background img
banner
banner

Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο

ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού όλου του εθνικού οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 2.450.000 ευρώ, εισάγεται προς έγκριση στην σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για 1.500.000 ευρώ για τη συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών, 4.000.000 ευρώ για την συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου και 3.000.000 ευρώ για πράσινο και διαγραμμίσεις. Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση για τις παραπάνω παρεμβάσεις προέρχεται από τους πόρους που εξοικονομήθηκαν από τη μείωση των προϋπολογισμών συμβασιοποιημένων έργων, απόρροια των εκπτώσεων, μετά την υπογραφή συμβάσεων εργολαβιών της Περιφέρειας.

Στην ίδια συνεδρίαση εισάγεται προς έγκριση η μελέτη για τη βελτίωση προσβασιμότητας περιοχής Τουρλίδας, που σηματοδοτεί την υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Μεσολογγίου – Αιτωλικού. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της ΟΧΕ και είναι προϋπολογισμού 3.350.000 ευρώ. Με την παρέμβαση της ανάπλασης προβλέπεται η ανάδειξη – αξιοποίηση του μεγαλύτερου πλάτους της νησίδας για ήπια μετακίνηση πεζών και ποδηλάτων, ενώ διασφαλίζεται η μηχανοκίνητη κυκλοφορία, με σημαντική βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας για όλους τους χρήστες.

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 28 Αυγούστου και ώρα 3.00μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής), στην Πάτρα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr