background img
banner
banner

Έχασε το αήττητο στην Βάρδα ο Παναιγιάλειος από τον ΠΑΟΒ 2-3

Την άτυπη πρώτη θέση στον 5ο όμιλο των playoff για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική πήρε ο ΠΑΟ Βάρδας, κερδίζοντας στο γήπεδο του 3-2 τον Παναιγιάλειο.  Η ομάδα του Αιγίου γνώρισε την πρώτη και χωρίς συνέπειες ήττα σε αυτή τη μίνι αγωνιστική διαδρομή προς την Γ΄ Εθνική, αφήνοντας καλές εντυπώσεις περισσότερο στο α΄ ημίχρονο.

Δυο εκατέρωθεν γρήγορα γκολ στο πρώτο 10λεπτο 

Με την κερκίδα στο γήπεδο «Γρηγόρης Κολάκος» να έχει πάρει πράσινο και ασπρόμαυρο χρώμα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι ο γηπεδούχος ΠΑΟΒ. Είχε δοκάρι στο 4΄ με τον Μικελάτο, κέρδισε πέναλτι λίγο αργότερα με τον διαιτητή Γ. Αλατσάκη από τον Πειραιά να σημειώνει χέρι – πέναλτι στον Μιχάλη Σπανό.΄

Το εκτέλεσε εύστοχα ο Βαγγέλης Λαθύρης 1-0 στο 7΄, για να ακολουθήσει στο αμέσως επόμενο λεπτό η ισοφάριση με τον Αρβανίτη. Ο μέσος του Παναιγιάλειου πήρε την μπάλα από τον Σκούτα, σούταρε πάνω στο οριζόντιο δοκάρι και στο κατέβασμα η μπάλα πέρασε τη νοητή του τέρματος των γηπεδούχων 1-1 στο 8΄.

Δοκάρι ο Λαθύρης στο 33΄ γκολ ο Λιάτος στο 37΄  

Ο πλέον απειλητικός επιθετικός των γηπεδούχων για την εστία του Μαυρούλια ο Λαθύρης, είχε δοκάρι στο 33΄ σε ένα σημείο του αγώνα που ο Παναιγιάλειος κρατούσε περισσότερο την κατοχή της μπάλας και λίγο αργότερα ο Λιόσης αποκρούστηκε από τον Μαυρούλια.

Οι μελανόλευκοι είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και περισσότερες επισκέψεις στην εστία του Τσεκούρα και επιβραβεύτηκαν με ένα δεύτερο γκολ που τους έφερε μπροστά στο σκορ 2-1.

Ο Σκούτας και πάλι στάθηκε αφετηρία στο σκοράρισμα του Παναιγιάλειου, τροφοδοτώντας αυτή τη φορά τον Λιάτο, ο οποίος με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το 2-1 στο 37΄.

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Μαυρούλιας απέκρουσε θαυμάσια την προσπάθεια του Λαθύρη σε κόρνερ.

Έριξε το ρυθμό του στο ξεκίνημα του β΄ μέρους ο Παναιγιάλειος 

Μπήκε καλύτερα στην επανάληψη ο ΠΑΟΒ που είχε σουτ του Λαθύρη στο 49΄ το οποίο απέκρουσε ο Μαυρούλιας και πλασέ του Δούλου μέσα από την περιοχή πάνω από οριζόντιο δοκάρι.

Δοκάρι ο Σκούτας σε ένα επιθετικό μονόλογο του Παναιγιάλειου 

Μετά την φάση του Δούλου ο Παναιγιάλειος πήρε για τα καλά το παιχνίδι στα χέρια του και δημιούργησε φάσεις με προϋποθέσεις και τελικές που θα μπορούσαν να πάνε το σκορ στο υπέρ του 3-1.

Σημαντικότερη ευκαιρία αυτή του Σκούτα στο 66΄ που πήρε την μπάλα από τον Γκάτση, προσποιήθηκε και ξέφυγε από την επιτήρηση των κεντρικών αμυντικών, σούταρε δυνατά στο κάθετο δοκάρι του Τσεκούρα, που στάθηκε τυχερός σ’ αυτή τη φάση.

Αντέστρεψε την κατάσταση και το σκορ ο ΠΑΟΒ στο τελευταίο 15λεπτο 

Με τον δαιμόνιο Λαθύρη έφερε το παιχνίδι στα ίσα η Βάρδα, όταν πήρε την κάθετη του Αντωνόπουλου στο 74΄, ξεχύθηκε με ταχύτητα στον άξονα της μελανόλευκης εστίας πλάσαρε τον Μαυρούλια για το 2-2.

Η ψυχολογία καλύτερη στη συνέχεια για τους γηπεδούχους που είχαν διαγώνιο σουτ του Δούλου στο 85΄ που απέκρουσε δύσκολα ο Μαυρούλιας και το γκολ της νίκης στο 89΄ με αυτογκόλ του Μιχάλη Σπανού, ο οποίος προσπάθησε να αποκρούσει την σέντρα σουτ από αριστερά του Λαθύρη στο 89΄.

Ο βοηθός διόρθωσε την γκάφα του ΠΑΟΒ στο 94΄  

Στο 4ο λεπτό του έξτρα χρόνου οι γηπεδούχοι κινήθηκαν να αλλάξουν τον τερματοφύλακα Τσεκούρα με τον Βορύλα. Αν γινόταν αυτό θα ήταν 4η διακοπή για αλλαγή, αντί τις τρεις που προβλέπει ο κανονισμός. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΒ ενημερώθηκαν από τον α΄ βοηθό Κουρκουνάσιο ότι αυτό θα ήταν λάθος κίνηση και ματαίωσαν την αλλαγή.

Αναγκαστική αλλαγή στο 3΄ ο Χούσα 

Μόλις στο 3ο λεπτό της συνάντησης ο Χούσα αποχώρησε με τράβηγμα από τον αγωνιστικό χώρο και την θέση του πήρε ο Μαχαίρας, που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι.

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ: Τσεκούρας, Λιόσης (78′ Παπασπηλιόπουλος), Μηλαδόπουλος, Μαρκόπουλος, Π. Πολίτης, Γ. Πολίτης (46′ Δούλος), Πλαστουργός (87′ Παλούμπης), Λαθύρης (92′ Διονυσόπουλος), Παρασκευόπουλος, Αντωνόπουλος, Μικελάτος.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Μαυρούλιας, Βλάχος, Μ. Σπανός, Χούσα (3′ λ.τ. Μαχαίρας), Ανδρ. Σπανός (76′ Τσεκούρας), Κοτσόκολος, Σκούτας, Γκάτσης, Λιάτος (90′ Καραπιπέρης), Αρβανίτης, Οικονόμου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr