background img
banner
banner

Πίτα με στόχους για την Αλυκή

ΣΕ ΟΜΟΡΦΟ ΚΛΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

Την ευκαιρία να συζητήσουν για τα θέματα που αφορούν το «κόσμημα» του Αιγίου, την Αλυκή – όπως χαρακτηρίστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης -, είχαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 3/2 στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αλυκής Αιγίου ‘’Ο Άγιος Νικόλαος’’. Στο κατάμεστο εστιατόριο «Ορέστης», αντάλλαξαν ευχές και έβαλαν στόχους για την δημοφιλέστερη παραλία του Αιγίου, ούτως ώστε και να διατηρήσει την φυσική ομορφιά της και να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο.

Την πίτα ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης πατήρ Ιωακείμ Βενιανάκης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Συλλόγου που όπως είπε, συνδέει τον Πολιτισμό με τους κατοίκους ενώ αμφότερους τους βαραίνει η ευθύνη της προστασίας υδροβιότοπου και παραλίας.

Εδραίωση συνεργασίας

Ο επί σειρά ετών πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Παπαδόπουλος, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους του ευχόμενος τα καλύτερα για τη νέα χρονιά. Ευχαρίστησε τους παριστάμενους τονίζοντας πως ήταν η δεύτερη χρονιά που έκοψε πίτα ο Σύλλογος, ενώ αναφέρθηκε και στις γιορτές του Συλλόγου με πρώτη την εορτή του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου. Όπως τόνισε, η συνάντηση στην πίτα αποτελεί ευκαιρία για την ανταλλαγή ιδεών και την εδραίωση καλής συνεργασίας των φορέων για το μέλλον, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας στις 2 Μαρτίου με διοργανωτές εκτός από τον Σύλλογο, τον δήμο και τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Διαβεβαίωσε δε τα μέλη και τους προσκεκλημένους για το ότι ο Σύλλογος θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την Αλυκή.

Εν συνεχεία, το λόγο πήρε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος ο οποίος τόνισε πως παρά τις δύσκολες εποχές και τις σκληρές οικονομικές συνθήκες, ο δήμος θα είναι αρωγός στην προσπάθειά του, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες των φορέων, με στόχο όχι τυχάρπαστες κινήσεις αλλά με προγραμματισμό και εξέλιξη.

Ενέργειες για την διάνοιξη που θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία

Η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη αναφέρθηκε εξειδικευμένα στην ανάγκη παρεμβάσεων για την κυκλοφορία στην Αλυκή, κάνοντας γνωστές τις ενέργειες της αντιδημαρχίας Έργων μέσω μελέτης που εκπονείται, για την διάνοιξη του δρόμου πριν την Αλυκόβρυση δεδομένου ότι, όπως είπε, η πάροδος Παυσανία αποτελεί καλύτερη λύση. Βεβαίως ο κ. Παπαδόπουλος στη συνέχεια τόνισε πως ίσως η Αλυκόβρυση είναι καλύτερη λύση δεδομένου ότι συμφωνούν οι ιδιοκτήτες οικοπέδων στη διάνοιξή της. Η πρόθεση της κ. Ψυχράμη να δοθεί λύση στο θέμα ήταν εμφανής και θα συζητηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ευχές απηύθυνε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ντίνος τονίζοντας πως ο Σύλλογος έχει την απόλυτη στήριξή του και πως η δραστηριοποίηση της Αλυκής πρέπει να είναι στόχος όλων. Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Στράτος Βαρδάκης τόνισε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στον υδροβιότοπο και πως χρειάζεται μία ειδική διαχείριση ώστε να μην επηρεάζεται το φυσικό περιβάλλον και οι ζωντανοί οργανισμοί εντός αυτού. Τόνισε πως όλα αυτά πρέπει να έχουν μία οικονομική προοπτική και ότι θέλει να δώσει έμφαση στην καθαριότητα της παραλίας και στην λήψη μέτρων για την αποφυγή πυρκαγιάς.

Θερμές ευχές και στήριξη στο έργο του Συλλόγου

Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι των βουλευτών Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη και Χριστίνας Αλεξοπούλου, καθώς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης. Να σημειωθεί ότι παρόντες ήταν εκπρόσωποι της νεοσύστατης Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιάλειας με τον Γιώργο Ρόζο να αναφέρεται στη συμβολή του Συλλόγου Αλυκής στην προσπάθεια. Τέλος, ευχές εξέφρασε ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος δηλώνοντας τη στήριξή του στον Σύλλογο «Άγ. Νικόλαος».

Να σημειωθεί ότι παρόντες στην εκδήλωση ήταν μηχανικοί από την Πάτρα που συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές δράσεις με τους οποίους ο Σύλλογος Αλυκής διατηρεί συνεργασία.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη εκτός του κ. Γκιώνη οι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας, Θανάσης Κάλπης, Μαντώ Μπέσκου, Διονύσης Λουκόπουλος, Σωκράτης Μαυρίδης, καθώς επίσης, ο Λιμενάρχης Αιγίου Μιχάλης Κωστάκης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος κ.ά.

Η τυχερή της βραδιάς που κέρδισε το φλουρί, ήταν η αντιδήμαρχος Βάσω Ψυχράμη που έλαβε από τον Σύλλογο ένα αναμνηστικό δώρο!


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr