background img
banner
banner

Ελπιδοφόρο δισκογραφικό ξεκίνημα για Θεοφανώ και Σωτήρη Μουρίκη | ΒΙΝΤΕΟ

ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΜΠΑΛΑΝΤΑ “ ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙΑ” ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠO ΤΗΝ PANIK PLATINUM

Δύο γνωστοί Αιγιώτες, ο Σωτήρης Μουρίκης και η μικρότερη αδελφή του Θεοφανώ, παρουσίασαν πριν από λίγες ημέρες μία όμορφη μπαλάντα με τίτλο «Σε Ζευγάρια» που ήδη κυκλοφορεί μαζί με music video, από την Panik Platinum. Είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά δύο ιδιαίτερα ταλαντούχων καλλιτεχνών που κάνουν δυναμικό δισκογραφικό ξεκίνημα, το οποίο υπόσχεται ανάλογη (και ακόμη πιο δυναμική) συνέχεια. Η Θεοφανώ ερμηνεύει το τραγούδι που υπογράφει στη μουσική και τους στίχους ο Σωτήρης Μουρίκης, την ενορχήστρωση επιμελήθηκε η Λία Βίσση, ενώ το music video, επιμελήθηκε (σενάριο και σκηνοθεσία) η Αιγιώτισσα ηθοποιός Kατερίνα Σακκαλή και η κινηματογράφηση είναι της Αννίτας Σπιθάκη.

Η “ταυτότητα” του τραγουδιού

Ερμηνεία: Θεοφανώ Μουρίκη
Μουσική: Σωτήρης Μουρίκης
Στίχοι: Σωτήρης Μουρίκης
Ενορχήστρωση: Λία Βίσση
Recording – Mixing – Mastering: Tesserakto
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Kατερίνα Σακκαλή
Κινηματογράφηση: Αννίτα Σπιθάκη

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Πλήκτρα: Λία Βίσση
Ακουστική κιθάρα: Κώστας Θεοδωρακόπουλος
Ηλεκτρική κιθάρα: Κώστας Θεοδωρακόπουλος
Μπάσο: Κώστας Γκαγκαστάθης

Στίχοι

Οι άνθρωποι φτιάχτηκαν
να ζουν σε ζευγάρια
οι άνθρωποι φτιάχτηκαν
να ζουν σ’ αγκαλιές
ωραία είναι δε λέω τα ατέλειωτα βράδια
ωραίες οι προσωρινές αγκαλιές
μα κοίτα καλά τα φώτα σβήνουν ξανά
και μόνο η αυγή θα σε βρει το πρωί.

Για αυτό λοιπόν καλέ μου,
καλέ μου εαυτέ
άνθρωπε δικέ μου, απλέ περαστικέ
κοίτα που θα δύσεις
και που θα ανατείλεις
σε ποιο όνειρο θα χτίσεις
και που θα γκρεμιστείς.

Οι άνθρωποι φτιάχτηκαν
να ζουν σε ζευγάρια
οι άνθρωποι φτιάχτηκαν
να ζουν σ’ αγκαλιές
ωραία είναι δε λέω της μάνας τα χάδια
ωραίες είναι, οι στοργικές αγκαλιές
μα κοίτα καλά τα φώτα σβήνουν ξανά
και μόνο η αυγή θα σε βρει το πρωί.

Για αυτό λοιπόν καλέ μου,
καλέ μου εαυτέ
άνθρωπε δικέ μου, απλέ περαστικέ
κοίτα που θα δύσεις
και που θα ανατείλεις
σε ποιο όνειρο θα χτίσεις
και που θα γκρεμιστείς.

Για αυτό λοιπόν καλέ μου,
καλέ μου εαυτέ
μεγάλωσες με δάκρυα
και γέλια της χαράς
φοβάμαι μην νυχτώσει
αυτό το μεσημέρι
που μοιάζουν όλα όμορφα
που μοιάζουν γιορτινά.

Η Λία Βίσση

* H Panik Entertaiment Group αποτελεί την κορυφή της ελληνικής μουσικής αγοράς, καθώς εκπροσωπεί περισσότερους από 100 καλλιτέχνες, ενώ προωθεί διεθνή hits σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο όμιλος ιδρύθηκε το 2011 στην Αθήνα, από τον Πάρη Κασιδόκωστα – Λάτση και τον Γιώργο Αρσενάκο, με στόχο την ανακάλυψη και παρουσίαση νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών, υπό το label Panik Records.
Παράλληλα, διαθέτει τμήμα Licencing για την κυκλοφορία ξένων επιτυχιών, ενώ εκπροσωπεί αποκλειστικά τον διεθνή και ελληνικό κατάλογο της Sony Music Entertainment σε Ελλάδα και Κύπρο και κατέχει τα δικαιώματα του no1 urban label στην Ελλάδα, της Capital Music.
Ακολουθώντας μία ιδιαίτερη και δυναμική πορεία ανάπτυξης, η Panik Entertainment Group έκανε την έκπληξη στην ελληνική αγορά, καθώς στους κόλπους της εντάχθηκαν, τόσο ανερχόμενοι, όσο και ήδη καταξιωμένοι, καλλιτέχνες, όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Άννα Βίσση, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Aντώνης Ρέμος, η Δέσποινα Βανδή, ο Δήμος Αναστασιάδης, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Μελίνα Κανά, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Νίνο, η Ευρυδίκη, η Ελένη Φουρέιρα, η Ήβη Αδάμου, οι Μέλισσες κ.α.

Συναντήσαμε τη Θεοφανώ και τον Σωτήρη και μιλήσαμε για το ντεμπούτο τους στη δισκογραφία και την μέχρι τώρα πορεία τους στον χώρο.

Με την Κατερίνα Σακκαλή (ΦΩΤΟ: Κατερίνα Γκουλιαβέρα)

Θεοφανώ μίλησέ μας για τις μουσικές σου σπουδές.

Ξεκίνησα να σπουδάζω από τα παιδικά μου χρόνια πιάνο και κλασσική αρμονία, όπου και πήρα πτυχίο στο Πελοποννησιακό Ωδείο. Έπειτα, παράλληλα με τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Στατιστικό Τμήμα, παρακολούθησα μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού και jazz αρμονίας στο Ωδείο “Φίλιππος Νάκας”, όπου και πήρα πτυχίο. Δασκάλες μου ήταν η αείμνηστη σοπράνο Άννα Αλεξοπούλου και πλέον η κυρία Λία Βίσση. Στο παρελθόν ήμουν μέλος της χορωδίας της Μαρίνας Σάττι και σήμερα της χορωδίας της Μιρέλας Πάχου έχοντας πραγματοποιήσει διάφορες εμφανίσεις με γνωστούς καλλιτέχνες.

Η Θεοφανώ με τη Μιρέλα Πάχου (ΦΩΤΟ: Κατερίνα Γκουλιαβέρα)

Έχεις κάνει live εμφανίσεις;

Κάνω live σε διάφορα μαγαζιά και υπέγραψα συμβόλαιο με την εταιρία panik records για το τραγούδι “Σε ζευγάρια”. Καλλιτέχνες που έχουμε τραγουδήσει μαζί με την χορωδία της Μιρέλας “Νοte Αllegre” είναι οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Πέννυ Μπαλτατζή, Σπύρος Γραμμένος, Βίκυ Καρατζόγλου, Μαριάννα Πολυχρονίδη και άλλοι.
Σωτήρη πότε άρχισες να γράφεις στίχους;
Από τα σχολικά μου χρόνια, γράφω στίχους, μουσική και παίζω πιάνο, αλλά το “Σε Ζευγάρια” είναι το πρώτο που δημοσιεύεται. Θα υπάρξει συνέχεια καθώς το υλικό είναι ήδη αρκετό ενώ συνεχίζω να γράφω τακτικά. Είμαι χαρούμενος για το ξεκίνημα, πρόκειται για μία πολύ επαγγελματική δουλειά και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, εκτός από τους συντελεστές του τραγουδιού, την Κατερίνα Αγγελοπούλου, τον Βασίλη Πατσό, την Ανθή Βασλή, τον Λεωνίδα Μουρίκη και την επιχείρηση Real Estate Achaiki. Και φυσικά την Κατερίνα Σακκαλή για το σενάριο και τη σκηνοθεσία του βίντεο. Η Κατερίνα είναι φίλη μας πολλά χρόνια, γνωστή και επιτυχημένη στον καλλιτεχνικό χώρο και γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό…

Σωτήρη και Θεοφανώ, ευχόμαστε το “Σε Ζευγάρια” να είναι καλοτάξιδο και περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη δισκογραφική σας δουλειά…


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr