background img
banner
banner

Μπαίνουν σε εφαρμογή νέα σχέδια στον αθλητισμό της Αιγιάλειας

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΑ/ΑΙΓΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ‘’ΜΕΓΑΛΩΝ’’ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ

Η οικονομία βάλλεται βιαίως πανταχόθεν, χωρίς λύπηση και χωρίς μέτρα και σταθμά. Κι αυτό χωρίς ουδείς να γνωρίζει τη διάρκεια της παράτασης που θα πάρει, θυμίζοντάς μας έτσι τον …ξαφνικό θάνατο στο ποδόσφαιρο. Πότε θα λήξει ο συναγερμός από τον κορωνοϊό; Πότε θα αρχίσουμε να μαζεύουμε τα …κομμάτια μας;

Κανείς δεν μπορεί να ανιχνεύσει τον άγνωστο «Χ» αυτής της εξίσωσης, οπότε έχουν από τώρα ξεκινήσει κάποιες μαθηματικές θεωρίες, που σχετίζονται με τον τρόπο απλοποίησης και μερικής επίλυσης του προβλήματος.

Στην χώρα μας το σύστημα υγείας αντέχει ακόμα; Θα αντέξει ο αθλητισμός, το ποδόσφαιρο;

Για το θέμα αυτό πήραμε την γνώμη από εκπροσώπους διοικήσεων, που δραστηριοποιούνται στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, εκφράζοντας την προσωπική τους άποψη στο παρακάτω ερωτηματολόγιο.

1. Συνεχίζετε τις επαφές με τα άλλα μέλη του ΔΣ; Πως και με ποια συχνότητα;
2. Πως σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού στο σωματείο σας;
3. Πόσο έχει επηρεάσει το ΔΣ αυτή η κατάσταση; Υπάρχει κάποια τάση αποχώρησης;
4. Η διακοπή του πρωταθλήματος σας …πέταξε εκτός προγράμματος. Μπορείτε να υπολογίσετε κάποιες συνέπειες που θα έχει για σας στη δήλωση συμμετοχής της ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν;
5. Φοβάστε τυχόν αντιδράσεις και από πού;
6. Πως ρυθμίζονται οι οικονομικές εκκρεμότητες με τους ποδοσφαιριστές;
7. Πόσο εκτιμούν και συμμερίζονται αυτή την κατάσταση οι ποδοσφαιριστές;
8. Τι άλλο θα θέλατε να προσθέσετε;

MΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ (Παναιγιάλειος): Οι ποδοσφαιριστές μας αντιλαμβάνονται και συμμερίζονται πλήρως την κατάσταση που επικρατεί

Εκπροσωπώντας το ΔΣ και τον Παναιγιάλειο, ο Μάριος Βαλαβάνης βλέπει το …ποτήρι «μισογεμάτο», υπογραμμίζει το πλεονέκτημα του Αιγιώτικου Συλλόγου έναντι των άλλων ομάδων, την συμπαράσταση και καρτερικότητα των ποδοσφαιριστών και το σημαντικό, αισιοδοξεί σχετικά με τις παλιές οικονομικές εκκρεμότητες του Παναιγιάλειου.

1. Η επαφή μεταξύ των μελών του συμβουλίου φυσικά και συνεχίζεται, στον βαθμό που χρειάζεται. Άλλωστε η τεχνολογία βοηθά σημαντικά σ’ αυτό. Όλοι μας έχουμε τακτική επαφή και ενημερωνόμαστε για τις όποιες εξελίξεις.

2. Αναμφίβολα οι οικονομικές επιπτώσεις απ’ την πανδημία θα είναι τεράστιες σε παγκόσμιο επίπεδο, πράγμα που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε στην παρούσα φάση τον όποιο σχεδιασμό. Είμαστε όπως όλος ο κόσμος σε αναμονή των εξελίξεων.

3. Σίγουρα μας έχει επηρεάσει αφού έχει ανατρέψει τα πάντα στις ζωές μας. Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν τάσεις αποχώρησης στην ομάδα. Όλοι μας περιμένουμε να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στην συνέχεια.

4. Μην ξεχνάτε πως είμαστε μια διοίκηση ‘’πρωτοδικείου’’ και βασικός μας στόχος είναι να στεφθεί με επιτυχία η φετινή χρονιά. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα ξεκινήσει η επόμενη σεζόν. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε πλεονεκτική θέση έναντι των υπολοίπων ομάδων και αναμένουμε τις αποφάσεις της ΕΠΣ Αχαιας και της ΕΠΟ.

5. Δε νομίζω ότι μπορούν να υπάρχουν αντιδράσεις από κάπου. Οι στόχοι και το πρόγραμμα που θέσαμε στην αρχή της σεζόν είναι πολύ κοντά στο να επιτευχθούν, αφού η ομάδα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και πρωταγωνιστεί, απαρτιζόμενη κυρίως από νέους και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές από την ευρύτερη περιοχή με την συνδρομή φυσικά και αρκετών έμπειρων μονάδων. Ανακτά σταδιακά την αίγλη την αξιοπιστία και την κοινωνική της υπόσταση αφού φέτος άρχισε και πάλι να κάνει εκδηλώσεις και δράσεις που τιμούν τον Σύλλογο, ενώ ο κόσμος συμμετέχει και επιστρέφει πάλι στο γήπεδο. Παράλληλα ο Παναιγιάλειος δημιούργησε για πρώτη φορά τις δικές του ακαδημίες σε έναν νέο και ανακαινισμένο χώρο, ενώ διοικητικά είμαστε αισιόδοξοι οτι μέχρι το τέλος της περιόδου θα έχουμε ευχάριστα νέα και στο θέμα της διευθέτησης των χρεών του Συλλόγου.

6. Είναι λογικό η απότομη διακοπή της ενεργού δράσης να δημιουργήσει και κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες, τις οποίες όμως πιστεύουμε ότι με την συνδρομή των υποστηρικτών, χορηγών και φίλων της ομάδας θα διευθετήσουμε το συντομότερο. Σίγουρα δεν μπορούμε να φτάσουμε τον στόχο του αρχικού οικονομικού σχεδιασμού αλλά θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια.

7. Οι ποδοσφαιριστές μας αντιλαμβάνονται και συμμερίζονται πλήρως την κατάσταση που επικρατεί. Εξάλλου και οι ίδιοι στην προσωπική τους ζωή βιώνουν όλα αυτά τα πρωτόγνωρα πράγματα που συμβαίνουν. Πάντως, στις επαφές που έχουμε το τελευταίο διάστημα μαζί τους, όλοι τους μας δίνουν δύναμη, δεν χάνουν την αισιοδοξία τους και ακολουθούν πιστά το ατομικό τους πρόγραμμα προπονήσεων. Δεν λείπουν φυσικά και τα όποια ‘’πειράγματα’’ μέσω διαδικτύου αλλά και οι επισκέψεις στην ηλεκτρονική σελίδα του Συλλόγου.

8. Προσωπικά αλλά και εκ μέρους της Διοίκησης και του ποδοσφαιρικού τμήματος, εύχομαι υγεία και υπομονή σε όλο τον κόσμο και ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών να αφήσουμε το συντομότερο πίσω μας αυτόν τον ‘’εφιάλτη’’.

Γιώργος Παξιμάδης (Θύελλα Αιγίου): Πιστεύω πως η πολιτεία σε συνεργασία με την ΕΠΟ και την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να μεριμνήσουν

Ο πρόεδρος της Θύελλας Αιγίου Γιώργος Παξιμάδης κοιτάζοντας από τη θετική πλευρά τα πράγματα και την ομάδα του, παραδέχεται ότι ο στόχος για την φετινή πορεία, καθώς και η χρησιμοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών για να πάρουν εμπειρίες, έχει επιτευχθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό του, παρά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Το τελευταίο φυσικά είναι αυτό που στεναχωρεί και τον ίδιο.

1. Όπως έχει επηρεάσει όλες τις συναλλαγές και τις επαφές σε παγκόσμιο επίπεδο το φαινόμενο του κορονοϊού, έτσι έχει επηρεάσει και εμάς εδώ σε τοπικό επίπεδο και συγκεκριμένα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Τηρώντας τα μέτρα της πολιτείας, μένουμε σπίτι ενώ οι επαφές μεταξύ μας γίνονται μέσω τηλεφώνου και μέσω Internet.

2. Είμαστε σε κατάσταση αναμονής γιατί δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε το μέγεθος των οικονομικών επιπτώσεων καθώς και την χρονική στιγμή που θα τερματίσει αυτή η κατάσταση. Πιστεύω πως η πολιτεία σε συνεργασία με την ΕΠΟ και την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να μεριμνήσουν για την οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων ώστε να διατηρηθούν και να μην αφανιστούν.

3. Όπως έχει επηρεάσει τον τρόπο διαβίωσης και λειτουργίας όλης της ανθρωπότητας έτσι έχει επηρεάσει και τους ανθρώπους που αποτελούν το ΔΣ της ομάδας μας χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποια τάση για αποχώρηση .

4. Καμία διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων, για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που κατά προσωπική μου άποψη θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο, είναι καλή σε οποιαδήποτε προγραμματισμό έχουν κάνει τα σωματεία. Η ομάδα μας είχε προγραμματίσει αφ’ ενός μεν να παραμείνει στην Α΄ κατηγορία, αφ’ ετέρου να δώσει χρόνο συμμετοχής σε μικρούς ηλικιακά ποδοσφαιριστές. Και τα δύο τα έχουμε πετύχει σε μεγάλο, αλλά όχι απόλυτο βαθμό ακόμη. Είναι χρονικά νωρίς ακόμη για την επόμενη δήλωση συμμετοχής τον Αύγουστο του 2020.

5. Σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις για τον τρόπο που είτε θα συνεχίσουν οι ομάδες τα πρωταθλήματα ή που θα διακοπεί η αγωνιστική δραστηριότητα και αυτό γιατί κάποιοι θα βρεθούν εκτός στόχων με οικονομική ζημιά αλλά και αγωνιστική.

6. Η ομάδα μας είναι ερασιτεχνική και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν συμβόλαια και αμειβόμενοι ποδοσφαιριστές.

7. Και την εκτιμούν και την σέβονται .

8. Αυτή την στιγμή προέχει να μείνουμε σπίτι ώστε να προστατέψουμε την υγεία μας και την υγεία των συνανθρώπων μας και να απαλλαγούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται από την πανδημία του κορονοϊού με μηδενικές απώλειες ώστε να συνεχίσουμε όλοι μαζί όπως είμαστε, την ζωή μας αλλά και την μεγάλη μας αγάπη που είναι το ποδόσφαιρο.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΥΓΚΑΣ (Αιγείρα / Ακράτα): Στην Αιγείρα / Ακράτα προτιμάμε να βαδίσουμε με θετική ενέργεια και σκέψεις

Να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της ομάδας, δηλώνει ο πρόεδρος της Αιγείρας / Ακράτας Θανάσης Ξυγκάς, διαδίδοντας μ’ αυτό τον τρόπο την θετική ενέργεια, που όλοι μας έχουμε ανάγκη.

1. Κανονικά συνεχίζεται ακόμα η επικοινωνία στο ΔΣ. Μπορεί τα θέματα να είναι λιγότερα, είναι όμως περισσότερος ο χρόνος και προηγμένη η τεχνολογία.

2. Θεωρώ ότι εμείς μέχρι στιγμής, παρά τις όσες επιπτώσεις είχε ο ιός και η εξάπλωσή του, έχουμε καλύψει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας.

3. Δεχτήκαμε μια κατά μέτωπο επίθεση, δεν μας μένει παρά να κάνουμε κουράγιο και να είμαστε ψύχραιμοι. Το ίδιο ισχύει για όλες τις διοικήσεις σε μικρές και μεγάλες κατηγορίες. Έχουμε θυσιάσει πολλά όλοι μας στο ΔΣ γι’ αυτή την ομάδα, κανείς δεν έχει ακόμα σκεφτεί να εγκαταλείψει την μεγάλη προσπάθεια που έχει προηγηθεί. Θα πάμε όσο …αντέξουμε.

4. Ο «εκτροχιασμός» από το πρωτάθλημα, έπληξε όλα τα σωματεία της κατηγορίας μας και όχι μόνο. Στην Αιγείρα / Ακράτα προτιμάμε να βαδίσουμε με θετική ενέργεια και σκέψεις. Πρέπει να κρατήσουμε ψηλά την ψυχολογία μας και τη σημαία της ομάδας, να δηλώσουμε ότι πάμε άφοβα να διανύσουμε την επόμενη σεζόν.

5. Βασική αντίδραση που παρατηρώ στο σωματείο μας, είναι σημάδια στέρησης από την αγωνιστική δράση. Να ευχηθούμε να επιστρέψουμε το συντομότερο στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, να καταλαγιάσει και η ένταση που αρχίζει να συσσωρεύεται.

6. Ένα θέμα που είναι τακτοποιημένο και δεν μας απασχολεί, είναι οι υποχρεώσεις μας προς τους ποδοσφαιριστές, σεβόμενοι πάντα την όποια προσφορά κάθε ποδοσφαιριστή.

7. Ποτέ δεν έχουμε ζήσει κάτι ανάλογο και μακάρι να είναι πρώτη και τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι που έχει τρομοκρατήσει, έχει αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.
Βλέπω την αγωνία των ποδοσφαιριστών, ακόμα και των μικρών που αποτελούν την Ακαδημία μας. Σέβονται τον εαυτό τους, τη διοίκηση, τον συνάνθρωπο. Ανυπομονούν να δουν το τέλος αυτού του δράματος, να επιστρέψουν στα γήπεδα και την γιορτή του ποδοσφαίρου.

8. Να προσθέσω την ευχή μου να βγούμε γρήγορα και υγιείς από αυτή την κατάσταση. Πιο δυνατοί και προπάντων ενωμένοι, αφού πιστεύω ότι το τελευταίο μας λείπει, είναι τώρα η ευκαιρία να το δούμε με άλλη ματιά, να το φροντίσουμε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr