background img
banner
banner

«Ο ΠΟΙΗΤΗΣ τα σονέτα»

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΝΕΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Η νέα ποιητική συλλογή του Αιγιώτη ποιητή Γιώργου Παπασταθόπουλου με τίτλο «Ο ΠΟΙΗΤΗΣ τα σονέτα» μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Ηδύφωνο», επιβεβαιώνοντας και με το παραπάνω ότι πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων του είδους που γέννησε ποτέ αυτός τόπος. Περιλαμβάνει πλειάδα ποιημάτων, μέσα από τα οποία αναπηδούν χίλια μύρια συναισθήματα, πλημμυρίζοντας την καρδιά του αναγνώστη…

Κήποι, δειλινά, άγγελοι και είδωλα, όλα παραταγμένα με συνέπεια μπροστά στο μεγαλείο της ανθρώπινης υπόστασης που υποταγμένη παραδίδεται στον θεό έρωτα… Ξαφνικός, εφήμερος, παντοτινός είναι παντού. Ένας πίνακας ζωγραφικής η συλλογή «Ο ΠΟΙΗΤΗΣ τα σονέτα» και κάθε ποίημα γραμμένο με διαφορετικό χρώμα στον καμβά της ζωής.
Το εικαστικό εξώφυλλο επιμελήθηκε η σπουδαία Μαίρη Μουζακίτη, ενώ την επιμέλεια του βιβλίου είχε η Μαρία Παναγιωτακοπούλου. Όσο για τις εμπνεύσεις αυτές ανήκουν αποκλειστικά στον ίδιο τον πολυγραφότατο ποιητή που μας συνεπαίρνει στους δικούς του ρυθμούς…

Η νέα ποιητική συλλογή του Γιώργου Παπασταθόπουλου διατίθεται από το βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Σκέψη» στο Αίγιο.

Ο ποιητής…

Ο Γιώργος Παπασταθόπουλος γεννήθηκε στο Αίγιο το 1944. Είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Γράφει ποίηση παιδιόθεν. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε πολλές εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Επί 26 συναπτά χρόνια είχε μόνιμη σατιρική στήλη στην «Έρευνα» Αιγίου. Έχει βραβευτεί σε διάφορους ποιητικούς διαγωνισμούς με κυριώτερο το 2ο βραβείο στον Παγκόσμιο διαγωνισμό σάτιρας της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Χανίων. Έχει γράψει τον ύμνο των Ελικείων-Ανθεστηρίων και έχει τιμηθεί γι αυτό από τον τότε δήμαρχο Λ. Σιαβελή. Τα μέλη της Διεθνούς Εταιρίας Κριτικών Λογοτεχνίας έχουν γράψει διθυραμβικές κριτικές για την ποίησή του. Επίσης έχει ανθολογηθεί σε διάφορες ανθολογίες, όπως Λογοτεχνία της Αχαΐας του Κ. Σταμάτη, στην ανθολογία του Νουμά, στις Πνοές Λόγου και Τέχνης κ.λπ.

Ενσάρκωσε πολλούς ρόλους στο θέατρο της ΕΦΑ Αιγίου, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Κ. Κλάγκου, στον οποίο μάλιστα αφιερώνει το βιβλίο «Ο ΠΟΙΗΤΗΣ τα σονέτα». Ο Γιώργος Παπασταθόπουλος υπήρξε τενόρος της χορωδίας Αιγίου 1933 και πρόεδρος αυτής. Φέτος, μερίμνη του Μητροπολίτου, αναρτήθηκε στο προσκύνημα Πλατανιώτισσας το ποίημά του «Στην Πλατανιώτισσα».

Έργα του

«Λυκαυγές» ποίηση 1967, «Από το ένα ως το δέκα», Παιδικό 1984, Εκδόσεις Καμπανά, «Από το άλφα ως το ωμέγα», Παιδικό 1984, Εκδόσεις Καμπανά, «Περιπλάνηση», ποίηση 1994, «Πάθη», έμμετρη σάτιρα 1998, «Στο ψαχνό», Σατιρική ποίηση 2005.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr