background img
banner
banner

Μια στάση πριν την τελική ευθεία…

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪA – ΑΥΡΙΟ «ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΣΙΠΡΑ  

Τo debate της επόμενης Πέμπτης 15 Ιουνίου είναι μια κομβική στιγμή για τον επαναληπτικό αυτό εκλογικό αγώνα καθώς τα κόμματα δίνουν πραγματικά αγώνα για να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον του κοινωνικού συνόλου το οποίο φαίνεται ότι βαδίζει ακόμη με βήμα… αργό προς την κάλπη της 25/6/2023, σε αντίθεση με την αναμέτρηση της 21ης Μαΐου.

Μια μέρα πριν το debate, την Τετάρτη 14 του μηνός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει τη δική του εξόρμηση στην Πάτρα, με πολύ πιθανό να εντάξει στο πρόγραμμά του, μια από τις δύο ή/και τις δύο πόλεις, Αίγιο και Καλάβρυτα.

Η πίεση για μια περιοδεία στην Αχαΐα είναι μεγάλη όμως είναι αμφίβολο τι μπορεί να χωρέσει επιπλέον (Αίγιο-Καλάβρυτα) στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού κατά την σύντομη αυτή περίοδο με δεδομένη την κεντρική προεκλογική ομιλία στην Πάτρα.

Την επομένη του debate, την Παρασκευή 17 του μηνός, στην Πάτρα θα βρεθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιχειρώντας και αυτός με τη σειρά του να επαναφέρει για τα καλά την κομματική βάση, φίλους και εθελοντές, στον αγώνα που δίνει προκειμένου να… ψηλώσει κι άλλο το εκλογικό αποτέλεσμα της 21/5/2023.

Ιδιόμορφη προεκλογική καμπάνια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη σχεδιάσει εδώ και ένα 10ήμερο το πρόγραμμά του με συγκεντρώσεις κατά τις οποίες στόχος είναι να έρθει σε… απευθείας σχεδόν επαφή με τους ψηφοφόρους του κόμματος. Για την Πάτρα επιβεβαιώνεται ότι ο Πρωθυπουργός θα επιλέξει να μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Τριών Συμμάχων (στην προηγούμενη παρουσία μίλησε στο γήπεδο της ΕΑΠ) προκειμένου τα κλίμα να είναι περισσότερο άμεσο και οικείο σε σχέση με τις συγκεντρώσεις της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΛΑΛ Αχαΐας προετοιμάζεται πυρετωδώς για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία Ανδρουλάκη στην Πάτρα η οποία θα γίνει στην πλατεία Γεωργίου, θα είναι λίγο πριν την τελική ευθεία προς τις κάλπες και θα είναι η κεντρική για όλη τη Δυτική Ελλάδα! Το κόμμα θα απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε υποστηρικτές και ψηφοφόρους από όλους τους νομούς ενώ θα οργανωθούν και μετακινήσεις οπαδών από την περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διεκδικούν στην περιοχή μία επιπλέον έδρα (την 4η η ΝΔ και 2η το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) η οποία θα εξαρτηθεί μεν από το πλήθος των κομμάτων που θα μπουν στη νέα Βουλή, απαιτείται όμως δε η μέγιστη συσπείρωση για τη βελτίωση του αποτελέσματος.

Πρέπει να σημειωθεί, όπως έχει ήδη γραφεί και επιβεβαιώνεται από το πρόγραμμα των καθημερινών περιοδειών του πρώην Πρωθυπουργού, ότι και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση το βάρος, από πλευράς της ΝΕ Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πέφτει και πάλι στον Γιώργο Παπανδρέου.

Από αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινά και η λειτουργία του Εκλογικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην πλατεία Γεωργίου όπου θα στηθεί και η εξέδρα για την ομιλία Ανδρουλάκη την Κυριακή.

Ομιλία Τσίπρα και Κουτσούμπα

Μεγάλο ερωτηματικό εξακολουθεί να παραμένει ο προγραμματισμός της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα. Αμέσως μετά το απογοητευτικό ποσοστό του κόμματος στις εκλογές της 21/5/2023, εκτός από τις αλλαγές εν… κινήσει, διαμορφώνεται μια ατζέντα 48ώρου με άξονα περιοχές όπου το κόμμα «πονά» περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση πάντως αύριο Σάββατο είναι πιθανό να υπάρξει ενημέρωση για το αν -και πότε- θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας στην Πάτρα.

Την τελευταία Δευτέρα πριν τις εκλογές, στις 19 Ιουνίου, θα βρεθεί στην Πάτρα ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες του προγράμματός του, όπως το αν θα συναντήσει φορείς της πόλης ή αν θα ταξιδέψει και σε γειτονικές περιοχές, αλλά αυτή είναι η ημερομηνία που κλείδωσε για την προεκλογική περιοδεία του γραμματέα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr