background img
banner
banner

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αριστείδης Ανδρικόπουλος

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ

Τις πληροφορίες που ήθελαν τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο να υποβάλει την παραίτησή του επιβεβαίωσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτηση Ανδρικόπουλου από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

«Ο κομματισμός δεν χωρά στις υπηρεσίες ασφαλείας. Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όλη η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους. Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος».

Το παρασκήνιο της παραίτησης

Την παραίτηση του είχε ζητήσει -σύμφωνα με πληροφορίες- ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το απόγευμα της Τρίτης. Από την στιγμή εκείνη υπήρξε ένα παρασκηνιακό θρίλερ με τον πρώην πλέον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να μην δέχεται να παραιτηθεί με αποτέλεσμα να μην κληθεί στην πρώτη σύσκεψη των Χρυσοχοΐδη, Οικονόμου, Κουμουτσάκου, με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.. Στην ίδια σύσκεψη δεν κλήθηκαν επίσης και οι υπόλοιποι αντιστράτηγοι του Σώματος.

Λίγο αργότερα, ακολούθησε η ανακοίνωσή της πρώην υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, με την οποία επιβεβαιώθηκαν οι φήμες περί ουσιαστικής αποπομπής του Αρχηγού, η οποία περιείχε κατηγορίες κατά της νέας Κυβέρνησης για «ρεβανσιστικές επιθέσεις».

Την θέση του Άρη Ανδρικόπουλου αναμένεται να πάρει ο Υπαρχηγός του σώματος Μιχάλης Καραμαλάκης, ενώ αργότερα σήμερα αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr