background img
banner
banner

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Ο Αθλητισμός που βρίσκεται σε χειμερία νάρκη θα ξυπνήσει!»

Ο Ήφαιστος/Αχιλλέας Αιγιάλειας ξεκίνησε το καλοκαίρι το «παρθενικό» του ταξίδι στις Εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ αλλά υπολόγισε χωρίς τον «δολοφόνο κορωνοϊό», όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλεί ο Νίκος Παπανικολάου. Όλος ο αθλητισμός τους 10 τελευταίους μήνες ζει στην «δίνη» της πανδημίας που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα αλλάζοντας τις ζωές όλων των ανθρώπων του πλανήτη.

Ο Νίκος Παπανικολάου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, ωστόσο μία σύντομη αναφορά στο βιογραφικό του, όχι μόνο σε ότι αφορά στο μπάσκετ, αλλά στην πολύπλευρη παρουσία και προσφορά του στην κοινωνική και αθλητική ζωή του τόπου και φυσικά στην εκπαιδευτική κοινότητα, κρίνεται απαραίτητη.

Με καταγωγή από την Αιγείρα, ολοκλήρωσε της Εγκύκλιες Σπουδές στην περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας. Επί μια πενταετία εργάστηκε ως Τυπογράφος-Λινοτύπης σε Εκδοτικό Οίκο και Εφημερίδες. Ήταν, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η μοναδική πηγή για τα προς το ζην. Πτυχιούχος ΣΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ και καθηγητής Φυσικής Αγωγής επί 37 χρόνια σε Σχολεία της περιοχής Αιγιάλειας.

Επιλέχτηκε για 16 περίπου χρόνια, από Αξιολογικούς Πίνακες και άσκησε τα καθήκοντα του Υποδιευθυντή Γυμνασίου και Λυκείου, του Γυμνασιάρχη, του Λυκειάρχη, του Προϊσταμένου του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και για 8 περίπου χρόνια του Αντιπροέδρου του ΠΥΣΔΕ ΑΧΑΪΑΣ .

Διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΛΜΕ (Συνδικαλιστικό όργανο των Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) Β΄ ΑΧΑΪΑΣ, επί μια πενταετία, και Αντιπρόεδρος του Ε.Ε. της ΟΛΜΕ επί μια τετραετία.
Συμμετείχε κατά την Εκπαιδευτική του θητεία σε διάφορες Επιτροπές, Συμβούλια και Ειδικά Συμβούλια Αξιολόγησης Στελεχών Εκπαίδευσης, με την ιδιότητα του Προέδρου και του Αντιπροέδρου αντίστοιχα.

Με παρουσία στα πολιτικά και αυτοδιοικητικά δρώμενα του Νομού, διετέλεσε και Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας 1991-1993.

Το 1987 ίδρυσε τον Ήφαιστο Αιγίου

Ο Νίκος Παπανικολάου είναι κάτοχος Διπλώματος Προπονητή Καλαθοσφαίρισης Α΄ Κατηγορίας. Διετέλεσε Πρόεδρος και Προπονητής του Ήφαιστου Αιγίου, από την ίδρυσή του μέχρι το 2011.
«Το 1987 ίδρυσα μόνος το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΑΙΓΙΟΥ». Με την πάροδο του χρόνου πλαισιώθηκε από εκλεχτούς φίλους και Αθλητές. Ο Βασίλης Νικολάου, Δάσκαλος Σχολής Οδηγών, ήταν ο πρώτος που προσέτρεξε σε αυτή την προσπάθεια και παρέμεινε μέχρι τη μετεξέλιξη του συλλόγου. Το Σωματείο αυτό είχε έρθει για να μείνει! Σε ελάχιστους μήνες από την ίδρυσή του δεκάδες Μαθητές-Αθλητές εντάχτηκαν στις τάξεις του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την κατάκτηση πρωταγωνιστικού ρόλου στα ΤΟΥΡΝΟΥΑ και Ηλικιακά Πρωταθλήματα που διοργάνωσε η ΕΣΚΑ-Η.

Οι Αθλητές ΜΙΝΙ-ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ-ΠΑΙΔΕΣ-ΕΦΗΒΟΙ κατέκτησαν αρκετές Πρώτες, Δεύτερες και Τρίτες θέσεις στην Περιφέρεια της ΕΣΚΑ-Η», μας λέει κάνοντας μία αναδρομή στην ιστορία του Αιγιώτικου συλλόγου και προσθέτει: «Η ομάδα των Ανδρών, η οποία στελεχώθηκε εξ αρχής κυρίως από Εφήβους, με πιο αργούς ρυθμούς ανέβηκε τις Κατηγορίες Δ΄- Γ΄- Β΄- Α2 και παρέμεινε επί μια πενταετία στην Α1 Κατηγορία ΕΣΚΑ-Η.

Μερικοί Αθλητές πλαισίωσαν την Ομάδα Επιλογής του Κλιμακίου ΕΣΚΑ-Η και δύο εξ αυτών (Παπανικολάου Παναγιώτης και Πράσινος Σπύρος) αποτέλεσαν βασικά στελέχη αυτής της Ομάδας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα επί μια τριετία».

Η συγχώνευση με τον Αχιλλέα Καμαρών και τα Αστέρια

Το καλοκαίρι του 2011 με πρωτοβουλία του Νίκου Παπανικολάου και τη σύμφωνη γνώμη του Γιώργου Γιαννόπουλου, Προέδρου του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΕΡΙΝΕΟΥ» καθώς και των Φίλιππου Φιλίππου και Νίκου Καραγιάννη, , στελεχών του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», σε μια πρωτοποριακή κίνηση, κίνηση του μέλλοντος, προχώρησαν στη συγχώνευση των τριών Αθλητικών Σωματείων, που καλλιεργούσαν το ίδιο Άθλημα. Έτσι γεννήθηκε ο «ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ».
«Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας ήταν θεαματικά. Γονείς και Μαθητές-Αθλητές αγκάλιασαν αυτή την κίνηση και πλημμύρισαν στην κυριολεξία τα Γυμναστήρια του Αιγίου και των Καμαρών! Βεβαίως δεν έλειψαν στην αρχή οι μικροαντιπαλότητες με πρωταγωνιστές «μεσαία στελέχη» των συνιστώντων Σωματείων. Αυτές όμως οι αδυναμίες γρήγορα ξεπεράστηκαν. Η πορεία του Α.Σ. «ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ», από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα είναι ανοδική. Κατακτά καινούργιες κορυφές! Συμμετέχει, αδιαλείπτως, σ’ όλα τα ΤΟΥΡΝΟΥΑ και Πρωταθλήματα, Αγοριών-Κοριτσιών, Ανδρών-Γυναικών, που διοργανώνει η ΕΣΚΑ-Η», συμπληρώνει.

“Και όμως, υπάρχει Ελπίς!”

Για να φτάσουμε στη φετινή σεζόν που με την παρουσία του στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, ο σύλλογος της Αιγιάλειας γύρισε μια σημαντική σελίδα στην ολιγόχρονη ιστορία του. Η εξέλιξη απογοήτευσε τον Νίκο Παπανικολάου, που πιστεύει ότι η ομάδα θα ξεπερνούσε τις αρχικές δυσκολίες και παιχνίδι με παιχνίδι θα «έχτιζε» μια ανοδική πορεία. Δηλώνει όμως αισιόδοξος για τη συνέχεια και τονίζει: «Από την Αγωνιστική Περίοδο 2020-2021 η ομάδα Ανδρών του Α.Σ. «ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», αγωνίζεται στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Προφανώς η συγχώνευση του 2011 ήταν μια επιλογή μέλλοντος!

Όλα έχουν πάρει το δρόμο τους. Στελέχη της Διοίκησης, Προπονητές, Αθλητές, Φίλαθλοι! Οι υποχρεώσεις είναι πολλές και οι οικονομικές δαπάνες μερικές φορές δυσβάστακτες για το βαλάντιο των Στελεχών του Σωματείου. Προσπαθούν. Ελπίζουν ότι θα τα καταφέρουν. Δεν υπολόγισαν όμως το δολοφόνο κορωνοϊό. Η πανδημία που έπεσε, σαν κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές μας, και καταβαράθρωσε ΟΛΗ την ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!.

Ζητείται ελπίς! Υπάρχει ελπίς; Και όμως υπάρχει ελπίς! Το εμβόλιο ήρθε για όλους! Ο Αθλητισμός που βρίσκεται σε χειμερία νάρκη θα ξυπνήσει. Οι νέοι, και όχι μόνο αυτοί, θα πλημμυρίσουν και πάλι τα Γυμναστήρια και τα Στάδια. Θα πάρουμε πίσω τη Ζωή μας! Ναι στη Ζωή! Ναι στη Δράση!».


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr