background img
banner
banner

Δύναμη ψυχής και θέλησης από τον Νίκο Παπαγγελή

Ο ΝΕΑΡΟΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ “2ο WHEELS OF WILL”

Πέρασμα μέσα από το κέντρο της πόλης του Αιγίου έκανε το απόγευμα του Σαββάτου (13/5) ο παραολυμπιονίκης της ποδηλασίας Νίκος Παπαγγελής, ο οποίος είχε συγκινήσει το πανελλήνιο με την περιπέτεια της υγείας του πριν από λίγα χρόνια. Ο νεαρός αθλητής έχει διαγνωστεί δύο φορές με καρκίνο και μάλιστα τη δεύτερη αναγκάστηκαν οι γιατροί να ακρωτηριάσουν το αριστερό του πόδι, όταν ήταν 16 ετών.

Ο Νίκος Παπαγγελής ξεκίνησε Σάββατο πρωί από την Ακρόπολη με προορισμό την Πάτρα και συγκεκριμένα την πλατεία Γεωργίου, μία απόσταση 230km περίπου με τη μέση ωριαία ταχύτητα του να φτάνει τα 32km!

Στην οδό Μητροπόλεως, στο ύψος των Υψηλών Αλωνίων του Αιγίου, τον υποδέχθηκαν ο Αιγιώτης ποδηλάτης υπεραποστάσεων Λοϊζος Τσολάκης και ποδηλάτες του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών (Π.Ο.Π), οι οποίοι συνόδευσαν τον Νίκο Παπαγγελή μέχρι την Πάτρα.

O 24χρονος αθλητής που έχει γεννηθεί στην Πάτρα ταξιδεύει με το ποδήλατό του σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα, που θα δοθούν στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Πέρυσι κάλυψε με ποδήλατο τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα και φέτος αποφάσισε να ταξιδέψει από την πρωτεύουσα μέχρι την Πάτρα «Ήταν το 2ο συνεχόμενο ”Wheels of will’’ που πραγματοποιούμε μαζί με την εταιρία μου UPGR8.

Για τη Φλόγα, για τα παιδιά που μάχονται με τον καρκίνο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το πραγματοποιήσαμε και φέτος», τόνισε στις δηλώσεις του” ο νεαρός παραολυμπιονίκης, ενώ ο Λοϊζος Τσολάκης έκανε λόγο για δύναμη ψυχής και θέλησης λέγοντας:

“Ως αθλητής-ποδηλάτης υπέρ μαραθωνίων διαδρομών το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι υποκλίνομαι στην δύναμη της θέλησης του. Τέτοια πρότυπα χρειάζεται η κοινωνία μας και όχι τα πρότυπα που “χτίζει” η τηλεθέαση”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr