background img
banner
banner

Στο τελικό στάδιο η δικαστική διένεξη για τα σκάνδαλα Energa και Hellas Power

ΠΕΡΙΠΟΥ 100.000 ΕΥΡΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ορατός φαίνεται πως είναι ο κίνδυνος να σκάσουν «κανόνια» στην ενέργεια και σκάνδαλα τύπου Energa και Hellas Power, καθώς εταιρείες ενέργειας έχουν αφήσει «φέσια» άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ, μη αποδίδοντας τα τέλη που εισπράττουν μέσω των λογαριασμών ρεύματος. «Θύμα» μιας τέτοιας κατάστασης στο παρελθόν έπεσε και ο δήμος Αιγιαλείας, με τη δικαστική διένεξη να έχει φτάσει στον Άρειο Πάγο πλέον, οδεύοντας ωστόσο προς το τέλος της.

Ως γνωστόν μέσω του λογαριασμού ρεύματος οι πάροχοι ηλεκτρισμού εισπράττουν τα τέλη χρήσης των δικτύων μεταφοράς και διανομής, καθώς και τα ΥΚΩ και το ΕΤΜΕΑΡ, τα οποία οφείλουν να επιστρέψουν αντίστοιχα στον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τον ΔΑΠΕΕΠ.

Επίσης, εισπράττουν και τα δημοτικά τέλη, τα οποία πρέπει να επιστρέψουν στους κατά τόπους δήμους. Πλην όμως, κάποια χρόνια πριν οι εν λόγω εταιρείες φέρονται να έχουν υπεξαιρέσει τα χρήματα από 130 δήμους από όλη τη χώρα. Μεταξύ των οποίων και ο δήμος Αιγιαλείας που παραμένει ζημιωμένος περίπου κατά 100.000!

Ο… covid έχει καθυστερήσει την υπόθεση

Προσφάτως στις δικαστικές αίθουσες παίχτηκε ένα ακόμη… επεισόδιο του σήριαλ που αφορούσε την αίτηση αναιρέσεως κατά απόφασης του εξέδωσε το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, ενώ τα μέτρα ενάντια στον covid-19 προκάλεσαν καθυστέρηση. Μάλιστα, ο δήμος Αιγιαλείας έχει εξουσιοδοτήσει τον δικηγόρο Αθηνών κ. Ανδρέα Παπαρρηγόπουλο να τον εκπροσωπεί ως πολιτικώς ενάγοντα και υποστηρίζοντα την κατηγορία κατά του ανερεσείοντα κατηγορουμένου Α. Φ., με σκοπό την απόρριψη της από 13-03-2020 αιτήσεώς του για αναίρεση των αποφάσεων εις βάρος του.

Επίσης, είναι εξουσιοδοτημένος να εκπροσωπεί τον δήμο σε όλες ανεξαιρέτως τις διαδικαστικές πράξεις και ενέργειες που αφορούν την ανωτέρω συγκεκριμένη ποινική υπόθεση, ενεργώντας όλες τις απαραίτητες διαδικαστικές πράξεις και ενέργειες και οτιδήποτε εν γένει απαιτείται. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω δικηγόρος έχει εξειδικευθεί στην συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς είχε εκπροσωπήσει τον δήμο (και λοιπούς δήμους) σε πρώτο βαθμό κατόπιν πολυετούς ενασχόλησης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr