background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ: “Οκτώ στα οκτώ” και πάντα στην κορυφή (50-48)

ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΑΓΥΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΗΤΤΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ Α2 ΕΣΚΑ-Η

Παραλίγο να “αυτοκτονήσει” το βράδυ της Τετάρτης ο Αστέρας Τέμενης, αλλά έστω και δύσκολα έκαμψε την αντίσταση της ΑΕ Αγυιάς με 50-48 και συνεχίζει μόνο και αήττητος να οδηγεί την “κούρσα” του πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑ-Η. Μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου όλα έδειχναν ότι η ομάδα της Τέμενης θα έκανε έναν ακόμη… περίπατο στο κλειστό του Αιγίου, καθώς προηγήθηκε μέχρι και 19 πόντους διαφορά για να κλείσει την τρίτη περίοδο με 45-30. Η ζώνη όμως που επέλεξε για τη συνέχεια ο προπονητής των φιλοξενουμένων (η οποία είχε ξεκινήσει νωρίτερα χωρίς όμως να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι το 30΄) “έπνιξε” τους γηπεδούχους που προσπάθησαν να τη σπάσουν μόνο με τρίποντα αλλά ήταν απελπιστικά άστοχοι.

Είχαν 0/10 σε αυτό το διάστημα, “κόλλησαν” επιθετικά και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύθηκαν “ροκανίζοντας” σταδιακά τη διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία περίοδο ο Αστέρας πέτυχε μόλις 5 πόντους με τρεις βολές και μόνο ένα καλάθι εντός παιδιάς! Όμως έστω και έτσι πήρε την 8η συνεχόμενη νίκη του αφού οι γηπεδούχοι αστόχησαν στην εκπνοή και δεν μπόρεσαν να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη. Οι γηπεδούχοι εξέφρασαν και παράπονα για τη διαιτησία, κυρίως για τα φάουλ που σφυρίχτηκαν εκατέρωθεν, με τον Αστέρα να φορτώνεται σχεδόν τα διπλάσια από τους φιλοξενούμενους.

Ο Δούβος ήταν ο κορυφαίος από τους νικητές που αξίζει να σημειωθεί ότι έπαιξαν χωρίς τον πρώτο τους σκόρερ (και καλύτερο σουτέρ), τον Καρακάση, ο οποίος απουσίασε για προσωπικούς λόγους, ενώ δεν είχαν, για δεύτερο συνεχόμενο ματς, στον πάγκο τους τον Άρη Ξενούλη που εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει στον εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΑΟ Δύμης. Το οποίο θα γίνει τη 10η αγωνιστική αφού την επόμενη (9η) ο Αστέρας Τέμενης θα κάνει το ρεπό του. Ρεπό αυτή την αγωνιστική είχε η Ακράτα.

Διαιτητές: Καμήτσος – Μπολάνο

Δεκάλεπτα: 21-10, 34-22, 45-30, 50-48.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ (Μπαλτζώης – Ζεντέφης): Ράπτης 1, Δούβος 17(2), Γκούτης 7(2), Σταθακόπουλος 12, Γαλιάνος 6, Σωτηρόπουλος, Βλάχος 3, Βαγενάς 4, Τεμπέλης, Βούλγαρης.

ΑΕ ΑΓΥΙΑΣ (Χαντζάρας): Βαλαής 9(1), Κοντογεώργης 3(1), Λαγογιάννης 5(2), Γκαντολούδης, Πουλάκης 2, Δανιήλογλου, Δαραμούσκας 16(2), Στόλας, Χρυσανθακόπουλος, Αγγελούδης 8, Βασιλείου, Κωνσταντούλας 5(1).

Μοίρασαν μάσκες στους θεατές

Η διοίκηση του Αστέρα Τέμενης BC ανέλαβε την πρωτοβουλία και προχώρησε στην κατασκευή προστατευτικών μασκών τις οποίες θα διαθέσει στους φιλάθλους της ομάδας για την προστασία από τον κορωνοϊό, στο πλαίσιο της αγωνιστικής περιόδου. Η αρχή έγινε στο ματς με την Αγυιά και θα συνεχιστεί στα υπόλοιπα εντός έδρας παιχνίδια.
“Όλοι οι παρευρισκόμενοι στον αγωνιστικό χώρο, πλην των αθλητών και των προπονητών, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και του αγώνα, θα πρέπει να φορούν προστατευτικές μάσκες και να τηρούν την ελάχιστη απόσταση των 2 μέτρων.

Γι’ αυτό, ο Αστέρας Τέμενης BC, έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία τόσο των παικτών όσο και των φιλάθλων της ομάδας μπάσκετ, επενδύει σε μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 και προσφέρει σε όλους τους

φιλάθλους υψηλής αναπνευστικής προστασίας μάσκες πολλαπλών χρήσεων, κατασκευασμένες με πιστοποιημένο ύφασμα.
Παράλληλα, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της πρόληψης, ακολουθεί πιστά τα μέτρα της της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και εφαρμόζει μια σειρά πρόσθετων μέτρων στο γήπεδο.

H συνεργασία όλων μας, η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και η συμμόρφωση με τις οδηγίες του προσωπικού ασφαλείας, θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη παρουσία μας στο γήπεδο”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

Οι πόντοι όλων των παικτών του Αστέρα

Ο Άγγελος Δούβος με τους 17 πόντους που πέτυχε κόντρα στην Αγυιά έγινε ο πρώτος σκόρερ του Αστέρα φέτος στο σύνολο, αλλά πρώτος σε μέσο όρο ανά παιχνίδι παραμένει ο Καρακάσης που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο (12,1 έναντι 11,7 του Δούβου). Ένα παιχνίδι λιγότερο έχει και ο Σταθακόπουλος που ακολουθεί στην τρίτη θέση σε αυτόν το άτυπο πίνακα.

Αναλυτικά οι σκόρερ της ομάδας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα (σε παρένθεση τα εύστοχα τρίποντα):
Δούβος 94(8)
Καρακάσης 85(16)
Σταθακόπουλος 79(1)
Ράπτης 49(2)
Βλάχος 47(6)
Γαλιάνος 46
Γκούτης 44(5)
Βαγενάς 42(4)
Σωτηρόπουλος 30(3)
Τεμπέλης 11(3)
Βούλγαρης 5

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής
Πυρσός – Κρόνος 75-66
Σκαγιοπούλειο-Πανωλενειακός 42-53
Ροϊτικα-Πήγασος 55-44
Διαγόρας-ΕΑ Παραλίας 57-61
Φαέθων-Ηρακλής Πύργου 64-68
Δύμη-Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ 79-74 στην παράταση (67-67 κ.α.).
Αστέρας Τέμενης – ΑΕ Αγυιάς 50-48
ΡΕΠΟ Ακράτα

Η βαθμολογία
Αστέρας Τέμενης 8 16
Α.Ο. Δύμης ΄07 8 15
ΑΕ Ροϊτίκων 8 14
Πανωλενειακός 8 13
Φαέθων 7 12
Ακράτα 7 11
ΑΕ Αγυιάς 7 12
Διαγόρας 8 11
Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ 7 10
Πυρσός 7 10
Ηρακλής 8 10
Πήγασος 7 9
Κρόνος 8 9
Σκαγιοπούλειο 6 8
ΕΑ Παραλίας 7 8

Η επόμενη αγωνιστική
ΕΑ Παραλίας – Πυρσός
Κρόνος – Φαέθων Αντιρρίου
Ηρακλής Πύργου – Σκαγιοπούλειο
Πανωλενειακός – Ακράτα
Πήγασος – Διαγόρας
Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ – ΑΕ Ροϊτίκων
ΑΕ Αγυιάς – ΑΟ Δύμης
ΡΕΠΟ Αστέρας Τέμενης


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr