background img
banner
banner

«Αφού δεν μπορούμε να μειώσουμε το ενεργειακό κόστος, ας περιορίσουμε την κατανάλωση ενέργειας»

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Μία πολύ ουσιαστική πρόταση κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίασή του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος, μέλος της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Παναγιώτης Μαρινόπουλος. Δεδομένης της τεράστιας οικονομικής πίεσης που υφίστανται οι δημότες εξαιτίας των υπέρογκων αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας, ζήτησε την πραγματοποίηση ενημερωτικής ημερίδας από τον δήμο Αιγιαλείας, με αντικείμενο την ενημέρωση των δημοτών για την εξοικονόμηση ενέργειας. Ο κ. Μαρινόπουλος επισήμανε πως η εκτίναξη του κόστους της ενέργειας έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες της Αιγιάλειας και πως από τη στιγμή που ο δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι ώστε να μειωθεί, τουλάχιστον μπορεί να λάβει πρωτοβουλία ώστε να ενημερώσει τον κόσμο, μέσω ειδικών, για το πώς με πρακτικούς τρόπους μπορεί να μειώσει την κατανάλωση άρα και την οικονομική επιβάρυνση που υφίσταται.Ο δήμαρχος μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σχολίασε θετικά την πρόταση του κ. Μαρινόπουλου, ζητώντας από τον αντιδήμαρχο Έργων Βασίλη Χριστόπουλο να δρομολογήσει την πραγματοποίηση δράσης στην κατεύθυνση της ενημέρωσης του κόσμου.

Να παρουσιαστούν οι εναλλακτικές λύσεις

Μιλώντας στo protionline.gr γι’ αυτή την πρωτοβουλία, ο κ. Μαρινόπουλος τόνισε πως ΄΄από τη στιγμή που η αύξηση του ενεργειακού κόστους επιβαρύνει υπερβολικά τα νοικοκυριά της Αιγιάλειας και πλήττει ανεπανόρθωτα τους αγρότες, οφείλουμε ως δήμος να δραστηριοποιηθούμε ώστε να προφυλάξουμε τους πολίτες. Ο πρωτογενής τομέας είναι ο κύριος οικονομικός πνεύμονας της Αιγιάλειας και οι υπέρογκες αυξήσεις έχουν επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Γι’ αυτό και πρότεινα ως δήμος να απευθυνθούμε σε ειδικούς, γνώστες του αντικειμένου ώστε να ενημερώσουμε τον κόσμο για το πώς μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια και σε ποιες κινήσεις πρέπει να προβεί προς αυτή την κατεύθυνση΄΄.

Πρόσθεσε ακόμη πως ΄΄μία εναλλακτική λύση μπορεί να είναι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων ώστε να εξασφαλίζεται το ρεύμα για κάθε νοικοκυριό΄΄. Τόνισε πως δεν είναι μεγάλο το κεφάλαιο που απαιτείται και πως γίνεται σχετικά γρήγορα απόσβεση, σημειώνοντας ωστόσο πως τις πιο συμφέρουσες λύσεις καλό είναι να τις ακούσουμε από γνώστες του αντικειμένου, καταλήγοντας: ΄΄Το μέγα ζητούμενο δεν είναι να μειώσουμε το ενεργειακό κόστος διότι αυτό είναι αδύνατον. Μπορούμε όμως να μειώσουμε την κατανάλωση της ενέργειας κι εκεί πρέπει να στραφούμε. Είναι πολύ σημαντικό να το καταφέρουμε και για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για τις τσέπες μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr