background img
banner
banner

Τιμητική διάκριση με eTwinning για το Δημοτικό Σχολείο Τέμενης!

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Δυνατό κρίκο της «αλυσίδας» του e Twinning, της κοινότητας των σχολείων της Ευρώπης είναι πλέον το Δημοτικό Σχολείο Τέμενης, λαμβάνοντας την ετικέτα της κοινότητας, γεγονός που αποτελεί σημαντική τιμητική διάκριση και αναγνώριση του σπουδαίου εκπαιδευτικού του έργου. Η κατάκτηση του τίτλου «Σχολείο e Twinning» βασίζεται στην ιδέα ότι συντελείται ένα εξελικτικό «ταξίδι» με στοιχεία που μπορούν να αξιολογηθούν αντικειμενικά. Δεν πρόκειται για διαγωνισμό, αλλά για πρόοδο του σχολείου που μεταβαίνει από το ένα επίπεδο στο άλλο.

Τι είναι η Ετικέτα Σχολείου eTwinning

Το e Twinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης. Είναι μια πλατφόρμα για το προσωπικό που εργάζεται σε σχολεία των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών χωρών, με σκοπό οι μαθητές και εκπαιδευτικοί να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να διεξάγουν έργα, να μοιράζονται, να αισθάνονται και να αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας μάθησης.

Τα Σχολεία eTwinning αναγνωρίζουν τη σημασία και την αξία του eTwinning και το ενσωματώνουν στις πολιτικές, την πρακτική και την επαγγελματική ανάπτυξη του σχολείου με την στήριξη της διοίκησής του. Με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning, το eTwinning αναγνωρίζει και επικροτεί τη συμμετοχή, τη δέσμευση και την αφοσίωση όχι μόνο μεμονωμένων μελών του eTwinning, αλλά και ολόκληρου του σχολείου, όπου ομάδες εκπαιδευτικών και σχολικών ηγετών εργάζονται παρέα.

Όπως αναφέρει στo protionline.gr ερωτηθείς σχετικά, ο διευθυντής του σχολείου Κώστας Μεσάζος, ΄΄πρόκειται για μία προσπάθεια του σχολείου μας τα τελευταία χρόνια, αφού για να λάβει ένα σχολείο το πιστοποιητικό, απαιτείται να ασχοληθεί επισταμένα τουλάχιστον μία τριετία ώστε την τέταρτη να έρθει ο χαρακτηρισμός «σχολείο eTwinning». Όλο αυτό το διάστημα, με συντονίστρια την εκπαιδευτικό του σχολείου μας Χριστίνα Κοκοτή, η οποία και εμπνεύστηκε τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Τέμενης στην κοινότητα, υλοποιήσαμε καινοτόμα προγράμματα και όχι μία φορά με έναν δάσκαλο αλλά κατ’ επανάληψη, με συντονισμένη δουλειά από τους εκπαιδευτικούς. Με παρουσιάσεις, δημοσιεύσεις και αποστολή υλικού για έγκριση. Η όλη προσπάθεια αγκαλιάστηκε από το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας και υποστηρίχθηκε με μεγάλη θέληση και από τα παιδιά΄΄.

Η αναγνώριση των σχολείων της κοινότητας

Τα Σχολεία e Twinning: Αναγνωρίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως πρότυπα για το e Twinning και διαμορφώνουν ένα δίκτυο ηγετικών σχολείων που εμπνέουν τη μελλοντική εξέλιξη της δράσης. Χαίρουν υψηλής προβολής σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και έχουν τη δυνατότητα να επιδεικνύουν την Ετικέτα e Twinning που απέσπασαν στο διαφημιστικό και ενημερωτικό τους υλικό. Αναγνωρίζονται ως ηγέτες στην/στις: •Ψηφιακή πρακτική, •Πρακτική ψηφιακής ασφάλειας, •Καινοτόμες και δημιουργικές προσεγγίσεις της παιδαγωγικής, •Προώθηση της συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού, •Προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης με προσωπικό και μαθητές. Το βραβευμένο προσωπικό και διευθυντές των σχολείων ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε ειδικά προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης και μπορούν να γίνουν μέλη μιας Ομάδας eTwinning, ώστε να κοινοποιούν καλές πρακτικές, να συνεργάζονται και να παρακολουθούν συγκεκριμένες διαδικτυακές εκδηλώσεις.
Oλόκληρη τη λίστα των βραβευμένων σχολείων υπάρχει στο https://www.etwinning.net/el/pub/newsroom/highlights/2021-2022-etwinning-school-a.htm


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr