background img
banner
banner

Ραμπαβίλας ή Λουκόπουλος στην Δημοτική Κοινότητα Αιγίου;

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 3/5 ΤΟΥ 11ΜΕΛΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η χθεσινή ανακοίνωση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων και της σταυροδοσίας των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, έστρεψαν το ενδιαφέρον και στις Δημοτικές Κοινότητες εκεί όπου υπερίσχυσαν σε πολλές περιπτώσεις οι απερχόμενοι πρόεδροι, ενώ και νέα πρόσωπα βγαίνουν δυναμικά στο προσκήνιο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι διαχειρίζεται θέματα της μεγαλύτερης περιοχής και της έδρας του δήμου.

Η προεδρία της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου θα «παίξει» μεταξύ δύο υποψηφίων που είναι εκλεγμένοι και στο απερχόμενο συμβούλιο. Πρόκειται για τον Φάνη Ραμπαβίλα από την παράταξη «Αιγιάλεια Τώρα» του Δημήτρη Καλογερόπουλου που ήρθε πρώτος και έλαβε 353 ψήφους και τον Διονύση Λουκόπουλο από την παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» του Χρήστου Γούτου που ήρθε πρώτος από τον συνδυασμό με 341 ψήφους. Να σημειωθεί ότι ο κ. Ραμπαβίλας είναι απερχόμενος αντιπρόεδρος του συμβουλίου και ο κ. Λουκόπουλος, μέλος. Πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου για την πενταετία 2024-2027 θα είναι αυτός που κατήλθε με τον συνδυασμό του νέου δημάρχου, ανεξάρτητα από το εάν έχει περισσότερες ή λιγότερες ψήφους από τον πρώτο του άλλου συνδυασμού.

Πώς προκύπτει το νέο Συμβούλιο Κοινότητας

Ως προς τους συμβούλους των Δημοτικών Κοινοτήτων, στις δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό μεγαλύτερο ή ίσο των τριακοσίων ενός (301) κατοίκων, ο συνδυασμός του επιτυχόντος δημάρχου λαμβάνει τα τρία πέμπτα (3/5) του συνόλου των εδρών των συμβούλων σε κάθε δημοτική κοινότητα και οι επιλαχόντες συνδυασμοί λαμβάνουν τα δύο πέμπτα (2/5). Το κλάσμα που προκύπτει στρογγυλοποιείται στην πλησιέστερη ακέραια μονάδα. Αν κατά τον υπολογισμό των τριών πέμπτων (3/5) και των δύο πέμπτων (2/5) του συνόλου των εδρών προκύπτει κλάσμα μικρότερο του ημίσεος της μονάδας, δεν υπολογίζεται, ενώ αν προκύπτει κλάσμα μεγαλύτερο του ημίσεος, στρογγυλοποιείται στην επόμενη μονάδα. Για την κατανομή των εδρών των λοιπών συνδυασμών, εφαρμόζεται η παρ. 4 του άρθρου 24 με βάση το αποτέλεσμα στη δημοτική κοινότητα.

Με βάση τα παραπάνω, οι έδρες του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου κατανέμονται ως εξής: 7 στον συνδυασμό από τον οποίο θα εκλεγεί ο δήμαρχος και οι υπόλοιπες 4 στις άλλες παρατάξεις, δεδομένου ότι το συμβούλιο είναι 11μελές.

Ποιοι είναι σε εκλόγιμη θέση

Οι πρώτοι επτά της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» του Χρήστου Γούτου, στη Δ.Κ. Αιγίου, είναι: ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 341, ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ(ΝΤΕΚΛΑΡΕΣ) του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ 288, ΚΟΣΣΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΗΛΙΑ 285, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΟΡΔΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ (ΝΤΙΑ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 263, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ 256, ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΛΕΩΝΙΔΑ 228, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 189.
Οι δε πρώτοι επτά της παράταξης «Αιγιάλεια Τώρα» του Δημήτρη Καλογερόπουλου, στη Δ.Κ. Αιγίου, είναι: ΡΑΜΠΑΒΙΛΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 353, ΓΑΛΙΑΤΣΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 287, ΜΑΡΝΕΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 237, ΜΠΑΚΡΟΖΗ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 230, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 197, ΜΕΓΑΡΗ ΕΥΑΝΘΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 193, ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ του ΜΙΧΑΗΛ 192.
Τέλος, ο πρώτος σε σταυρούς της παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός» του Κώστα Σπηλιόπουλου, στη Δημοτική Κοινότητα Αιγίου είναι ο ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ με 208 σταυρούς.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr