background img
banner
banner

«Φώτισαν» το καράβι της αγάπης και το χριστουγεννιάτικο δέντρο

ΜΙΑ… ΘΕΡΜΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ “ΣΥΒΑΡΙΣ”

Μία όμορφη, χαρούμενη και πλήρως επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στον εξωτερικό χώρο του Κοινοτικού Γραφείου του χωριού Τράπεζα Δ.Ε. Διακοπτού. Η χριστουγεννιάτικη λαμπερή γιορτή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, με τη θερμή υποδοχή του Συλλόγου Γυναικών Τράπεζας «Σύβαρις» προς κάθε συμμετέχοντα, οποιασδήποτε ηλικίας και με την πιο τρυφερή και ωραία διάθεση στην καρδιά.

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, το στολισμένο καράβι, τα νόστιμα εδέσματα παντός τύπου που προσφέρθηκαν, οι μουσικές και τα τραγούδια, τα δεκάδες χαμόγελα και το γιορτινό «σπίριτ», κυριάρχησαν σε αυτή τη γιορτή – δράση του Συλλόγου, κάνοντας έτσι την συγκεκριμένη ημέρα, την πιο επιτυχημένη που έχει διοργανωθεί μέχρι στιγμής στο χωριό, τα τελευταία χρόνια.

Δημιούργησαν ένα οικείο περιβάλλον και το… διασκέδασαν

Ήταν ουσιαστικά ένα ευρύ κάλεσμα αγάπης προς όλους όσους αισθάνονται παιδιά την περίοδο των Χριστουγέννων και έχουν ωραία και πρωτίστως, γιορτινή διάθεση. Η εκδήλωση σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να θεωρηθεί επιτυχημένη καθώς η συμμετοχή μικρών και μεγάλων, ντόπιων κατοίκων αλλά και πολλών εκπροσώπων από άλλα όμορα χωριά, δημιούργησαν μια αυθόρμητη εθελοντική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που το κέφι και η χαρά, περίσσευαν απ’ άκρη σ’ άκρη. Την Ιερά Μητρόπολη, εκπροσώπησε ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Φανερωμένης π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν και πολλοί ακόμα επίσημοι προσκεκλημένοι, μέλη φορέων και σωματείων της ευρύτερης περιοχής και βεβαίως, η Πρόεδρος της Κοινότητας Ξανθή Παπακανέλλου.

Λίγα λόγια για τον τοπικό Σύλλογο

Η δράση του Συλλόγου ξεκινά λίγο πριν την πανδημία του κορωνοϊού, το 2019 ύστερα από την πρωτοβουλία ίδρυσης ορισμένων κοριτσιών του χωριού – κάθε ηλικίας – με σκοπό να δημιουργηθεί και να υπάρξει ένα σωματείο κοινωνικού χαρακτήρα στην Τράπεζα, που να έχει αφενός έντονη και ιδιαίτερη δράση και αφετέρου να απαρτίζεται από άτομα που έχουν το αίσθημα του εθελοντισμού και της προσφοράςσε πολύ υψηλό επίπεδο μέσα τους. Σήμερα, απαριθμεί 55 ενεργά μέλη και το 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο του, πραγματοποιεί κάθε χρόνο δεκάδες δράσεις ποικίλης θεματολογίας. Κάθε δραστηριότητα έχει σαν στόχο να αναδειχθεί ο πολιτιστικός και κοινωνικός χαρακτήρας των μελών του, ενώ επίσης πραγματοποιούν κάθε είδους επιχειρήσεις και με εθελοντικές βοήθειες, συμμετοχή σε αιμοδοσίες, συλλογή ιατροφαρμακευτικού υλικού και αγαθών πρώτης ανάγκης για ευαίσθητες ομάδες, κατασκευές χειροτεχνίας κ.ά. Μεγάλη είναι η προσφορά του Συλλόγου και στη θρησκευτική κοινότητα του τόπου, με πολλές και σημαντικές προσφορές αλλά και εθελοντικές δραστηριότητες δημιουργίας.

 

Α. Σερβέ: “Το χαρήκαμε και ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο για την συμμετοχή”

Μιλώντας στo Protionline.gr η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τράπεζας “Σύβαρις” Αγγελική Σερβέ, τόνισε μεταξύ άλλων για την εκδήλωση: “Η πρωτοβουλία ήταν αποκλειστικά δική μας και θεωρώ ότι καταφέραμε να χαρίσουμε θετική ενέργεια και αγάπη. Υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση και είχε αρκετή επιτυχία το τόλμημα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του, ήταν ένα κάλεσμα στα πλαίσια της προσπάθειάς μας να είμαστε ενεργοί απέναντι σε κάθε κοινωνικό πρόβλημα. Είμαστε ένας δραστήριος Σύλλογος και επιδιώκουμε την συνδρομή όχι μόνο των ντόπιων κατοίκων, αλλά και κάθε εθελοντή που μπορεί να μας ενισχύει. Μπορέσαμε να απολαύσουμε μία όμορφη γιορτή, γεμάτη μουσικές, γεμάτη γευστικά εδέσματα και θετική διάθεση. Χρόνια πολλά και με υγεία, για αυτές τις ημέρες της μεγάλης εορτής της χριστιανοσύνης!” ανέφερε η πρόεδρος, γεμάτη θετική ενέργεια και ευγένεια.

Τα συγχαρητήρια της προέδρου

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν τα λόγια της προέδρου της τοπικής Κοινότητας Ξανθής Παπακανέλλου, η οποία ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου για την διοργάνωση και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, λέγοντας “συγχαρητήρια στον Σύλλογο Γυναικών Τράπεζας “Σύβαρις” όχι μόνο για την πραγματοποίηση της όμορφης αυτής γιορτής αλλά και γενικότερα για την εν γένει παρουσία του, στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής. Οι γυναίκες του χωριού, έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι μπορούν και θέλουν να πρωτοστατούν σε δραστηριότητες εθελοντικού χαρακτήρα. Χρόνια πολλά σε όλο το κόσμο, με υγεία!” δήλωσε στo Protionline.gr η κ. Παπακανέλλου.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξε μπουφές με αλμυρά και γλυκά εδέσματα, ενώ προσφέρθηκαν ρακόμελο, ζεστό κρασί και σοκολάτα. Τη μουσική επένδυση της βραδιάς, κράτησε η Χορωδία Ενηλίκων Διακοπτού με την αρχιμουσικό Μπέσσυ Νάσση να δίνει το χριστουγεννιάτικο μουσικό έναυσμα και τα παιδιά να το χαίρονται παντοιοτρόπως. Η γιορτή είχε και μία επιπλέον ιδιαιτερότητα, καθώς η ηλικιακή γκάμα των συμμετεχόντων ήταν τεράστια, αφού μπορούσε κάποιος να δει “εν κινήσει” από μωρά 6 μηνών μέχρι και εθελόντριες ετών… 96. Το όμορφο καράβι αλλά και το χριστουγεννιάτικο στολισμένο δέντρο, θα παραμείνουν για έναν μήνα περίπου στον προαύλιο χώρο του Κοινοτικού Γραφείου, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα προσέδωσε η ενεργή στήριξη του αντιδημάρχου Βασίλη Χριστοπούλου και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., για τη διοργάνωση και την πραγματοποίηση της γιορτής.

Τέλος να σημειωθεί ότι, μέλη του Συλλόγου παραβρέθηκαν στην Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Διακοπτό, με τον δικό του πάγκο με κεράσματα για μικρούς και μεγάλους, ενώ να διευκρινιστεί ότι ο Σύλλογοςσε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Γυμνασίου Διακοπτού παρουσίασε πολλές εκπλήξεις, στον Σταθμό του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου στο κέντρο του χωριού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr