background img
banner
banner

Ενδιαφέρον αστυνομικών να υπηρετήσουν τη νέα ΟΠΚΕ στο Αίγιο!

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Απόφαση προώθησης του αιτήματος για την ίδρυση Ομάδας Πρόληψης Καταστολής στο Αίγιο, έλαβε στη χθεσινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου και νομικός σύμβουλος του δήμου Γιώργος Μπέσκος έκανε γνωστό πως το αίτημα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, όπως επίσης και η δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στο Αίγιο, δεδομένης της αύξησης των δεικτών εγκληματικότητας και παραβατικότητας στην περιοχή.

Είχαν προηγηθεί οι ενέργειες του κ. Μπέσκου σε συνεργασία με προέδρους κοινοτήτων της Αιγιάλειας, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου να κάνει γνωστό ότι πριν λίγο καιρό ενημερώθηκε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ότι έχει αποδεχθεί το αίτημα.

Μάλιστα είπε πως η όποια εκκρεμότητα είχε να κάνει με το οικονομικό σκέλος, για να λάβει τη διαβεβαίωση του Διευθυντή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ότι η νέα υπηρεσία θα καλυφθεί με άνδρες που έχουν καταγωγή από την Αιγιάλεια και υπηρετούν να υπηρετήσουν την τοπική ΟΠΚΕ.

΄΄Δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση λόγω εντοπιότητας΄΄, είπε ο κ. Μπέσκος λέγοντας πως είναι αναγκαίο να γίνει και Αστυνομική Υποδιεύθυνση για άμεση στελέχωση. ΄΄Όλοι γνωρίζουμε ότι η ΔΙΑΣ έχει συμβάλει στη σωστή αστυνόμευση, η ΟΠΚΕ είναι ομάδα πρόληψης καταστολής και λείπει από την περιοχή μας΄΄, πρόσθεσε.

Ο Χρήστος Γούτος είπε πως ΄΄ό,τι γίνεται προς την κατεύθυνση ενδυνάμωσης της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. είναι σε καλή βάση. Είναι γνωστό το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και οι ενέργειες για ΟΠΚΕ μας βρίσκουν σύμφωνους΄΄.

Να μην λειτουργήσει σαν Ομάδα καταστολής διαμαρτυριών πολιτών

Από την πλευρά του ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος αποδέχθηκε την ανάγκη για προστασία της περιουσίας των πολιτών και πως η αστυνομία πρέπει να παίζει τον ρόλο που της αρμόζει να προστατεύει τον πολίτη και να προάγει τη Δημοκρατία, εκφράζοντας ωστόσο τη διαφωνία του για τον τρόπο που λειτουργούν ΟΠΚΕ ΔΙΑΣ γιατί, όπως είπε, συμπεριφέρονται σαν κατασταλτικοί μηχανισμοί. Επομένως, καταψήφισε την εισήγηση όχι για την ενίσχυση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. αλλά για τη δημιουργία μιας τέτοιας ομάδας.

΄΄Το θέμα μας είναι η λεηλασία των περιουσιών συμπολιτών μας΄΄, είπε ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος τονίζοντας πως απαιτείται πολιτική πίεση και να φανεί ότι η Αιγιάλεια είναι στις ελάχιστες περιοχές στην Ελλάδα που έχει καταυλισμούς Ρομά και πρέπει να αντιληφθούν ότι όλοι πρέπει να τηρούν τον νόμο. Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Χρυσανθόπουλος επισήμανε ότι ΄΄θέλουμε μονάδα ΟΠΚΕ αλλά με νέο προσωπικό για να μην αποδυναμωθούν οι υπάρχουσες υπηρεσίες΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr