background img
banner
banner

Τοποθετήθηκε η ηλεκτροκίνητη “κουβέρτα” | ΦΩΤΟ

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Η ένταξη της ενεργειακής αναβάθμισης του Ανοιχτού Κολυμβητηρίου Αιγίου στο πρόγραμμα “ΦιλόΔημος” αρχίζει να παίρνει “σάρκα και οστά” με την παραλαβή της ηλεκτροκίνητης “κουβέρτας”, η οποία τοποθετήθηκε χθες στον χώρο της πισίνας.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που σε συνδυασμό με την αλλαγή των αντλιών και την τοποθέτηση ηλιακών πάνελ στην οροφή του κτιρίου το επόμενο διάστημα, θα απαλλάξει τον δήμο από μεγάλο μέρος του κόστους λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Η “κουβέρτα” λειτούργησε χθες δοκιμαστικά και η κανονική της λειτουργία θα ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να διατηρεί σε κανονικά επίπεδα τη θερμοκρασία του νερού.

Η εξέλιξη αυτή, που ήταν από την αρχή στόχος της δημοτικής αρχής, ανοίγει πλέον τον δρόμο για λειτουργία του κολυμβητηρίου περισσότερους μήνες το χρόνο καθώς και για την φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων.

Η Ενεργειακή αναβάθμιση του ανοικτού δημοτικού κολυμβητηρίου Αιγίου ανέρχεται σε Συνολική Δημόσια Δαπάνη 453.096,00 € (το κόστος της “κουβέρτας” είναι 75.000 €). Η μείωση στο κόστος λειτουργίας του κολυμβητηρίου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να ξεπερνάει το 40%.

Παρόντες στην παραλαβή και την τοποθέτηση ήταν ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Γιώργος Φραγκονικολόπουλος και ο υπεύθυνος του κολυμβητηρίου Χρήστος Σπηλιωτόπουλος.

Η πισίνα θα σκεπάζεται στο τέλος της ημέρας μετά το πέρας των δραστηριοτήτων και θα παραμένει σκεπασμένη μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας, διατηρώντας την θερμοκρασία του νερού υψηλότερη κατά 4 περίπου βαθμούς C. Επιπλέον, προστατεύει το νερό από σκόνες, φύλα, διάφορα μικροαντικείμενα και μικρόβια που μπορούν να μεταφερθούν από τον άνεμο. Η πισίνα θα παραμένει σκεπασμένη τους χειμερινούς μήνες που το κολυμβητήριο δεν θα λειτουργεί.

Να σημειώσουμε ότι μέσα από το πρόγραμμα ΦιλόΔημος, εκτός από το κολυμβητήριο, στο επόμενο διάστημα θα γίνουν έργα αναβάθμισης του δημοτικού σταδίου Αιγίου καθώς και των υπόλοιπων γηπέδων και γυμναστηρίων της Αιγιάλειας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr