδύσει» σε στήριξη από την παράταξη του Π. Ψωμά, μέσω και κυβερνητικών παραγόντων που έχουν αναλάβει δράση…

Ο Πέτρος Ψωμάς προσπαθεί να κινηθεί αποφασιστικά, δηλώνει έτοιμος μεγάλη ανατροπή, δεν ακούει τις «σειρήνες» και θεωρεί ότι θα είναι αντίπαλος του Κ. Πελετίδη στην τελική αναμέτρηση.
Σε κάθε περίπτωση, το ποσοστό του Βασίλη Αϊβαλή είναι αυτό που θα κρίνει πολλά σε αυτή την εκλογική μάχη στην Πάτρα! Αν περάσει δεύτερος μπορεί θα βάλει… πλώρη για ‘επιθετική εξαγορά’, προς τους ψηφοφόρους των κ.κ. Σβόλη και Ψωμά. Αν δεν είναι στο β’ γύρο, αποτελεί μήλον της έριδος για τρείς: Πελετίδη, Σβόλη ή Ψωμά!

Σκληρές μάχες!

Στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας το αποτέλεσμα των εκλογών είναι εξαιρετικά αμφίρροπο! Οι μεγάλοι αντίπαλοι, Σπύρος Μυλωνάς και Γρηγόρης Αλεξόπουλος δεν αποκλείουν, αμφότεροι, εκλογή τους από την α’ κιόλας Κυριακή, κάτι που είναι μάλλον απίθανο.

Το μεγάλο ραντεβού θα είναι στο β΄γύρο και εκεί τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά αμφίρροπα. «Κλειδί» των εκλογών είναι αναμφίβολα ο υποψήφιος δήμαρχος Φίλιππος Λιάκος. Ο Φίλιππος Λιάκος επενδύσει σε στήριξη τμήματος της ΝΔ και δείχνει ότι θα μπορούσε ακόμη και να ανατρέψει τα όποια προγνωστικά. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι ο μεγάλος ρυθμιστής της τελικής αναμέτρησης των κ.κ. Μυλωνά και Αλεξόπουλου, ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες που θα κρίνει και την τελική έκβαση της αναμέτρησης.

Στον Δήμο Ερυμάνθου ο δήμαρχος Θόδωρος Μπαρής οποίος το 2019 έλαβε ποσοστό πάνω από 60%, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση έχει περιορισμένες φιλοδοξίες. Εκτιμά ότι μπορεί να επαναλάβει τον άθλο, εκλογή από την α΄Κυριακή, έστω και με μικρότερο ποσοστό. Αν δεν το κάνει, καθώς ήδη πιέζεται από την σύμπραξη Διαμαντή Κανελλόπουλου – Δημήτρη Δριβίλα, στο β’ γύρο η μάχη της επανεκλογής του θα είναι αμφίρροπη! Ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Ερύμανθο, Τάκης Σκιαδάς, θα παίξει ρόλο ρυθμιστικό, στην περίπτωση β’ γύρου και δεν αποκλείεται να ζητήσει να καταψηφιστεί η απερχόμενη δημοτική αρχή. Παρότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ο Διαμαντής Κανελλόπουλος στηρίζεται από «πυρήνες» τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ στον Ερύμανθο.

Ο Θεόδωρος Μπαρής ‘επενδύει’ στην ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή κατά τις πρόσφατες εκλογές, οι κάτοικοι όμως στην περιοχή είναι διχασμένοι, ανεξάρτητα πολιτικής προέλευσης!

Σιγουριά Παπαδόπουλου

Στον Δήμο Καλαβρύτων, η επανεκλογή του δημάρχου Θανάση Παπαδόπουλου, από τον πρώτο γύρο, θεωρείται πιθανή ενώ από την πλευρά συνεργατών του μεταδίδεται ότι τα ποσοστά θα είναι μεγαλύτερα από το 2019. Ο έτερος διεκδικητής του δημαρχιακό θώκου Θανάσης Κανελλόπουλος έχει συγκεντρώσει ισχυρές δυνάμεις όμως η πιθανότατη να εκλεγεί δήμαρχος αυτή την Κυριακή στα Καλάβρυτα είναι στο 70% και αυτή η συγκυρία δεν τον ευνοεί!


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr