background img
banner
banner

Επιχειρησιακή άσκηση ετοιμότητας στο Νοσοκομείο Αιγίου

ΓΙΑ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Το Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας – Ν.Μ. Αιγίου , έχει επιλεγεί από το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Κ.ΕΠ.Υ), προκειμένου να πραγματοποιήσει σε συνεργασία με εμπλεκόμενους Φορείς και Υπηρεσίες, επιχειρησιακή άσκηση ετοιμότητας την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ».

Για την διεξαγωγή της άσκησης,  θα προσέλθουν στο χώρο του Νοσοκομείου στελέχη και οχήματα της Αστυνομίας, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστικής, κλιμάκιο της 6ης Υ.ΠΕ, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και του Δήμου Αιγιαλείας. Θα εκκενωθούν χώροι του Νοσοκομείου, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου (νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό) θα υποδυθούν το ρόλο εικονικών ασθενών που θα μεταφερθούν εκτός του κτιρίου του Νοσοκομείου από τις Διασωστικές αρχές. Κανένας ασθενής δεν θα μετάσχει στην άσκηση και επομένως δεν θα προκληθεί ενόχληση στους νοσηλευόμενους και τους συνοδούς τους.

Για την ομαλή διεξαγωγή, θα αποκλειστούν από την προηγούμενη μέρα οι χώροι στάθμευσης του Νοσοκομείου καθώς και ο χώρος έμπροσθεν της εισόδου  των Εξωτερικών Ιατρείων (Τ.Ε.Π), ενώ θα τοποθετηθούν σκηνές στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.

Σκοπός της άσκησης είναι η βελτίωση των δεξιοτήτων, της στάσης και της συμπεριφοράς των εργαζομένων, ώστε να μην επικρατήσει σύγχυση και πανικός σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (σεισμός, πυρκαγιά), καθώς και η ανάπτυξη συνεργασίας με τους λοιπούς επιχειρησιακά εμπλεκόμενους φορείς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr