background img
banner
banner

Στους Αμπελόκηπους γιόρτασαν τους Άγιους Ανάργυρους

ΣΕ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΠΑΘΩΝ

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην κοινότητα Αμπελοκήπων, ξεκίνησαν την παραμονή της μεγάλης γιορτής Παρασκευή 30 Ιουνίου με τον Μέγα Εσπερινό στον οποίο χοροστάτησε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών κ. Ιερόθεος. Ακολούθησε αρτοκλασία, ενώ ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που πραγματοποιήθηκε η περιφορά της ιερής εικόνας, περνώντας από επιλεγμένα σημεία του χωριού. Αυτό που διαφοροποίησε την φετινή γιορτή από άλλες παλαιότερες, ήταν αφενός η μεγάλη προσέλευση κόσμου, αφετέρου η βαθιά κατανυκτική ατμόσφαιρα που υπήρχε λόγω της εμφάνισης των Αχράντων Παθών, δηλαδή των ιερών θησαυρισμάτων της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών, που εκτέθηκαν στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, προκειμένου να μπορέσει να τα ασπαστεί το θρησκευτικό πλήθος. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατάνυξης και βαθιάς πίστης.

Την επόμενη ημέρα, ανήμερα της γιορτής του χωριού Σάββατο 1η Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία και ακολούθως Δοξολογία στην οποία χοροστάτησαν ο ιεροκήρυκας π. Μάρκος Τζανακάκης και ο ιεροκήρυκας π. Ιερόθεος. Στις διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος οι αντιδήμαρχοι Μαρία Σταυροπούλου και Νίκος Καραΐσκος ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Σπηλιόπουλος καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής πρόεδροι γη όμορων κοινοτήτων και φυσικά εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της περιοχής.

“Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τις λατρευτικές εκδηλώσεις στο χωριό μας, και φέτος. Εύχομαι οι Άγιοι Ανάργυροι να βρίσκονται πάντα κοντά τους πιστούς και να δίνουν απλόχερα υγεία και αντοχή. Χρόνια πολλά σε όλους!” ανέφερε στο Protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Αμπελοκήπων Κωνσταντίνος Μουστερής, μιλώντας για την γιορτή του χωριού. Τέλος να σημειωθεί ότι, το χωριό είναι καθ’ όλα έτοιμο για να υποδεχτεί τους εκδρομείς και τους επισκέπτες του καλοκαιριού, ενώ όσον αφορά το κομμάτι της πλατείας που ανακατασκευάζεται, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να παραδοθεί σε διαθεσιμότητα σε περίπου έναν μήνα από τώρα, έργο που συνολικά διήρκεσε 8 μήνες, σε μία έκταση ενός περίπου στρέμματος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr