background img
banner
banner

«Κύκνειο άσμα» με… πόνο ψυχής κι απόγνωση

ΤΟ ΠΟΝΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΩΗΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

«Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν…» αναφέρει ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο οποίος, μολονότι έχει εκφράσει την επιθυμία να αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο, οι εξελίξεις αλλά και η κατάπτωση της κοινωνίας και της χώρας, όπως επισημαίνει, δεν τον αφήνουν. Προχώρησε έτσι στην έκδοση ενός βιβλίου, υπό τον τίτλο «Κραυγή απογνώσεως πλέον!… και όχι κραυγή αγωνίας!», το οποίο παρουσίασε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 14 Οκτωβρίου, τονίζοντας πως το εν λόγω πόνημα θα αποτελέσει το «κύκνειο άσμα του».

Το βιβλίο 608 σελίδων, περιλαμβάνει τη σειρά άρθρων των τελευταίων τριών χρόνων του Μητροπολίτη, με τίτλους «Κραυγή αγωνίας» και «Κραυγή απογνώσεως» μέσω των οποίων παρουσιάζει την ηθική σαθρότητα, ασκώντας ήπια αλλά και καυστική κριτική στους κυβερνώντες, σε δημόσια πρόσωπα που δεν ακολουθούν τον δρόμο του Θεού, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο η Εκκλησία αντιμετωπίζει τις καταστάσεις αυτές.

΄΄Όταν είδα ότι η Ελλάδα καταστρέφεται και η Εκκλησία πρόδωσε την αποστολή της ένιωσα την ανάγκη να εκφράσω την αγωνία μου αρχικά και την απόγνωσή μου στη συνέχεια μέσω αυτών των άρθρων. Εκτιμώντας ότι δεν πρέπει να χαθούν, τα συμπεριέλαβα σε αυτό το βιβλίο, το οποίο το διανέμω δωρεάν. Περιγράφεται η σημερινή κοινωνία με τα… χάλια της που δυστυχώς διαρκώς αυξάνονται. Αυτό είναι ο πόνος μου και είπα ας μείνει΄΄.

«Ο κόσμος τρελάθηκε. Έχει πάρει στραβά τον δρόμο της ζωής»

Στη φωτογραφία του εξωφύλλου παρουσιάζεται ο Μητροπολίτης προσευχόμενος να καταθέτει την αγωνία της ψυχής του, όπως είπε. ΄΄Επειδή αλλάζει πλέον χαρακτήρα η κοινωνία, αλλάζει η Ελλάδα, ήθελα να έχει ο κόσμος στα χέρια του αυτό το βιβλίο και από εκεί και πέρα, καθείς ας κάνει το καθήκον του. Εγώ τελείωσα τις παρεμβάσεις. Ωστόσο είδατε κάθε μέρα τι γίνεται. Ο πατέρας ασχημονεί στο εξάχρονο κοριτσάκι του, μαθαίνουμε τι έγινε με το κοριτσάκι 12 ετών. Υπάρχει χειρότερη μορφή κατάπτωσης από αυτό; Ο κόσμος τρελάθηκε. Έχει πάρει στραβά τον δρόμο της ζωής. Δέκα χρόνια πριν αυτά ήταν άγνωστα πράγματα. Πάντοτε υπήρχε η αμαρτία αλλά δεν είχε αυτή την έκταση. Δεν είχε χαλάσει τόσο ο κόσμος. Προσωπικά, με αξίωσε ο Θεός να είμαι σε μια γενιά αλλιώτικη, μεγαλώσαμε σαν παιδιά με αναφορά πάντα στον Θεό. Οι γονείς μας, μας έπαιρναν από το χέρι και πηγαίναμε όλη η οικογένεια στην Εκκλησία΄΄, ανέφερε ο κ. Αμβρόσιος, περιγράφοντας τα παιδικά του χρόνια και τη σχέση του με τον Θεό. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, είπε: ΄΄Αν έκανα καλά ή όχι που υπηρέτησα τον Θεό, εσείς το ξέρετε. Τώρα που φεύγω, πονάει η ψυχή μου για το κατάντημα, όχι της Μη-τροπόλεώς μας. Με τη χάρη του Θεού έχουμε ακόμη έναν συντηρητικό κόσμο εδώ΄΄.

Κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας για «κτηνώδη συμπεριφορά»!

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης για τη νέα τοποθέτησή του με τίτλο «Οπλοχρησία» (Και πάλι… ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!), μέσω της οποίας «πυροβολεί» τον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη, ενώ επισήμανε και το γεγονός ότι η από τις 30 Σεπτεμβρίου αναφορά του στον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, βρήκε –όπως φαίνεται – απήχηση, αφού αποφασίστηκε συμπαράσταση στους υπό αναστολή υγειονομικούς που πραγματοποιούν απεργία πείνας.

Ο Μητροπολίτης αναφέρεται στους 7.500 περίπου ιατρούς και νοσηλευτές, «οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν να υποβληθούν στο σατανικής εμπνεύσεως εμβόλιο Covid-19 και διά τον λόγον αυτόν ετέθησαν σε αναστολή», όπως τονίζει, χωρίς μισθό ή αποζημίωση, δηλαδή «είναι καταδικασμένοι σε θάνατο από την πείνα, αυτοί και η οικογένειά τους». Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει ο Μητροπολίτης, ΄΄ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, ο οποίος δημοσίως απεκάλεσε τον πατέρα του «κτήνος», είναι ο κύριος υπεύθυνος διά την «κτηνώδη» αυτή συμπεριφορά προς τους αδελφούς μας τους ιατρούς κλπ.! Κάποιοι εξ αυτών από του μηνός Φεβρουαρίου του τρ. έτους έχουν εγκατασταθή έξω από το Υπουργείο Υγείας, όπου διαμένουν συνεχώς ημέρα και νύχτα εις ένδειξιν διαμαρτυρίας διά την πρωτοφανή αδικίαν της Κυβερνήσεως του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη! Θα με ερωτήσετε: ποιο είναι το έγκλημά του; Η αδιαφορία του στο δράμα τόσων αδελφών μας, οι οποίοι άφησαν τα σπίτια τους και τώρα πλέον εγκαταβιώνουν έξω από την πόρτα του Υπουργείου του!΄΄.

Παράλληλα, ο κ. Αμβρόσιος μεταφέρει το περιεχόμενο της αναφοράς του στην Ιερά Σύνοδο, ζητώντας την έκφραση συμπάθειας προς τους υγειονομικούς, σημειώνοντας πως ΄΄η ευσπλαχνία του Θεού ηυδόκησεν και ενέπνευσε τα Μέλη της Δ.Ι.Σ., ώστε να ασχοληθούν με το πρόβλημα των ταλαιπωρουμένων αδελφών μας, των υγειονομικών! Εις το Ανακοινωθέν της 7ης Οκτωβρίου η Ιερά Σύνοδος δηλοποιεί, ότι τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας… «δεν μπορούν να παραθεωρήσουν…. ούτε να κωφεύσουν στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των υγειονομικών σε αναστολή, για επιστροφή στην υπηρεσία τους, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, για τη συνέχιση της προσφοράς τους στον χώρο της υγείας»΄΄. Εύχεται δε ΄΄οι ενέργειες της Ιεράς Συνόδου να συντελέσουν, ώστε να λήξη όσο το δυνατόν πιο σύντομα το μαρτύριο τόσον των αδελφών μας΄΄.

Το βιβλίο «Κραυγή απογνώσεως πλέον!… και όχι κραυγή αγωνίας!» διανέμεται δωρεάν από το βιβλιAοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «Βιβλίο και εικόνα» (οδός Ερμού, Αίγιο).


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχόλια

  • Συγχαρητήρια στον Σεβασμιώτατο που συνεχίζει να παράγει έργο.

    Εξωθεσμικός 17/10/2022 21:32

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr