background img
banner
banner

Πλάνο κινητοποιήσεων μέχρι να τους… ακούσει η κυβέρνηση

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ε.Ε.Π.

Η ενεργειακή κρίση και οι εκτινάξεις των τιμών που πιέζουν αφόρητα το λιανεμπόριο, μονοπώλησαν τη συζήτηση στη διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου, στον Πύργο Ηλείας. Αποφασίστηκε δε η πραγματοποίηση κινητοποιήσεων μέχρι η κυβέρνηση να ακούσει τα αιτήματα των μικρομεσαίων εμπόρων.

Υπέρ των επίμονων διεκδικήσεων και της αύξησης πιέσεων τάχθηκε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος. Μεταξύ άλλων, σημείωσε: ΄΄Προσπαθούμε για τις επιχειρήσεις μας, τις οικογένειές μας, τις πόλεις και τους συνδημότες μας, έτσι ώστε να υπάρξει αύριο για το εμπόριο, την επιχειρηματικότητα και τον τόπο μας. Λίγο πριν το τέλμα… ας ενωθούμε όλοι για τον ξεσηκωμό΄΄.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, παρευρέθηκαν τοπικοί και παραγωγικοί φορείς, μεταξύ των οποίων: ο Βουλευτής ΝΔ Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Διονύσιος Καλαματιανός, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού – Τουρισμού – Αγροτικής Οδοποιίας Πύργου Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πύργου Α.Ε. ΟΤΑ Βασίλειος Σεϊντής, το Μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας Εκάβη Σαλπέα, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Νίκος Σιαψαλης καθώς και μέλη του ΔΣ, ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας Γεώργιος Μαραγκός καθώς και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας καθώς και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κατακόλου «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» Βασιλική Καλαμποκά καθώς και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου.

Δράση μπροστά στην ανάγκη για επιβίωση

Μέσα από διαλογική συζήτηση των παρευρισκομένων καταγράφηκαν και προσεγγίστηκαν όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της Ηλείας και αποφασίστηκε να εκδοθούν ψηφίσματα σχετικά με αυτά. Ακόμα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε το πλάνο δράσεων και οι επόμενοι βηματισμοί της Ο.Ε.ΕΣ.Π. σχετικά με την ενεργειακή κρίση που έχει εκτινάξει τις τιμές στις πρώτες ύλες και τα τρόφιμα πιέζοντας έτσι την ρευστότητα τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νοικοκυριών. Απέναντι λοιπόν στην ανάγκη για επιβίωση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα κινητοποίηση και οι αγώνες να συνεχιστούν μέχρι να σταματήσει η κυβέρνηση να παρακάμπτει τα αιτήματα του κλάδου. Οφείλουν όλοι μαζί ενωμένοι οι φορείς να αγωνιστούν από κοινού για τις δίκαιες διεκδικήσεις των μικρών και μικρομεσαίων εμπόρων. Μόνο αν συνδράμουν όλοι θα αποτραπεί η καταστροφή του επιχειρείν και ο αφανισμός της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Ο πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιος Βαγενάς επεσήμανε ότι όλες οι επιχειρήσεις βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί καθώς προτού ακόμα ανακάμψει η οικονομία από την πανδημία του κορωνοϊού, ήρθε η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Σε ένα τέτοιο δυστοπικό σκηνικό η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να βοηθήσει ουσιαστικά τις εναπομείνασες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι να γκρεμίσει τις όποιες ελπίδες υπήρχαν για ανάκαμψή τους.

Τέλος, ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τους Εμπορικούς Συλλόγους – μέλη της Ο.Ε..ΕΣ.Π. στο Νομό Ηλείας για τη δυναμική τους παρουσία στη συνεδρίαση και δηλώσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr