background img
banner
banner

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» ΑΚΡΑΤΑΣ: «Έφυγε» ο Κώστας Μαύρος, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας με την αναγγελία του θανάτου του Κώστα Μαύρου συνήλθε εκτάκτως την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 11:30π.μ. προκειμένου να αποδώσει φόρο τιμής στον άνθρωπο που υπηρέτησε τον Σύλλογο από την θέση του Προέδρου την διετία 1980-1981.

Σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος ως ακολούθως: 1. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος. 2. Να ανακοινωθεί το παρόν ψήφισμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να επιδοθεί στους οικείους του.

Από τον σύλλογο αναφέρονται και τα εξής: ΄΄Ο Κώστα Μαύρος αν και ήρθε στον τόπο μας από τη μαρτυρική Μεγαλόνησο, την Κύπρο μας, τον έβαλε μέσα στην καρδιά του και ο τόπος αυτός τον αγκάλιασε το ίδιο ζεστά. Ανήσυχο πνεύμα και άνθρωπος αγαπητός απ’ όλη την κοινωνία μα κυρίως από τους μαθητές του. Καθηγητής μαθηματικών και συγγραφέας με έντονες τις εικόνες της περιοχής και των ανθρώπων μας στα βιβλία του «Η ζωή εν κύκλω» και «Ηώς, η Αλεξίκακος Γυναίκα» Υπηρέτησε με αγάπη και ανιδιοτέλεια τούτο τον τόπο με κάθε τρόπο μα κυρίως με τη θητεία του στον ιστορικό μας Σύλλογο, την Αναγέννηση τη διετία 1980-1981, από τη θέση του Προέδρου. Στη διάρκεια αυτής εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του Συλλόγου, η δανειστική βιβλιοθήκη και η Αναγέννηση κέρδισε το πρώτο βραβείο στα Ανθεστήρια. Σήμερα αποχαιρετάμε έναν φίλο, έναν πνευματικό άνθρωπο, μα πάνω απ’ όλα έναν Ακρατινό. Καλό σου ταξίδι Δάσκαλε΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr