background img
banner
banner

“Θέλω να δίνω και την ψυχή μου σε ότι κάνω”

Η ΜΑΡΙΤΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Είναι όμορφη, ταλαντούχα και ιδιαίτερα επιτυχημένη με ότι και αν έχει ασχοληθεί. Η γνωστή Αιγιώτισσα Μαρίτα Αγγελοπούλου είναι ανήσυχο πνεύμα, καθότι συνδυάζει ένα συνεχές περιβάλλον προκλήσεων με τη δημιουργικότητα, τη στρατηγική και την ανθρώπινη επαφή. Άνθρωπος χαρισματικός που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή, χάρη στην αφοπλιστική της ειλικρίνεια και όχι μόνο. Έντιμη στη δουλειά της, επικοινωνιακή, ευχάριστη στις συναναστροφές της με όλο τον κόσμο, αλλά και ευαίσθητη κυρίως με τα παιδιά και τα ζώα, τα οποία λατρεύει.

Η Μαρίτα Αγγελοπούλου γεννήθηκε στο Αίγιο. Είναι κόρη του Άγγελου και της Παναγιώτας Αγγελοπούλου και έχει έναν αδελφό, τον Γιώργο. Σπούδασε σε ΙΕΚ Αισθητικής, Δημόσια Σχολή Φωτογραφίας (Άκτο) και Δημόσιες σχέσεις Διαφήμιση Προβολή – Επικοινωνία. Γνωρίζει Αγγλικά σε επίπεδο Lower certificate in English και είναι κάτοχος ECDL. Οι επιχειρηματικές της δραστηριότητες ξεκίνησαν, μαζί με τον αδελφό της Γιώργο, το 2000 στο πολυκατάστημα Τεχνολογίας Αιγίου, UP STORE το οποίο διατηρούν μέχρι σήμερα στην οδό Μητροπόλεως. Μαζί άνοιξαν το 2008 και το “Ανώνυμο” Καφέ Μπαρ Restaurant στην παραλία του Λόγγου. Για την ακρίβεια, συνεχίζουν τη λειτουργία του από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, καθώς πρόκειται για ένα ιστορικό μαγαζί στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας, το οποίο λειτουργεί σχεδόν τρεις δεκαετίες. Ήδη οι ετοιμασίες για την φετινή πρεμιέρα έχουν αρχίσει και θα ανοίξει λίγο μετά το Πάσχα.

Με τον αγαπημένο της πατέρα Άγγελο Αγγελόπουλο

Στις Δημόσιες σχέσεις έχει εργαστεί στο Loca Beach Club, στο Διακοπτό, στο «Πολυτεχνείο», χώρος θεαμάτων Αιγίου, και σε τρία διάσημα κέντρα διασκέδασης της Πάτρας. Το Ideal, τα Αστέρια live και το Romeo. Το 2015 αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής στα Πελοποννησιακά Καλλιστεία, ενώ την περίοδο 2017 – 2018 παρουσίαζε την ιντερνετική εκπομπή με τίτλο «Η ανώνυμη εκπομπή της Μαρίτας». Αποτελεί μέλος του Φιλοζωικού συλλόγου της Πάτρας και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στο θέμα των αδέσποτων στα οποία αφιερώνει μεγάλο μέρος του χρόνου της. “Μαζί με την αγάπη μου, γιατί λατρεύω τα ζώα. Έχω ήδη 8 σκυλάκια στο σπίτι μου, ενώ έχω μεσολαβήσει ώστε να βρουν σπίτι, αρκετά ακόμη” μας λέει. Η Μαρίτα Αγγελοπούλου έχει συμμετάσχει σε διάφορες δράσεις και για τον σύλλογο ΕΚΑΜΕ – ΑμΕΑ ( άτομα με ειδικές ανάγκες ), για το “Χαμόγελο του παιδιού”, σε βοήθεια για τη πρόληψη κακοποίησης παιδιού και βίας και γενικά, είναι διαθέσιμη πάντα σε εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Μαρίτα, είσαι συνιδιοκτήτρια τα τελευταία 11 χρόνια, μαζί με τον αδελφό σου, του Καφέ-Μπαρ Restaurant “Ανώνυμο” στην παραλία τού Λόγγου. Ήταν η πρώτη σου επαφή με τον χώρο της διασκέδασης και της εστίασης;

Το “Ανώνυμο” είναι η δεύτερη επιχειρηματική μου δραστηριότητα. Ξεκίνησα λίγα χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα το 2006, με έναν όμορφο χώρο που λειτούργησε για δύο χρόνια, ως internet cafe αρχικά (ο πατέρας μου ήταν ο πρώτος που έφερε την τεχνολογία στην επαρχία) στη συνέχεια για λίγο το γύρισα σε μπαρ και έπειτα σε live σκηνή. Στην οποία τραγουδούσα αλλά δεν είχα το μικρόβιο με το τραγούδι, αν και θα μπορούσα άνετα να συνεχίσω, αφού όσοι πελάτες και φίλοι είχαν επισκεφτεί την Quinta ( έτσι λεγόταν το μαγαζί τότε ) έλεγαν ότι μπορούσα να κάνω καριέρα στο τραγούδι. Ο πατέρας μου βρισκόταν στο πλευρό μου από τα πρώτα μου βήματα και εγώ ήμουν πάντα κάτω από την “ομπρέλα του”. Πάντα με βοηθούσε σε οτιδήποτε έκανα στη ζωή μου, κάτι που ακόμη κάνει έστω και νοερά, αφού λείπει πια από κοντά μας. Ο Άγγελος Αγγελόπουλος, πασίγνωστος καθηγητής και επιχειρηματίας, πολύ αγαπητός στον κόσμο, με ότι είχε ασχοληθεί τα είχε καταφέρει πολύ καλά χάρη στο δυναμισμό του, το επιχειρηματικό του πνεύμα και την ευφυΐα του. Όταν μου λένε ότι του μοιάζω έχω πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη αφού είμαι πολύ υπερήφανη για εκείνον.

Με τον αδελφό της Γιώργο

Το “Ανώνυμο” είναι συνώνυμο με το όνομα Μαρίτα Αγγελοπούλου. Αυτό είναι γνωστό σε όλους, ακόμη και σε ανθρώπους που δεν σε γνωρίζουν προσωπικά. Τι ακριβώς σημαίνει για σένα το “Ανώνυμο”;

Οτιδήποτε κάνω έχει ως αντίκτυπο το “Ανώνυμο” και μαζί με τον αδελφό μου Γιώργο Αγγελόπουλο, που είναι και συνέταιρός μου, έχουμε δώσει και την ψυχή μας όλα αυτά τα χρόνια. Όλο τον χειμώνα προετοιμάζομαι για την καλοκαιρινή σεζόν και πάντα παρουσιάζουμε εκπλήξεις και νέες προτάσεις στον κόσμο που μας τιμά από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Φέτος ειδικά, θέλω να πιστεύω ότι οι εκπλήξεις θα είναι μεγαλύτερες και πιο όμορφες από κάθε άλλη χρονιά. Και όπως λένε πολλοί φίλοι και πελάτες μας, το “Ανώνυμο” είναι συνώνυμο με το καλοκαίρι. Τώρα, αν όπως λέτε, το όνομά μου είναι συνώνυμο με το “Ανώνυμο”, αυτό δεν μπορώ να το πω εγώ, αλλά ο κόσμος.

Πως είναι να συνεργάζεσαι με τον αδερφό σου;

Δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα μπορούσα να συνεργαστώ με κάποιον άλλον. Ξεχωρίζουμε την δουλειά από την οικογένεια και είμαι πολύ υπερήφανη για εκείνον γιατί είναι ένας πολύ καλός και δίκαιος επιχειρηματίας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας. Στο “Ανώνυμο” ο καθένας έχει τον τομέα του και δείχνουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο.

Πόσο έχει επηρεάσει η παρατεταμένη οικονομική κρίση τον δικό σας χώρο; Ο κόσμος βγαίνει και ξοδεύει όπως πριν μία δεκαετία περίπου;

Ο κόσμος πλέον ξοδεύει λιγότερα, ακόμη και σε είδη που μπορούν να θεωρηθούν πρώτης ανάγκης. Λογικό λοιπόν είναι, να έχει μειώσει τις εξόδους του για φαγητό/διασκέδαση. Όμως σίγουρα, ο δικός μας κλάδος δεν έχει πληγεί στον βαθμό που παρατηρείται, π.χ. στο εμπόριο ή ακόμη περισσότερο στον κλάδο των κατασκευών. Η ανάγκη του κόσμου να βγει και να “ξεσκάσει” ίσως είναι ακόμη μεγαλύτερη τώρα. Οι αλλαγές που έχουν παρατηρηθεί κυρίως, έχουν να κάνουν με την κατανάλωση. Εμείς όμως πρέπει να είμαστε σε συνεχή έρευνα, να προσαρμόζουμε τις τιμές, όσο αυτό είναι δυνατόν, σύμφωνα με τις ανάγκες και να συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλές υπηρεσίες. Η ποιότητα και η εξυπηρέτηση στο “Ανώνυμο” θεωρείται δεδομένη όλα αυτά τα χρόνια. Συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά και να τηρούμε τις αξίες μας ως σωστοί επαγγελματίες.

Σπούδασες Αισθητική, φωτογραφία και Δημόσιες σχέσεις Διαφήμιση Προβολή – Επικοινωνία, το οποίο τελικά ήταν αυτό που σε κέρδισε και ασχολήθηκες επαγγελματικά. Πώς είναι να βρίσκεσαι στο χώρο της Επικοινωνίας / Δημοσίων Σχέσεων;

Οι υπεύθυνοι Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων είναι αντιμέτωποι με πολλή δουλειά, πολύ διάβασμα και πολύ γράψιμο. Πρέπει να είναι θωρακισμένοι με γνώση, να γεννούν αδιάκοπα ιδέες, να είναι σε επαφή με την κοινωνία και το περιβάλλον. Έχω δουλέψει σε πολλά καταστήματα, πάντα όμως έχω ως βάση το “Ανώνυμο”. Η δουλειά μου είναι δημόσιες σχέσεις και δίνω και την ψυχή μου σε αυτό που κάνω. Κάποιοι μάλιστα λένε πως δεν είμαι απλά καλή, αλλά αναντικατάστατη, με την επιτυχία να είναι σίγουρη με ότι ασχοληθώ. Νομίζω πως αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στο γεγονός ότι πριν ασχοληθώ με οτιδήποτε το μελετάω πολύ προσεκτικά. Γι αυτό και έχω διαγράψει αυτή την επιτυχημένη πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά έχω ένα ακόμη “μυστικό”! Το χαμόγελό μου που το μοιράζω απλόχερα σε όλους. Σε συνδυασμό με την ωραία μου τρέλα θεωρώ πως γίνεται ακαταμάχητο! Αλλά πάνω από όλα μετράει η αξιοπρέπεια, η καλοσύνη προς στους συνανθρώπους μας, ο σεβασμός και η αγάπη που τρέφω προς τους συναδέλφους μου.

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ποια είναι τα χόμπι σου;

Έχω αρκετά ενδιαφέροντα, όπως η γυμναστική, ο χορός, ο κινηματογράφος, οι πολεμικές τέχνες και το snowboard. Kαι βέβαια η φωτογραφία, την οποία και σπούδασα, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα επαγγελματικά. Μου αρέσει να φωτογραφίζω, αλλά και έχω φωτογραφηθεί από επαγγελματίες φωτογράφους για κάποιες εκδηλώσεις. Ξεχωρίζω φυσικά την δωρεάν φωτογράφηση που έκανα για τη μάστιγα κατά του AIDS.

Εν όψει των δημοτικών εκλογών έχεις δεχθείς κάποιες προτάσεις; Κόμματα και δημοτικοί συνδυασμοί γνωρίζουμε πως λειτουργούν. Όποιος έχει πρόσβαση και αναγνωρισιμότητα σε μεγάλες ομάδες του πληθυσμού, όπως εσύ δηλαδή, αποτελεί συχνά “μήλον της έριδος”.

Η αλήθεια είναι, πως ναι. Έχω δεχθεί και μάλιστα περισσότερες από μία, προτάσεις. Και ως υποψήφια, αλλά και για να αναλάβω τις δημόσιες σχέσεις συνδυασμού. Η απάντησή μου ήταν αρνητική, για έναν βασικό λόγο. Ο χρόνος μου είναι περιορισμένος. Μπορεί τον χειμώνα το “Ανώνυμο” να μη λειτουργεί αλλά το ωράριό μου και αυτή την εποχή του χρόνου δεν διαφέρει και πολύ από εκείνο του καλοκαιριού. Μπορεί επίσης το Romeo, στο οποίο εργάζομαι τωρα, να λειτουργεί μόνο Παρασκευή και Σάββατο, όμως οι δημόσιες σχέσεις δεν σταματούν ποτέ. Δουλεύω όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Επιπλέον, εργάζομαι και στο Up store που διατηρούμε με τον αδελφό μου στο Αίγιο, στην οδό Μητροπόλεως.

Ποια είναι η σχέση σου με τα social media;

Τα social media είναι το όπλο μου για να επικοινωνώ με τον κόσμο και να του μεταφέρω τα νέα του “Ανώνυμο”. Τα χρησιμοποιώ καθαρά για επαγγελματικούς λόγους και σπάνια θα “ανεβάσω” κάτι προσωπικό. Μου αρέσει πολύ η σχέση που έχω με το κοινό γιατί δίνω και παίρνω αγάπη. Έχω πάνω από 20.000 followers και όλοι τους με στηρίζουν!

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το άμεσο μέλλον; Τα επαγγελματικά, αλλά και τα προσωπικά.

Στα επαγγελματικά να συνεχίσω αυτό που κάνω με την ίδια επιτυχία, δίνοντας πάντα ιδιαίτερη βαρύτητα στο αγαπημένο μου “Ανώνυμο”. Όσο αφορά στα προσωπικά, δεν είμαι κατά του γάμου. Θέλω να κάνω κάποια στιγμή οικογένεια και πιστεύω ότι θα γίνει σύντομα. Ξέρετε, ο γάμος πολλές φορές αποτελεί μία αρκετά απαιτητική υπόθεση ανεξάρτητα με το πόση αγάπη υπάρχει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι ή πόσο δυνατός είναι ο έρωτας μεταξύ τους. Στην εποχή μας η καθημερινότητα τρέχει με πολύ πιεστικούς ρυθμούς που συχνά επηρεάζουν έναν γάμο. Πάντως, είναι κάτι που δεν το προγραμματίζεις και συνήθως έρχεται απρόσμενα, εκεί που δεν το περιμένεις.

 

Με Ζουγανέλη – Μαχαιρίτσα

Με τον Ηλία Βρεττό

Με την Παναγιώτα Βλαντή

Με τον Νίκο Μακρόπουλο

Με τον Γιώργο Τσαλίκη

Γιώργος Αγγελόπουλος – Λάμπης Λιβιεράτος

Με τον Πάνο Κιάμο

Με τον καλό της φίλο
Χρήστο Δάντη


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr