background img
banner
banner

Πληθώρα παραβάσεων το τριήμερο της Αποκριάς

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ – ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΩΝ

Τριήμερο διασκέδασης και χαράς αλλά και τριήμερο… παραβατικότητας ήταν αυτό της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, αφού κατά τους στοχευμένους αστυνομικούς ελέγχους στην Αχαΐα, προσήχθησαν 119 άτομα και συνελήφθησαν 36. Συνολικά πάντως, είχαν ελεγχθεί 1.935 άτομα. Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 378 τροχονομικές παραβάσεις και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, έλαβαν αυξημένα μέτρα, κατά το τετραήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, εφαρμόζοντας ειδικό σχεδιασμό, με σκοπό την παροχή ουσιαστικών αστυνομικών υπηρεσιών στις τοπικές κοινωνίες. Πιο συγκεκριμένα, από τις 4-3-2022 έως και 07-3-2022, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι, για αποτροπή κλοπών και διακίνησης ναρκωτικών αλλά και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας. Ειδικότερα, οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας είχαν τα εξής αποτελέσματα: Ελέχθησαν: 1.935 άτομα, προσήχθησαν: 119 άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες, ελέχθησαν: 1.340 οχήματα, συνελήφθησαν 36 άτομα, από τα οποία: 18 άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, 3 άτομα για κλοπές, 8 άτομα για παράβαση του νόμου για τα όπλα, 1 άτομο για καταδικαστική απόφαση και 6 άτομα για λοιπά αδικήματα.

Βεβαιώθηκαν: 349 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 29 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Κατασχέθηκαν: 2.689 γραμμάρια κάνναβης, 86 γραμμάρια κοκαΐνης, 2 πυροβόλα όπλα, 2 μαχαίρια και 1 ρόπαλο μπέιζμπολ, 1 συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), 1 ξύλινο κοντάρι και 2 ξύλινες ράβδοι.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr