background img
banner
banner

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Μετά το 0-2 έγινε απειλητικός

ΤΩΡΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ

Δεν είχε τα ατού του στην καλύτερη μέρα ο Παναιγιάλειος αντίθετα με την Ρόδο που έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της και έφυγε από την Αβυθο με μια καθαρή νίκη 3-0.
Καθοριστικό για τον Παναιγιάλειο ήταν το α΄ ημίχρονο, το οποίο ξεκίνησε πολύ καλά και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Μανουσάκη.

Αν και χάθηκαν αρκετές μάχες στον χώρο του κέντρου, στον Παναιγιάλειο δόθηκαν σταδιακά ευκαιρίες να πανηγυρίσει ένα δικό του γκολ χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο 60΄ ο Ζαχαρός διπλασίασε μετά τον Μπαρμπαρούση τα τέρματα της Ρόδου. Το γεγονός έβαλε τον Παναιγιάλειο με την πλάτη στον τοίχο και ακολούθησαν σε ένα διάστημα λιγότερο των 10 λεπτών (67΄-75΄) τέσσερις φάσεις, που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Σημαντικότερη αυτή με τους Φωκαΐδη και Μακρή να κοντράρονται και να αποκρούονται από το ύψος της μικρής περιοχής.

Επίσης οι μελανόλευκοι δεν θύμισαν την ευχέρεια και την ουσία που έβγαζαν από στημένες φάσεις στα προηγούμενα παιχνίδια. Είτε ακολουθούσε σέντρα είτε άμεση προσπάθεια προς την εστία. Κανένα από τα φάουλ που κερδήθηκαν σε καίρια σημεία, δεν είχε θετική κατάληξη προς την αντίπαλη εστία. Πέρασαν χωρίς να δημιουργήσουν κινδύνους κι αυτό ενθάρρυνε την προσπάθεια των φιλοξενούμενων.

Πάνε για τα επόμενα στον Παναιγιάλειο

Στον Παναιγιάλειο δεν στέκονται στο χαμένο παιχνίδι που είχαν από την Ρόδο. Υπάρχει ακόμα δρόμος στο πρωτάθλημα, με παιχνίδια όπως τα δυο επόμενα στην Βάρδα με ΠΑΟΒ και στην Αβυθο με Πανελευσινιακό που μπορεί να τα κατακτήσει και να επανέλθει δυνατά στο προσκήνιο της κορυφής.

Επιβάλλεται πλέον να ξεκινήσει ένα νέο νικηφόρο σερί στην Αβυθο, αφού θα βρει μπροστά του και τους άλλους πρωτοπόρους, όπως Κόρινθο, Παναργειακό και Αστέρα Βάρης.

Βήμα κορυφής από Κόρινθο και Ρόδο

Τεράστιες οι νίκες που σημείωσαν την Κυριακή οι δυο πρωτοπόροι της βαθμολογίας. Η Κόρινθος μέσα σε ένα 10λεπτο στο β΄ ημίχρονο είχε τα δυο γκολ που της πρόσφεραν την πολύτιμη επικράτηση στην Βάρη, διατηρώντας την διαφορά των 4 βαθμών από την Ρόδο.

Η Ρόδος έπληξε τον Παναιγιάλειο στην Αβυθο, έχοντας πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μπαρμπαρούση που είχε τα δυο από τα τρία γκολ της νίκης και βέβαια τον αισθάνθηκε για τα καλά η άμυνα των μελανόλευκων.

Ο πρώτος σκόρερ της Ρόδου και του ομίλου μαζί με τον Μακρή στα 14 γκολ, διαθέτει πλούσια σωματικά προσόντα, σκοράρει με πόδια και κεφάλι με ιδιαίτερη ευκινησία παρά το ύψος του. Η λήξη συνεργασίας με τον Λόρι Κέρι έριξε όλο το βάρος της επίθεσης στον Μπαρμπαρούση, που δείχνει να τα καταφέρνει με το παραπάνω.

Στην 3η θέση ο Παναργειακός

Η νίκη του Παναργειακού στο Μαρκόπουλο ήταν η 3η συνεχόμενη εκτός έδρας. Το 1-0 απέναντι στην Μαρκό τον έφερε στην 3η θέση, προσθέτοντας παράλληλα ευχέρεια στις εκτός έδρας συναντήσεις, εκεί που δεν τα πήγαινε και τόσο καλά στον α΄ γύρο.

Η Θύελλα Ραφήνας συμπλήρωσε τρεις σερί αποτυχίες

Μετά τις δυο ισοπαλίες που είχε στα τελευταία παιχνίδια με ΑΕΡ Αφάντου και Αστέρα Βάρης, η ομάδα της Ραφήνας πρόσθεσε την Κυριακή και μια ήττα.

Έχασε στην Ρόδο 0-1 από τον Ιάλυσο και παρέμεινε στους 41 βαθμούς μαζί με τον Παναιγιάλειο. Με δυο συνεχόμενες νίκες η Ελλάς Σύρου ύστερα από την εκτός έδρας επικράτηση 2-0 στα Μέγαρα, κρατάει τις αποστάσεις από την ζώνη κινδύνου και απειλεί παράλληλα τις ομάδες της κορυφής.

Άτακτη υποχώρηση από τον Αστέρα Βάρης

Η πρώην κραταιά ομάδα της κορυφής ο Αστέρας Βάρης, δεν τα έχει πάει καθόλου καλά στα τελευταία παιχνίδια. Συγκεκριμένα συμπλήρωσε δυο ισοπαλίες και δυο ήττες, με την τελευταία να είναι στην έδρα του 0-2 από την Κόρινθο.

Ο Ιάλυσος διατηρείται με τις νίκες στην Ρόδο

Έχει νικήσει σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του ο Ιάλυσος στον β΄ γύρο και σε συνδυασμό με ακόμα εκτός έδρας νίκη στο φινάλε του α΄ γύρου στην Βάρη, …καβάλησε στο +3 την κόκκινη γραμμή.

Αγωνίες στο «χείλος» της ζώνης υποβιβασμού

Η βαριά ήττα της Μυκόνου 0-3 από τον ΑΟ Πυλίου, την κράτησε στο όριο της ζώνης υποβιβασμού και περιμένει το εξ’ αναβολής στο νησί παιχνίδι της Τετάρτης με την Μαρκό, να αναπνεύσει οξυγόνο.

Στην ίδια μοίρα και η ΑΕΡ Αφάντου, που όμως πέρα από τις αγωνιστικές αγωνίες, έχει να προσθέσει και την τιμωρία που την περιμένει, με την αφαίρεση βαθμών να μοιάζει σίγουρη.

Ο Πανελευσινιακός επικρατώντας στο Μεσολόγγι της ουραγού ΑΕΜ, πρόσθεσε τρεις πολύτιμους βαθμούς ύστερα από πέντε συνεχόμενες ήττες, όμως το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο για την αποδεκατισμένη ομάδα της Ελευσίνας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr