background img
banner
banner

2ο Brevet “Βοστίτσα, το Μπαλκόνι του Κορινθιακού”

ΕΝΑ “ΜΑΓΙΚΟ” ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τις 9.30μ.μ ολοκληρώθηκε και το δεύτερο ποδηλατικό ταξίδι του Αιγιώτη Λουίζου Τσολάκη και των συναθλητών του. Ένα ταξίδι που είχε σαν σκοπό την ανάδειξη της Ιστορίας , του Πολιτισμού και της μοναδικότητας των τοπίων της περιοχής μας , σε μία ποδηλατική διαδρομή που “κλείνει” μέσα της το φυσικό πλούτο , την απόλυτη ηρεμία και γαλήνη , μακριά από τον σύγχρονο αστικό πολιτισμό. Ένα ταξίδι αφιερωμένο στην μνήμη του συντρόφου τους Δημήτρη Χατζηπαυλή. Ένα Brevet για Σεμινάριο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ευχαριστήρια επιστολή του ο φίλος και συναθλητής του Αιγιώτη υπερποδηλάτη, Κυριακόπουλος Βασίλης:

Η ποδηλατική διαδρομή

Όπως πολλές φορές έχουμε πει, μέσα από τις διαδρομές των Brevet έχουμε την ευκαιρία να αφεθούμε στην καθοδήγηση των ντόπιων Διοργανωτών που θέλουν να αναδείξουν τις κρυφές ομορφιές του τόπου τους. Βλέποντας λοιπόν στο καλεντάρι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το πολύ πετυχημένο 2ο Brevet “Βοστίτσα, το Μπαλκόνι του Κορινθιακού”, δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί η ευκαιρία να δούμε τα μέρη που σε ταξιδεύει. Ο ιθύνων νους Λοϊζος Τσολάκης που μαζί με τον Δημήτρη Χατζηπαυλή είχαν σχεδιάσει την διαδρομή του Brevet, με την υποστήριξη της Λέσχης Ποδηλατών Μεγάλων Αποστάσεων Greek Randonneurs, του Θοδωρή Γεωργόπουλου, της Αγγελικής Τζίγκου και εθελοντών που φρόντισαν να μη λείψει τίποτα και να είναι κάθε στιγμή δίπλα μας , με εμφανή γνώση του αντικειμένου , όπως μόνο συμποδηλάτες μπορούν να κατανοήσουν. Ξεκινώντας με το παραθαλάσσιο ζέσταμα στο δρόμο προς το Δερβένι με τον ήλιο να σηκώνεται και να ασημίζει τον Κορινθιακό Κόλπο, ακολουθεί η διπλή ανάβαση για τα Καλάβρυτα και το Χιονοδρομικό. Οι επιλογές στις τοποθεσίες των δυο σταθμών κοντρόλ πραγματικά εξαιρετικές, με το μαγευτικό Πλανητέρο να σε κάνει να νιώθεις ότι εισήρθες στην χώρα των Ξωτικών, όπου τα δέντρα σκύβουν για να σε προφυλάξουν με τη δροσιά τους, καλύπτοντας το στενό δρόμο και τα δροσερά ρυάκια να προσπαθούν να σε πλανέψουν να μείνεις εκεί, ενώ η γραφική ΚάτωΖαχλωρού που διασχίζεται από τις γραμμές του οδοντωτού ξετυλίγει αδιαμφισβήτητα το Ρομάντζο. Αναλόγως ταχύτητας και στάσεων, κάπου εκεί μετά τα Δουμενά, ενδέχεται να αντικρύζεις τις ηλιαχτίδες του σούρουπου να χρυσαφίζουν τις γύρω οροσειρές ενώ σύντομα πλέον βρίσκεσαι να κατηφορίζεις προς τον τερματισμό στο Αίγιο, πλημμυρισμένος από ευτυχία που πέρασες μια γεμάτη μέρα , διασχίζοντας τόσα όμορφα νέα μέρη με τον τρόπο που αγαπάς.
Και εκεί που πας στον τερματισμό να τους πεις συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση και εγκάρδια φιλοξενία , βρίσκονται να σε περιμένουν χαμογελαστοί υπομονετικά με μια μεγάλη τσάντα φίσκα (κυριολεκτικά όμως!) με ντόπια προϊόντα , καθώς επίσης και ντόπια κεράσματα άμεσης αποκατάστασης!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του Brevet.”

– Οι διοργανωτές ευχαριστούν από καρδίας όλους τους χορηγούς, συντελεστές και συμμετέχοντες που με την συμμετοχή ,τη στήριξη , την προσφορά και τις ευγενικές τους χορηγίες συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχημένη διοργάνωση του Brevet σε μια ομολογουμένως εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr