background img
banner
banner

Δίκαιη… μοιρασιά της ζημιάς των μέτρων για τις επιχειρήσεις

ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΙΑΡΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ – ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ικανοποίηση επικρατεί στους τοπικούς φορείς για την αποδοχή από πλευράς κυβέρνησης, του αιτήματος αφαίρεσης του δικαιώματος διάθεσης διαρκών προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ τα οποία παραμένουν ανοιχτά, εν αντιθέσει με τις εμπορικές επιχειρήσεις που θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας ως τις 30 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων ενάντια στη διασπορά του covid-19.

Αρ. Τηλιγάδης: ‘‘Η απόφαση θα συντελέσει στην επαναφορά στην κανονικότητα’’

Όπως αναφέρει ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, επικεφαλής της Π.Α.Ε.Κ. Αρίστος Τηλιδάδης, ΄΄με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την αποδοχή από την κυβέρνηση της απόλυτα σωστής και τεκμηριωμένης πρότασης που εισηγήθηκαν τα Επιμελητήρια, οι Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων και οι Τοπικοί Εμπορικοί Σύλλογοι, για την αναστολή πώλησης συγκεκριμένων διαρκών προϊόντων όπως ενδύματα, υποδήματα, είδη σπιτιού, έπιπλα, βιβλία, παιχνίδια, ηλεκτρικά είδη κ.λπ. από τα σουπερμάρκετ και τις υπεραγορές τροφίμων κατά τη διάρκεια του lockdown. Η δίκαιη μοιρασιά της ζημιάς μεταξύ όλων, η αποφυγή αθέμιτου ανταγωνισμού και η έγκαιρη ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας πληττόμενης επιχειρηματικότητας αποτελούν πάγιες διεκδικήσεις μας, που θα συντελέσουν στην επαναφορά των επιχειρήσεων στην κανονικότητα, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες΄΄.

Δικαιωμένος ο Ε.Ε.Ε.Σ.Α.

Εκ μέρους του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιάλειας εξεδόθη ανακοίνωση που τονίζονται τα εξής: ΄΄Μετά το πρώτο lockdown και τις επιστολές μας στον Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη στις 31 Μαρτίου 2020 με αρ. πρωτ. 6481 και στις 3 Νοεμβρίου 2020 με αρ.πρωτ 6609 καθώς και τις πιέσεις μας στην Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης αλλά και την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, επιτέλους ήρθε η πολυπόθητη δικαίωση των προσπαθειών μας. Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, απαγορεύεται πλέον η πώληση διαρκών προϊόντων από τις πολυεθνικές και τα υπερμάρκετ που μένουν ανοιχτά κατά την διάρκεια του lockdown΄΄.

Για τον Ε.Ε.Ε.Σ.Α. ΄΄αποκαθίσταται κατά τον τρόπο αυτό η ισότητα των όπλων στην αγορά και αποφεύγεται μια σημαντική στρέβλωση του υγιούς ανταγωνισμού, καθώς απαγορεύεται πλέον στα μεγάλα σούπερ μάρκετ να εκμεταλλευτούν προνομιακά την λειτουργία τους για να οικειοποιηθούν προς όφελός τους ενόψει της πανδημίας ένα μεγάλο κομμάτι του τζίρου των διαρκών προϊόντων, την στιγμή που οι αντίστοιχες επιχειρήσεις μας παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή΄΄, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, καταλήγοντας: ΄Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το λιανεμπόριο και την μικροεπιχειρηματικότητα δεσμευόμαστε ως Εμπορικός Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος της Αιγιάλειας ότι θα συνεχίσουμε να πιέζουμε μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις που έχουμε δώσει στους συναδέλφους εμπόρους΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr